• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Захранване и отглеждане на бебета колизи

Започната от versicolor.net, 16.01.2006 19:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

killiman

Цитат на: "Живко"малко керотин в пасираната риба?
малко керотин в храната на енхитреуси?
оцветяването трябва да започне възможно в най- ранна възраст?
винаги ми е било интересно околната среда дали спомага за по яркото оцветяване.
имам една теория за оцветяването.разбира се не говоря за професионално оцветяване.
риби които са гледани в почти идеални условия,са много по цветни от риби, които са гледани дори в задоволителни условия.
защо е така?
на прост език-рибите са постоянно в така да се каже еуфорично настроение, при което постояно са ярко оцветени.при продължително производство на багрила, тези засилени процеси стават нормални за рибата и не лесно обратими.нещо като хормонално нарушение при хората или нарушено функциониране на щитовидната жлеза.

Мисля, че специално при колизите не използват оцветители. Доказателството е фактът, че дори и след като се хранят с нормална храна, без оцветители, рибите запазват хубавата си окраска.
Моето мнение е, че от югоизточна Азия изпращат риби на поне 10-месечна възраст, расли на силна дневна светлина. Практиката ми показва, че на дневната светлина рибките получават много по-ярка и наситена окраска.
Даже си мисля, че и водата не е от най-бистрата. В мътната вода ефектът със засилването на окраската се увеличава, поне според мен. А като добавим и ракообразната храна, която е естествен оцветител, картината започва да се изяснява.

Живко

виж за отглеждането на слънчева светлина спор няма.не напразно в Бургас масово се правят басейнчета и цяло лято там се плицкат рибета.
няма по-добър и по-икономичен вариант.
но тук става въпрос за професионално отглеждане.
а и какво е отглеждането на слънчева светлина, пък било то и в аквариум,ако не приближаването максимално до естествените условия.
не мисля,че точно колизата се нуждае от кой знае какви условия за да е цветна.тази жизнерадостна рибка, за мен любима :D ,се чувства добре почти навсякъде.
Никой не се е родил научен.

killiman

Да се чувства добре и да е ярко оцветена са две различни неща. При мен не се получава второто. А като гледам и при останалите колеги, развъждали рибката в стопанствата си. Българските колизи не могат по нищо да се сравняват с азиатските. Дори и като цена.

yoniB

:oops: Малко извън темата, но въпроса е за колиза затова...
Дълги белезникави полупрозрачни изпражнения на какво са признак? Имам съмнения че малко е прехранена  :oops: . Виждам че тук има хора които отглеждат такива рибки и може би ще ми помогнат.

Ilianidis

При дискусите това е белег за хексамита,за колиза не знам,но може да е същото.Едва ли от прехранване ще има такъв резултат.

Similar topics (5)

166

Публикации: 16
Прегледи: 12907

47239

Публикации: 4
Прегледи: 3462

20726

Публикации: 43
Прегледи: 64787

49192

Публикации: 3
Прегледи: 8326