• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 19:43

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

За размножаване на Бети - чети тук!

Започната от Rendaka, 05.05.2010 09:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

wwladoo

Цитат на: dok70 - 05.08.2010 10:02
*spam
Има смисъл, е малко под въпрос ама има...
Един на сто да се осъзнае, все си е полза някаква. ;-)
В повечето случаи съм решил да не се "хабя" вече.
*DRINK*
*offtopic Замислих се Ицо-прав си,има смисъл макар и малък!!!За хора които,осъзнават това,което съм написал в профила си,--Човек се учи цял живот--и няма велики и както колегата Rednaka e написал,не сме се събрали тук да си мерим нагревателите,а за друго!!!Благодаря на колегата Rednaka,от свое име,че се опитва да обощи познанията с тази тема,което е похвално!!! ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Saniah

Преди около два - три дена си купих две рибки от този вид и бяха заедно първия ден. Мъжкият бе доста агресивен спрямо женската, но това е нормално, както прочетох тук. Преди да разбера, за какво е цялата тази агресия спрямо себеподобната му я преместих в друг съд. После прочетох във форума, че тези балончета и всички тези негови действия са опит за привличане на вниманието на женската. Та преместих я. Беше направил огромно гнездо и ги оставих през нощта заедно. На сутринта женската бе нахапана жестоко и стоеше винаги в дъното, като той постоянно обикаляше гнездото и щом я мернеше да излезе да си поеме въздух я гонеше. Не знам дали е пуснала хайвер и дали той е оплоден, балончетата са и малки и големи, по някой има нещо като пяна и той постоянно се върти около гнездото, като го допълва с други балончета. Не знам дали има оплоден хайвер в тези балончета и ще помоля някой по-опитен или по-начетен от мен да ми обесни как трябва да изглеждат, моля? И също така искам да разбера къде се намира този анален отвор при женската?

Благодаря предварително :)
Може и да не е тук мястото, но сега съм нова и не знам как да си направя тема :)  :-[  (wasntme)

Desmoria

http://aquariumbg.com/forum/labirintovi/%28beti%29ima-gnezdo-ima-merak-nyama-efekt/

Ето, надявам се да помогне. Темата е моя и има доста снимков материал, включително и как изглежда хайвера. Желая ти успех.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Saniah

Изключително много ти благодаря Токсик  :-)

Gesi

Здравейте,
Аз съм нова в акваристиката, и доста неща не са ми ясни, но от скоро си имам бети и започнах живо да се интересувам от тези рибки. Първо си взех мъжки, а проди няколко дена реших да си взема и женска, защото имам силно желание да се опитам да ги размножа. Но имам известни съмнения дали тази рибка е женска, така че Ви моля за мнение и всякакви съвети относно отглеждането им. Пърбо му бях взела една рибка с която доста добре започнаха, даже леко според мен се охажваха, но след ден два малката като се осафери и докато ме нямало му разказала играта на моя  ]:-> Беше го понахапала по опашката... и така си я върнах в магазина и я смених с друга. Но с тази сега нито флиртуваха нито нищо. Мъжкият и се ежи с хриле като я види и нищо повече, нито той я напада нито тя него. Аквариумчето ми е много скромно, но все пак нямах такива намерения, но скоро предвиждам уголемяване, понеже изчетох всичко относно размножаването им, но е 17х17х17см с осветление, грунд, растения и два охлюва. Това са снимки на рибките. Моля Ви кажете си мнението тази дали е женска и какво да направя за да си размножа мъжкия :-P
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fstore.picbg.net%2Fpubpic%2FD1%2FBA%2F5d0442e3e6a0d1ba.jpg&hash=a714596f595d45d5da4800f28ad50c5ef98d41eb
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fstore.picbg.net%2Fpubpic%2F94%2FBF%2Facba3912711994bf.jpg&hash=aa1f11de8f4c032d46e832d646e26d02d4fc9167

paolo6481

Да.Мъжка и женска са.Добре е да са разделени но така че да се виждат.По поведението им сама ще усетиш кога да ги събереш.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

reaskol

Като гледам колко е слаба, тя няма никакъв хайвер в нея ...

