• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Бетите са готови за разплод, но нямаме гнездо

Започната от s_slavcheva, 21.05.2007 12:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

s_slavcheva

Здравейте всички!
Прочетох темите за размножаването на бетите.Направих метода с шишето. Преди около 10 мин. пуснах мъжкия при нея и той започна да се перчи. Тя също се оцвети и започна да се перчи. Въпроса ми е да я пусна ли и да увелича температурата или да го изчакам да направи гнездо?

Lestat

Имаш ли разтителност в аквариума, каква е температурата в момента? Ако имаш достатъчно окрития няма да имаш проблем ако ги събереш. Гнездо не е абсолютно задължително да има, мъжкаря може да го направи по време на хвърлянето. Водния стълб 10-13см. Температурата около 28. Аерация, но да не е много силна, колкото да не е се хване ципа на повърхността. Останалото е чакане. Може и да не стане днес или утре, но ще стане. Успех.

s_slavcheva

имам растения. водния стълб е 10-15 см. само температурата е 24. сега ще я покача и пускам женската.
много ти благодаря.

Gad_Man

Спокойно изчакай го да направи гнездо и тогава внимателно пусни женската.Почти е сигурно, че мъжкото ще започне да я бие и ще и нарани плавниците, възможно е дори женската да се преструва на умряла, но не се плаши и не прави като един приятел също член на този форум да я изваждаш и да разваляш цялата работа.Тези рибки са много издържливи на бой и до сега никога не съм имал убита женска от мъжки(не случайно някои ги наричат и бойни рибки).Щом мъжкият спре да бие женската означава че тя е готова за хвърляне.Хвърлянето на хайвера става под гнездото построено от мъжкия като хайверчетата падат на дъното на аквариума и от там мъжкият и женската обират хайверчетата в устата си и ги изплюват в гнездото а понякога изплиюват по малко от колкото са събрали, но какво да се прави :-)

s_slavcheva

Вече си имаме хайвер. Ще ги оставя заедно до 8 и 30,защото до тогава съм на работа .Преполагам,че нищо няма да им стане.
Мъжкия кога мога да го използвам пак, защото имам още една женска, която е готова да остави своето поколение?

neneee

Мъжкият се грижи за поколението! Можеш да махнеш женската. Даже е желателно ако са хвърлили вече и той я бие. Преди малките да се излюпят и започнат да плуват при падане от гнездото(често явление) той ги връща обратно.

Flober

М даммм не бързай с мъжкия ( да го "използваш")той ще се погрижи за всичко в началото 

Gad_Man

Мъжкия можеш да го използваш пак след 2-3 дни от отделянето му от вече раздвижените ларви.
И успех най-трудно е захранването на ларвите :-)

s_slavcheva

бъдещият татко си пази хайвера. А майката я преместих в общия аквариум. Там имам още една синя бета и тя сега се перчи и гони да бие майката. Синята спорен мен е женска.Възможно ли е да бъркам? На каква температура да държа хайвера?

Gad_Man

Хайвера го дръж на същтата температура на която са го хвърлили иначе трябва да е около 26-27 ама и на 20 да е пак ще се излюпят самоче по бавно

s_slavcheva

благодаря за помоща. ако имаме бебета пак ще пиша.

Gad_Man

Зареждай артемията от сега или там с каквото ще ги храниш или купи някои готови храни ;-)

Lestat

А ти (s_slavcheva) от къде си ако не си си проготвила артемиката мога да ти метна малко. Късмет с ново излюпените че утре ще да е деня. :-)

Стамен

Интересно ми е как точно се захранват бети с артемия

s_slavcheva

Аз съм студентка в София и си гледам рибите тук (в София). По - принцип съм от Берковица , близо до Монтана е. А за бебетата съм взела жълтък от едно магазинче. Другата седмица ще им взема SERA не помня как точно се казваше. А това  от банана дето е, ако имаш от него ще съм ти много благодарна, ако ми дадеш.
Имам и едно въпросче. Тъй като няма гнездо, хайвера е на повърхността на водата и изглежда като малки балончета, които са хиляди. Нормално ли е да са толко много?

Similar topics (5)

50815

Публикации: 2
Прегледи: 2666

10698

Публикации: 4
Прегледи: 3534

33425

Публикации: 17
Прегледи: 10475

25534

Публикации: 64
Прегледи: 30457

50117

Започната от Lucky Fish


Публикации: 3
Прегледи: 3709