• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.04.2024 09:36

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Трихогастери - общи въпроси

Започната от winnerkn, 18.09.2007 21:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nikolaytoshev

На каква възраст са рибките? Не ми изглеждат полово зрели.

По едно и също време ли са купени или единия е нов в аквариума ти?

valvamp

Рибките са закупени по едно и също време ,може би сте прави че не са още полово зрели.И аз мисля като колегата ,който казва че синия е мъжки ,защото започва да му се издължава горната перка.Благодаря за отговорите ,колеги :-)

Станчев

Здравейте колеги , от около два три дена женската ми се държи някък си странно . Тя е на възраст около година и половина , две . През повечето време седи като плувка , корема като цяло е надут но е много заоблен , все едно е глътнала топче също така седи някак си набръчкана и е трудно подвижна . Прилича на старица която на всеки два метра спира да си почине или иначе казано търси място къде да умре . А на мен това ника не ми харесва , мразя да се разделям с любимците си  !  :buff:

Desmoria

Една снимка може много да помогне.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

ido

ИмаХ син трихогастер.Порасна доволно.И изобщо си беше красива риба.От ден-два взе да линее и беше ясно накъде отиват нещата.Днес го намерих предал богу дух и се разделихме с лека тъга и няколко спонтанно изникнали въпроса в мен.
Нормално ли е на около 6 месеца трихогастер да умре от "естествена смърт"?Бях чел, че живеят около 6 години.Освен него обаче, скоро не ми е умирала друга риба.Значи би трябвало всичко да си е наред с водата.Единствената разлика е, че наскоро пуснах втори трихогастер(но с друг цвят, че обичам да имам от всички).Но те си се погодиха много добре даже, едва ли е от това...

Асен Евгениев

Цитат на: ido - 25.02.2014 21:39
Нормално ли е на около 6 месеца трихогастер да умре от "естествена смърт"?
Не е нормално.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Balchev

На къква възраст трихогастерите достигат полова зрялост ?

Cole

Здравейте, имам трихогастер и се чудя какво мога да гледам с него в 20 литров аквариум?

Marto99_mz

В тези 20 литра можеш да гледаш само дребни видове, този трихогастер изобщо не е за този аквариум само мъчиш животинката.

nikolaytoshev

Колега в 20 литров аквариум ти препоръчвам да гледаш рибки, на реален размер 2-3 см. - гупа, неон, данио и т.н. На тях ще им е комфортно, а и не са капризни рибки. Както знаем рибките растат според размера на аквариума, в който ги поставим. А ако гледаш трихогастер в този литраж той ще се мъчи, ще си остане малък и е много вероятно да се разболее или да живее много по-малко отколкото реално живее.

ivominkov75

Здравейте,
Имам следния въпрос:
В аквариума имах два златни трихогастера,бях ги купил уж като мъжки и женски, впоследствие се оказа ,че са два женски. Постоянно се гонеха но нямаше сериозни ексцесии. Вчера купих още един трихогастер , този път мъжки. Проблема е ,че трихогастерчето е доста по малко от тях по размери, а явно и по възраст. Според продавача е на около 6 месеца. Двата женски трихогастера го погнаха и не му дават мира постоянно го  гонят. Трябва ли според вас да го отделя в друг аквариум докато порастне или след време  ще  се успокоят нещата?

Ivaan

Здравейте, да попитам и аз :) Взех тези трихогастери като малки, с идеята за 2 женски и 1 мъжки. Но имам някави съмнения, че е обратното. Какво ще кажете? :)


SDB

Много си близко до истината :-D

Ivaan

Мамка му, ще търся да заменям единия ако имам проблем :)

fam

Добър вечер :) все още не мога да напиша, колеги, защото  не се чувствам на нивото на знаещите хораа тук,пък и редовно идвам за помощ и съвет :)) малко като в университета се чувствам..там уж все колеги..пък  те едни професори, доценти.. каква колежка съм им аз на тях...
Така-а-а по същество за питанката ми. То е ясно че боледуваме в нашата къща от OMT вируса (OMT = One More Tank (Още Един Аквариум))   :kreshtja: Та се сдобихме с един втора ръка (120х40х65 ДхШхВ), който искам  да бъде с растения отново (имам едно Манадо дето да му сложа за дъно) Та грубо 300л. Преди време си взехме 2 трихогастера и  съжителстват с неоните, но от там харесах този тип рибки. И сега имам идея този ни аквариум да е само с трихогастери.. Налични са тези 2 златни единия е мъжки, другия е женски и един опалин имам отскоро (дойде с аквариума и не искам да го продавам..много е страхотен :)  така де привързах се към него за разлика от другите..обаче той е мъжки също... така.. това е ситуацията сега. Въпросите ми са:
1. Този аквариум достатъчно голям ли е да побере няколко мъжки трихогастера...
2. Желанието ми е да имам по няколко то всеки вид  трихогастери - златни, сини, opaline, pearl аз за тези знам..без модификациите dwarf, че нещо там не е наред и много  боледуват..
3. Колко максимум рибки- трихогастери де-   мога да отглеждам в този аквариум.
4. Този въпрос е по- скоро естетичен към хората с опит... дали  идеята да е чист трихогастерски аквариум е добра, или е добре да има и други рибки? И ако да, какви.
Последния въпрос е защото като разглеждах трихогасерите и рибки от този биотоп..са всъщност само те...
:-[ Или и те са като бетите и  не търпят други като тях наоколо..

Similar topics (5)

29158

Публикации: 24
Прегледи: 24551

166

Публикации: 16
Прегледи: 12906

47188

Публикации: 3
Прегледи: 2886

8550

Публикации: 40
Прегледи: 23350

39431

Публикации: 43
Прегледи: 19972