• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 18:43

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Трихогастери - общи въпроси

Започната от winnerkn, 18.09.2007 21:46

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Luton

Барбусите са големи разбойници, имам четири броя около две годишни и гонят целия аквариум! Изобщо не са за гледане с други комюнити рибки. Докато бяха малки, пак ставаше криво ляво, сега целия аквариум е под терор, плюс двата големи вече скалара! Няма на кой да ги подаря, иначе отдавна да са заминали! Така, че наистина не е добра комбинация. Трябва повече да се чете, преди да се купуват рибки!

l_mutishev

В понеделник щях да си купя още барбусите,но се оказа,че сам лепнал ихтио незнайно от каде и сега лекувам рибките с Нистатин!Почти са излекувани,но ще изпалня целия курс на лечение както е описано. Както и да е,това е друга тема! Малко по малко взех да се двуомя за тея барбуси вече, като чета публикациите. Колизите ми харесват, но аквариума ми е малак за двата ми трихогастера и двете ми анциструсчета + две колизии лалия ако купя (около 70 литра). Как мислите колеги?

Luton

Увеличи температурата на 30-31 градуса и ихтиото ще премине. Рибките, които са поразени по сериозно едва ли ще оцелеят ама пробвай. Няколко пъти съм се сблъсквал с ихтио и това вина ги работи. При мен се появяваше, когато хранех с жива храна, купена от едно определено място. Вече не купувам от там и няма проблеми! Не съм слагал до сега лекарства в аквариумите ми и смятам да се въздържа и за на пред.
Относно другия ти въпрос....най-добре по-голям аквариум :-) 100-150 или 200-та литра и давай смело с експериментите.  *DRINK*

l_mutishev

Понеделник ще си купя две колизи лалия да видим как ще сажителстват с трихогастрите ми :) За по голям аквариум нямам място иначе и на мен ми се иска,но ... :(

pl86

Трихогастрите са лабиринтови и се придържат към повърхностния слой на водата, аквариума ти не е висок, така че е малко теоритично това, но все пак ...  и за колизите се отнася същото - лабиринтови, повърхностен слой, те на английски даже им казват Dwarf gourami, демек джудже трихогастер :)
Помисли за риби който ще се придържат към дъното ( всички цихлиди джуджета ), мисля че една двойка от по-неагресивните апистограми ще пасне добре, дано ти харесват само ;)
https://s8.postimg.org/ctn5jythh/facebook.png Соленоводни аквариуми България

640L - reef
15L  - pico reef

l_mutishev

Здравейте колеги.Цихлидите джуджета ми харесаха, но като чета са били доста капризни пък аз още съм начинаещ и не искам да ги уморявам по една или друга причина :) И за това вчера си купих две Колизи Лалия, но за мое съжаление не са двойка, а две мъжки понеже никъде не мога да намеря женска.Някой ако има представа от къде да си купя да пише!Сега вече сините ми трихогастери си имат компания :) Като ги пуснах колизите в аквариума единия трихогастер доста ги гонеше и мислех да го вадя, но сега се укротиха нещата!Чудя се дали някакви тетри да пусна или подобен дребен вид  2 -3 рибки! Как мислите? Дали ще са прекалено на гъсто в 70 литровия аквариум?

mitko464

Здравейте, нов съм в акваристиката и за момента имам опит само с размножаване на гупи и хелери  :-[. Понеже в аквариумът си имам и 4 трихогастера 2 двойки са - сини и жълти(златни), та ми стана интересно кога се разбира, че женската е готова да хвърля хайвер. Изчетох много неща из форума и за тях съм информиран, само тази значителна подробност ми липсва (като допускам, че може и да не съм намерил информацията, а тя да е някъде там):) Кога горе-долу се разбира, че трихогастрите са в полова зрялост и хвърлянето на хайвера наближава. Благодаря предварително :)

Жоро

Трудно ще намериш женска колиза
За съжаление се внасят предимно мъжки

mitko464

Здравейте,
Отново аз с безкрайните си въпроси. От сега се извинявам ако темата не е пусната на правилното място. Искам да пробвам да размножа трихогастери. Вече са достигнали дължина около 10 сантиметра, а женската изглежда доста подута - и мисля, че е възможно да хвърли хайвер. Четох във форумът, че е хубаво мъжкия да се отдели от женския за около 2 седмици, но в общия аквариум имам още 2 трихогастера (сини) това ще повиляе ли на разделянето - т.е. уж ги разделям, а едната рибка въпреки това ще живее със сините си събратя... Какво да правя? Мъжкият ще е сам в аквариум 20л., а женксата мисля да оставя в общия, това добре ли ще е, или по-хубаво да използвам метода с перденцето, което ще раздели малкият аквариум на 2 отделения
Благодаря Ви предварително!

Жоро

Ако женската е "подута" както казваш,направо вади мъжкия в развъдния аквариум
Температура 27-28 градуса,и след като направи гнездо пускаш женската.

mitko464

Благодаря :) Аз вече съм подготвил аквариума, така че още днес ще го отделя :)

l_mutishev

Наистина женски колизи лалия няма никъде! Едната ми колиза, се разболя от някаква болест и почина.Покрай устата и се появиха някакви язви и паднаха люспите там!Лекувах я със сера ектопур, метиленово синио и нистатин, но нищо не помогна! Останах с една колиза , 2 сини трихогастера и 2 анциструса! Сега си търся двойка апистограма какду! Някой ако ми каже от къде да си ги купя ще съм му много благодарен!  :-)

kabomy

Мойта женска петниста трихогастерка хвърля хайвер три пъти с един мъжки, но той вече не живее при нея. Коремът е пак доста подут. Сложих я с друг мъжки, който строи гнездо постоянно, но тя не му връзва. Да не са моногамни тези трихогастери?  *CRAZY*

Kribenzis

   Мъжкият златен трихогастер не направи гнездо, а след като женската хвърли хайвер мъжкият го изяде. Не бях чел за такъв вариант.
    За първи път хвърлят хайвер.

venkov

А ти колега сигурен ли си,че нямаш 2 женски?  *dontknow*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi39.tinypic.com%2F14x1pmx.jpg&hash=eeb8e392c28178fc8bebf3ada9c75cf38f4d6945
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fdobavi.info%2Fcars%2FRover%2Fm26448.gif&hash=faa5c0cda8a33d430caa0b5621cf9df37a9dc354

Similar topics (5)

39431

Публикации: 43
Прегледи: 19887

29158

Публикации: 24
Прегледи: 24465

166

Публикации: 16
Прегледи: 12872

47188

Публикации: 3
Прегледи: 2866

8550

Публикации: 40
Прегледи: 23258