• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 17:52

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Размножавам бети малко помощ моля.

Започната от Percho, 07.02.2016 13:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Percho

Хм аз прбвах без чаша само на водна леща.Значи аквата е 30 л воден стълб 14см,има грунд една пештера,2 мъха и една валиснериа,помпа с гъба много леко сум ч пуснал,температура 28С аквата е с капак поправете ме много щте съм благодарен .

discusfen

Хайвера на бетите е тежък и пада на дъното.Гунда ще затрудни работата на мъжкия.Там където ще сложиш подложката под нея издърпай грунда и остави аквариума на голо дъно.В момента мъжкия има ли направено гнездо някъде.Ако са се излюпили малки и ако няма стабилно гнездо малките започват да падат а мъжкият ходи да ги търси по дъното и ги качва горе на мястото определено от него.При теб има ли го този момент.Не всеки път става от първия път с женската.Тя може да е била пълна с хайвер но той да се е задържал дълго време в нея и да е некачествен.След това хвърляне на женската тя се е освободила от некачествения хайвер и до десетина дена ще натрупа нов хайвер а дали ще е качествен това зависи от условията които ще и предложиш и живата храна с която ще трябва да я захраниш.

Percho

Благодаря но сега има поблем и в 2 та аква и общия и развъдния  :'( :'( застигна ги ихтио.И пунктол до края.

discusfen

И се научи като вземеш нова риба първо я карантинирай а след това се опитвай да я развъждаш.

Percho

Карантирах я цяла седмица с някво на про ошан което е лилаво и го купих от сботния пазар и то скъпичко.

Здравков

На бетите им трябва спокойствие. има ли стрес естествено, че ще боледуват. А какви са тия карантини по една седмица идея нямам...

discusfen

Не е нужно като я вземеш рибата да я карантинираш деректно с лекарство и то бременна риба.Гледа се отделно в вода с твоите параметри и се наблюдава рибата за странични ефекти от преживяния стрес от транспорта и новите условия на живот.Ако има нещо нередно до 15,20 дена рибата би трябвало да го покаже.Аз никога не копувам брменни женски а педпочитам да си ги погледам извесно време да си ги захраня и когато дойде времето да си ги размножа.

Percho

Хмм,ще знам за напред благодаря.Но заасега е добре още 1 доза пунктол драстично са и намалели белите точки  :-) сега след лечението което е 15 дни тя пак ще напълни корема да я пускам ли или?

discusfen

Остави я сега тази женска друга ще се намери .Мъжкия как е на него има ли му нещо.Пусни някаква симка да видим ,че така на сляпо.Ти беше споменавал ,че е много красив покажи го ,че в събота се очертава да идвам пък може да му излезе късмета с нещо по добро.

Percho

Аз лесно ще ти го покажа ама сега и тои е болен и нещто от както му сипах пунктола вчера е легнал на дъното и диша тежко.  :'( :'(

Caxapa

От правописа ще да е. Прихванали са вирус покрай този правопис.

Percho

Извинявам се за правописа.

Публикациите са слети: 13.02.2016 22:06

Някои може ли да ми каже защо е пожълтяла така и диша тежко? http://postimg.cc/image/7u8xxhwix/

Similar topics (5)

11614

Публикации: 13
Прегледи: 7186

1226

Започната от Nemo


Публикации: 1272
Прегледи: 509692

54721

Публикации: 7
Прегледи: 3247

50643

Публикации: 9
Прегледи: 6049

45644

Публикации: 4
Прегледи: 3795