• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 14:43

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Колизи - общи въпроси

Започната от stefan0002, 15.10.2009 13:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bat

Благодаря на всички отзовали се за съветите и предоставената информация.
По усмотрение на модератора темата може да се заключи.

Георги

Не се коси. Щом имат условията, пак ще хвърлят. А мацката щом се дърпа - няма как.
Предполагам се отделя цялото гнездо, ако е възможно.

bat

Днес си купих чифт прекрасни Колизи Кобалт, и сега гледам двамата мъжкари /този който си имах и новия/ от двете страни на аквариума строят гнезда. Странното е че точно преди 1 седмица двойката която имах хвърли хайвер, който нещо се изпорти и нищо не можа да излезе. Възможно ли е пак да хвърлят? Или преди да не са успели? Или пък това е просто съперничество между двамата, кой по-хубаво гнездо ще направи, без целта да е хвърляне на хайвер? Старата ми женска пак е дебеланка /преди седмица коремчето й спадна, затова реших че са хвърлили/, а кобалтовата е с малко по-мъничко коремче.
Какво да ги правя? Да ги вадя ли отделно по двойки или да ги оставя в общия?

Георги

При колизите е същото като при бетите. http://aquariumbg.com/forum/labirintovi/razmnojavane-i-griji-za-betta-splendens
Малко по-голямо аквариумче - 20-ина литра, 27-28 градуса температура, пускаш ги заедно. За съжаление, не мога да кажа кога точно е готова женската - нямам личен опит.

oranda

Колеги, имам една колиза лалиа с твърде проблемно поведение. Това рибе денонощно се занимава с изграждане и доизграждане на гнездо. В това си начинание се справя перфектно. Проблемът е в прекалените му усилия да пази територията си. Вече умори една женска. Другата изяде доста бой, но още се държи. Днес се наложи да отделя другия мъжки, защото вече има явни участъци с липсващи люспи, както и разни други поражения като накъсани плавници. Какво ли не опитах , за да намаля агресията му. Колизата е около 10см. Живее в 100 литра аквариум. Съквартираните са 10-на родостомуса, три леера, 5- 6стъклени тетри. Приемам всякакви предложения.  До момента пробвах да му осигуря женски, да му набавя повечко ричия, пренаредих аквата, за да има повече укрития. Започнах да пропускам деня, в който не храня, защото това още повече го изнервя.  :duvar:

cwetalin

Ако е 10 см не ми се вярва да е лалия. Или е яко нашипкана с хормони.
А като има женска и прави гнездо, нещо случва ли се?

oranda

Големичка е наистина за вида си, но със сигурност е лалиа ред.
Прави гнездо, хвърлят хайвер и по натам не знам какво се случва. Не съм виждала личинки. Само виждам, че пасажчето родостомуси, с риск да пострада, се навърта около гнездото. Така като се замисля бързичко дръпнаха на размер. *JOKINGLY*

Mirobg

Дай една снимка да я видим.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

niksan_64

едно вапросче имам бебета колиза лабиоза  каква храна за цвят да използвам
Sofiq { kv Redyta }

niksan_64

Добре де вапроса ми е тап, хубавото е че кимбаиците отговарят и на тапи вапроси
Sofiq { kv Redyta }

Aqualover

Здравейте колеги. Колизите са били много красиви риби. наскоро търсех определени визии в ютюб за да подредя на сестра ми аквата и видях такъв прекрасен аквариум 45 литра с 2 колизи едната бе мръсночервена, може би хуна, а другата червено ссиньо-лалия.
Имаше само няколко растения и сомчета.

Когато търсех аквариум за себе си, не получих оферти за продълговат, а за сегашния ми, който е с формата на куб и висок 42 см. Сега имам фламеус тетри, сомчета, кери супер блу и сомчета.
Имам въпрос. Ако взема една или две колизи дали ще им е добре при мен или рибите ще ги закачат понеже са бавноподвижни? Около 50 литра е аквариума. Споделям проблема че рибите много не обичат светлината и когато светна, обикалят само средния и долен слой. Та си мислех дали ако сложа повече растения на повърхността като пистия, дълга криптокорина дали ще се получи и колизата да се чувства добре?
Guppy, C. pygmaeus, C. sterbai, Colisa lalia. Какво друго му трябва на човек...:)

Aqualover

22.06.2014 22:03 #41 Last Edit: 23.06.2014 10:41 by redmerinda83
Хей колеги, моля ви за отговор! Има ли някой от вас който да има колизи и тетри? Гледах клипове със колизи и неонки и разбори.
Отговориха ми че можело да се гледат заедно затова си търся за начало 1 колиза хуна ако воже с червен цвят. Ако някой продава мънички от вас нека се свърже с мен!
Guppy, C. pygmaeus, C. sterbai, Colisa lalia. Какво друго му трябва на човек...:)

anton_banchev

Цитат на: redmerinda83 - 22.06.2014 22:03
Хей колеги, моля ви за отговор! Има ли някой от вас който да има колизи и тетри? Гледах клипове със колизи и неонки и разбори.
Отговориха ми че можело да се гледат заедно затова си търся за начало 1 колиза хуна ако воже с червен цвят. Ако някой продава мънички от вас нека се свърже с мен!

Аз гледам колизи хуна, неони, една тетра( остана най-старата от всички) и вишневи барбуси. Съжителстват без проблем. Търся си само някоя женска колиза, тъй като продават само мъжки в магазините.

metcheto

Здравейте. Тази тема за колизите е малко замряла, но да Ви питам. Колизите могат ли да съжителстват с трихогастери? И има ли го този проблем с гонениниците и битките както при трихогастерите? И за 105 литров колко да сложа вътре и колко по принцип е най-добре да се гледат заедно? И наистина ли женските са толкова трудни за намиране?
"Ако можех да им разкажа какво видях в теб, никой нямаше да ми повярва...Ще си кажат - мечтател ! Ако знаеха какво видях в теб, цял живот биха искали да мечтаят....."

Similar topics (5)

2632

Публикации: 19
Прегледи: 13821

29158

Публикации: 24
Прегледи: 24461

11835

Публикации: 9
Прегледи: 20000

1226

Започната от Nemo


Публикации: 1272
Прегледи: 509660