• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 11:51

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Размножавам бети малко помощ моля.

Започната от Percho, 07.02.2016 13:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Percho

Здравеите нов съм но много о обичам рибоците,от 3 месесеца се опитвам да развъдя бети.Та въпроса ми е следния,мъжкия прави гнездо всичко е както трябва пускам женската и тои почва да я бие а тя само се крие 3 та жена му е тази и все не се получава помогнете моля.

hip9

Когато пускаш женската, тя има ли вертикални ивици по тялото и бяла точка отдолу? А пробвал ли си с друг мъжки на другите женски? Препоръчвам ти да прочетеш темата за развъждане на бети която е забодена в раздела за лабиринтови.

Percho

Цялата е натигрена и бялата точка е на лице всеки път.Не само с този мъжки пробвам заштото е много красив халфмоон и женските са халфмоони.сега тч седи под гнездото тои се върти някаде и после я збива под гнездото и тои се руши.Прочетох темата и много други теми но"

hip9

Трябва да си търпелив, ако не стане ги отдели за седмица, две и пак пробвай. Нормално е след пускането да я бие после ще я прикани стоейки под гнездото. Но, ако имаш възможност може да пробваш с друг мъжки.

Percho

Еми тарпелив съм ама,тя седи под гнездото и като я нападне се удрят в гнездото и то се руши.С миналата женска метна хаивера навсякъде и тои го изяде :(

Публикациите са слети: 07.02.2016г 19:07ч

Сега направиха прегръдките ама маи ядат хаивера няма ништо в гнездото.

Публикациите са слети: 07.02.2016 21:34

Да се похваля за 1 път имам хаивер в гнездото.  *YAHOO* Ама женската не спира да пуска още и още,кога да я махам кажете моля ви.

hip9

Вади се когато мъжкия започне да я гони отново. И започвай да люпиш артемията.

Percho

Приятел аз я извадих ама се чудя не ли по добре в началото JBL NobilFluid Artemia?А и мъжкия кога да го махам?

hip9

Попринцип се захранват с артемия в началото, става и с JBL NobilFluid Artemia, но това е храна за по-дребни личинки. А и после пак ще трябва да люпиш артемия. За отделянето на мъжкия нали си чел статията за размножаване би трябвало да знаеш, всичко ти е описано там и снимки са показани.

Aquafen

И аз съм за живата артемия. Много по-добре растат с жива храна. Първия ден или два аз захранвам с твърдо сварен жълтък размит във вода. Разтвора на жълтъка го слагам в пулверизатор и пръскам,за да се разнесе равномерно. Не се прекалява с храната защото качеството на водата се влошава бързо.
Сега един съвет. още на третия ден с помощта на маркуч от венозна система вързан за една тънка пръчица,внимателно обирам мръсотията и остатъците от храна по дъното. След това колкото съм източил с чистенето го възстановявам като добавям малко повече даже. Това обаче става по тънък маркуч, по който бавно капе престояла вода. Примерно ако съм източил докато чистя 700 мл,след това добавям 1литър. Но този литър тече в рамките на 5 или 6 часа на бавна капка. Иначе ще убиеш бебетата. По принцип по сайтовете пише че вода на бебетата се сменя на 14тия ден,но при мен този метод имаше голям успех и сам го правил почти всеки ден. Значително подобрява растежа и намалява смъртността.

Percho

Днес гнездото празно след като се върнах от работа,тоз да не изял хаивера възмойно ли е?

Здравков

Цитат на: Percho - 08.02.2016 22:44
Днес гнездото празно след като се върнах от работа,тоз да не изял хаивера възмойно ли е?
Хранил ли си мъжкаря по време на размножителния процес ?

Percho


discusfen

Мъжкия не яде хайвера от глад.Той го яде когато хайвера не е в ред или когато условията не са подходящи за излюпването му.

Percho

какво значи условията да не са добри за излюпването на хайвера?

discusfen

Мисля ,че на друго место говорихме с теб по този въпрос.Решаващо значение има температурата на въздуха и водата.Подложка за хвърлянето на хайвера се слага отрязана чаша от кафе наполовина.Тя изпълнява ролята на стабилна рамка за гнездото и поддържа температурата на въздуха  без големи отклонения.Рибата се слага на място което няма човешко движение за да се притеснява а не да се гледа постоянно.

Percho

Хм аз прбвах без чаша само на водна леща.Значи аквата е 30 л воден стълб 14см,има грунд една пештера,2 мъха и една валиснериа,помпа с гъба много леко сум ч пуснал,температура 28С аквата е с капак поправете ме много щте съм благодарен .

discusfen

Хайвера на бетите е тежък и пада на дъното.Гунда ще затрудни работата на мъжкия.Там където ще сложиш подложката под нея издърпай грунда и остави аквариума на голо дъно.В момента мъжкия има ли направено гнездо някъде.Ако са се излюпили малки и ако няма стабилно гнездо малките започват да падат а мъжкият ходи да ги търси по дъното и ги качва горе на мястото определено от него.При теб има ли го този момент.Не всеки път става от първия път с женската.Тя може да е била пълна с хайвер но той да се е задържал дълго време в нея и да е некачествен.След това хвърляне на женската тя се е освободила от некачествения хайвер и до десетина дена ще натрупа нов хайвер а дали ще е качествен това зависи от условията които ще и предложиш и живата храна с която ще трябва да я захраниш.

Percho

Благодаря но сега има поблем и в 2 та аква и общия и развъдния  :'( :'( застигна ги ихтио.И пунктол до края.

discusfen

И се научи като вземеш нова риба първо я карантинирай а след това се опитвай да я развъждаш.

Percho

Карантирах я цяла седмица с някво на про ошан което е лилаво и го купих от сботния пазар и то скъпичко.

Здравков

На бетите им трябва спокойствие. има ли стрес естествено, че ще боледуват. А какви са тия карантини по една седмица идея нямам...

discusfen

Не е нужно като я вземеш рибата да я карантинираш деректно с лекарство и то бременна риба.Гледа се отделно в вода с твоите параметри и се наблюдава рибата за странични ефекти от преживяния стрес от транспорта и новите условия на живот.Ако има нещо нередно до 15,20 дена рибата би трябвало да го покаже.Аз никога не копувам брменни женски а педпочитам да си ги погледам извесно време да си ги захраня и когато дойде времето да си ги размножа.

Percho

Хмм,ще знам за напред благодаря.Но заасега е добре още 1 доза пунктол драстично са и намалели белите точки  :-) сега след лечението което е 15 дни тя пак ще напълни корема да я пускам ли или?

discusfen

Остави я сега тази женска друга ще се намери .Мъжкия как е на него има ли му нещо.Пусни някаква симка да видим ,че така на сляпо.Ти беше споменавал ,че е много красив покажи го ,че в събота се очертава да идвам пък може да му излезе късмета с нещо по добро.

Percho

Аз лесно ще ти го покажа ама сега и тои е болен и нещто от както му сипах пунктола вчера е легнал на дъното и диша тежко.  :'( :'(

Caxapa

От правописа ще да е. Прихванали са вирус покрай този правопис.

Percho

Извинявам се за правописа.

Публикациите са слети: 13.02.2016 22:06

Някои може ли да ми каже защо е пожълтяла така и диша тежко? http://postimg.cc/image/7u8xxhwix/

Similar topics (5)

27677

Публикации: 16
Прегледи: 12943

50815

Публикации: 2
Прегледи: 2645

6541

Започната от dako


Публикации: 32
Прегледи: 17321

51539

Публикации: 1
Прегледи: 2224

45032

Публикации: 25
Прегледи: 10195