• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 18:41

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Размножаване на трихогастери

Започната от nina, 08.07.2007 14:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nina

Ами да ви кажа, аз пак ги събрах за проба, след като получих по-голяма информация в последствие. Мъжкия обаче, тоя път се престара и направи гнездо за чудо и приказ. Пак  повториха хвърлянето, имаше падащ хайвер, но той си изплуваше обратно и се лепеше за балончетата горе. Направих всичко по указанията на TOXIC и извадих мъжкия, когато на малките бели топченца им се появиха опашки и тръгнаха да се разхождат. Захраних ги с жълтък /нямам време да търся и приготвям друго/. Вече 4ти ден мърдат, което ме навежда на мисълта, че тоя път беше успешен  :-) Ама.. много са малки  =-O, то се виждат само две очи и една опашка егати, кога ще стане риба от това.. *NO* Аз гледам и малки гупи, ми то те се родиха такива, каквито може би тия ще станат на 2 месеца  *mislia*

Desmoria

Поздравления! Това е страхотна новина. Надявам се да нямаш проблеми и свичко да върви като по вода :). А иначе , що се отнася до размера на рибоците. След 2-3 седмици ще станат колкто новородени гупи. Важното е да ги закрепиш поне седмица и нещо живички, след което да започнеш да им даваш излюпена артемия. Имай в предвид, че в колкото по-голям аквариум ги гледаш и колкото повече жива храна им даваш, толкова по-бързо ще растат. Аз в момента гледам бебета бети на 3 седмиици заедно с бебета зелени хелерчета. Еднакви са на големина и се спогаждат чудесно.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

jommy

Трихогастерчетата дали ще се разбират с гупите и неоните ми ?

theater

140л - харацини
http://starividri.org

Flober

jommy Не ти е много добре формулиран въпроса-"трихогастерчетата" колко са големи ? Същото се отнася и за другите риби.
Веднага ти обяснявам какво имам в предвид.
Ако и трите вида са пораснали нямат проблеми с разбирателството , но ако едните са още бебета тогава другите просто ще закусят с тях. Нищо лично те ги възприемат като храна.

bengan

 Никои ли не е срещал явлението канибализъм при малките трихогастери? Наистина като се хранят добре с жива храна растът бързо но някои изпреварват другите повече от двоино на ръст и започват да използват наи малките в люпилото за жива храна , затова на няколко пъти се прави сортиране и едва когато станат колкото едномесечни гупи може да се съберат отново. Обикновенно има излюпен толкова много хаивер че и да има канибализъм пак остават достатъчно много .

nina

Така е bengan, много са. Не съм опитвала, а и не мисля да им правя преброяване  *JOKINGLY* Надявам се жълтъка да им е достатъчен и да не се изпоизядът съвсем  :-) Чудя се само, днес ще трябва да им чистя останалата храна /дъното е голо/ и как да не изкарам и някой фъстък с жълтъка  :-|

MeTogu

С някаква тънка тръбичка и закрепена на единия краи шлауфка.Внимателно сифонираш само дуното за отпадъците.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Desmoria

Да, чисти им всеки ден и добавяй престояла вода. Защото в противен случай стават страшни фалове, слепване на опашките, седене на дъното и др.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

islander

Сортирането по големина на малките трихогастерчета се прави няколко пъти и то основно от тези, които ги отглеждат за продажба по-късно. Случвало се е да не им правя сортиране и не съм видял да проявяват канибализъм дори и риби тройно по-големи от наборчетата си от едно люпило.

nina

Чистя им често, но не мисля да ги сортирам по простата причина, че няма къде да ги разделям, а и не ги гледам за продажба. Интересно ми е да видя как се развиват такива дребосъци. Пробвах да сложа две рибки при малките гупи, бяха хапнати на момента. Сложих 1 от малките гупи в големия аквариум, беше погната веднага от големите трихогастери. Така, че всичко си стои там, където си беше. Снощи реших, че може да им писне от еднообразното меню /досега ядът само жълтък/ и с една лъжица пресовах малко храна на люспи върху един картон. Тя стана по ситна и от размития жълтък. Не ми я отказаха, видях, че след като сипах малко имаше голямо раздвижване вътре. Засега само се надявам да оцелеят, пък после ще видим.

asteriksm

[k]Zdraveite,niakoi moje li da mi obiasni kak da zapochna s razmnojavaneto na trihogasterite?!Niamam ideia kakvi tribva da sa usloviata?! Shte sm vi mn zadaljena!  :-[:)[/k]

absolute_heaven

Искам да попитам каква е вероятността двойка трихогастери да се чифтосат в общ аквариум с още 10 риби без да полагам някакви грижи,за да подпомогна чифтосването?

Joro Pora

Аз сложих снощи една двойка златни трихогастери в един 10л., като ги разделих с мрежичка и видях, че започнаха да се гонят по мрежата, но през нощта мъжкия не е правил нищо относно архитектурни планове за малките :), а женската е направила огромен корем. Чудя се дали са готови за хвърляне или още е рано да почва да прави гнездо? При вас след колко време мъжкия започва да прави гнездо?

MeTogu

Златни трихугастри не съм имал,но имам леери след като го сложа в развъдния аквариум с ричията и пусна женската веднага се заема с гнездото.Имал съм случай дори на втория час след пускането на женската,мъжкия я беше изцедил и се грижеше за хайвера.
Преди да ги пуснеш да хвърлят хайвер е добре да ги захраниш по възможност с жива храна поне 3-5 дена.
Има вероятност обаче ако трихугастрите ти са възрастни и не са хвърляли хайвер женската да е запечена и да не се се стигне до нищо освен един хубав пердах от мъжкия
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Similar topics (5)

54721

Публикации: 7
Прегледи: 3247

46953

Публикации: 0
Прегледи: 2903

25590

Публикации: 44
Прегледи: 41346

53890

Публикации: 2
Прегледи: 4912

31212

Публикации: 11
Прегледи: 14109