Nikiengi

А според мен е и малка, та още не е 100% сигурно, че е женска. А за хайвер - абсурд, поне още месец здраво хранене! :'(

Gesi

Добре, така като гледам смятам да уголемя аквариума до към 30 литра и да започна да ги захранвам с високо протеинова храна, като тубифекс например. Но въпроса е дали да са заедно през този период или да ги отделя ? Кажете ми с каква храна попринцип храните бетите си и какво ви е мнението за тези замразени и изсушени храни, заместители на живия тубифекс които се предлагат по магазините? А и през този период на захранване да им правя ли по един ден глад на седмица или не ?

Boromir

Щом ще ги гледаш заедно в по-голям съд, осигури на женската достатъчно укрития и растения по дъното, за да може да се крие като я подгони момъка. Мадамата ти е още доста млада и ще трябва да се заредиш с търпение докато я изхраниш и достигне полова зрялост. Аз лично мойте бети ги храня само с жив тубифекс, а ако закъсам за тубифекс давам замразен хирономус(от който също съм доволен).
Shrimp Breeding Lover

reaskol

Цитат на: Gesi - 08.06.2011 23:59
Добре, така като гледам смятам да уголемя аквариума до към 30 литра и да започна да ги захранвам с високо протеинова храна, като тубифекс например. Но въпроса е дали да са заедно през този период или да ги отделя ? Кажете ми с каква храна попринцип храните бетите си и какво ви е мнението за тези замразени и изсушени храни, заместители на живия тубифекс които се предлагат по магазините? А и през този период на захранване да им правя ли по един ден глад на седмица или не ?
Ако няма хапане и гонене не ги отделяй, тъкмо да свикнат да са заедно като двойка. Тубифекса е най-добрата храна за бетите, растът бързо и рядко боледуват. Аз от както храня с тубифекс вече 2 години не са ми омирали бети, ако нямаш от него става и сурово пилешко месо. Тия замразените храни нещо хич не ми харесват. Първо си взех замразена ларва на комар а то се оказа че нямало висока хранителна стойност, само за оцветител по скоро става, взех си после замразен тубифекс, те вътре набухали само тиня и после храни рибите с това ... 7 лв за нищо. Всеки ден им давай по 2-3 пъти и до 5-6 дена женската ще е пълна с хайвер  :-)

Nikiengi

Комбинирай храненето, например през ден тубифекс, а другите дни замразен хирономус (Страхотна храна, но трябва да е прясно замразен и в момента му е сезона, така че не е проблем да намериш), бяла ларва и артемия, пак замразени! *THUMBS UP*

dok70

Живото си е най-добро, всичко друго е компромис!
*DRINK*
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

Gesi

А женската за да бъде пълна с хайвер, трябва ли да бъде при мъжкия? Или може да стане и ако е отделена. И мъжкият за да започне да прави гнездо трябва ли да вижда женската, и трябва ли да да е в друг съд в аквариума или може свободно да си плува при него, и да се напълни с хайвер и мъжкия да си направи гнездото? Защото ми се струва че като е при него, той не и позволява много да се храни и ме притеснява дали и е достатъчно това което изяжда  :-)

Nikiengi

Няма проблем, храни си ги нормално, тя ще намери начин да се нахрани. Ако пък е много лош раздели ги със стъкло или в друг съд. Имай в предвид, че за размножаването трябва да имаш друг съд, като след раздвижването на малките трябва да махнеш и мъжкия от родилния аквариум. Да знаеш, че ако мъжкия е много по-глям от женската може да я убие, така че е по-добре да са разделени! А за да се напълни женската с хайвер, не и е нужен мъжкар в аквариума, а после при хвърлянето за да го оплоди.

Similar topics (5)

41986

Публикации: 32
Прегледи: 16608

31919

Публикации: 5
Прегледи: 4754

11614

Публикации: 13
Прегледи: 7186

25165

Публикации: 4
Прегледи: 3269

6541

Започната от dako


Публикации: 32
Прегледи: 17325