• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 04:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Резултати от гласуването

Започната от NO CARRIER, 28.12.2008 14:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

wars

Честито на всички победители и от мен.Благодарности на организаторите на конкурса за отлично свършената работа.Весели празници *DRINK*

spetsa

Цитат на: MeTogu - 28.12.2008 22:33
spetsa:Догодина ще имам преден план.
Ще се радвам да го видя :) Надявам се не приемаш коментара ми за заяждане,а като съвет.Коментирал съм всички аквариуми и съм изтъкнал тяхните предимства и недостатъци ,които лично на МЕН не ми харесват :)

Zagrey

Здравейте колеги, честито на печелившите  *THUMBS UP* и успех на всички участници. Надявам се организаторите и спонсорите, да не се разочароват от отношението към конкурса на някой учасници!
Искам да се обърна към колегата MeTogu, защото видях че някъде  ме е "разглеждал в частност". Не разбрах какво странно намираш в оценките който съм поставил на учасниците! Това че съм те оценил с 1 не е критерий, за моето оценяване.
Като сравня оценките който сме поставили на класираните на първите 6 места в категориите Акваскейпинг и Сборен аквариум,  не намирам голяма разлика в тях!
Затова ще те помоля като правиш такива коментари да се аргументираш!  *privet*
Няма пряк път до мястото, до което си струва да стигнеш.

MeTogu

Да искам да чуя коментара ти отностно 1-цата която си ми поставил.Като гледам си поставил още една 1-ца на участника който е на последно място.Ти не правиш разлики може би между гол аквариум със калихти и това което аз съм наслагал в аквариума.Може да нямаш вкус не знам.Няма и бегла представа как изглеждат аквариумите ти,но според мен сигурно са и на нивото на победителите.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Zagrey

Аз съм начинаещ, нямам претенции за "капацитет" като теб! Моят аквариум не е за конкурси и затова не го показвам.
Коментара ми за единицата, е че човек с претенции, който заявяваш във форума не би си позволил да участва с такъв аквариум в категория "Акваскейпинг".
По подхожда на някой от моето ниво да наслага растения и едно дърво в аквариум и да го пусне в конкурс и след това да се сърди че не е оценен с 10!!!
За вкусът ми няма да коментирам, но ако това е твоя, с който се представяш.............
В крайна сметка аз определям каква оценка ще дам на някой и мисля че съм бил малко или много реалист!
Не разбрах какъв ти е аргумента за недоволството!
Хайде със здраве, че станаха много приказките!
Няма пряк път до мястото, до което си струва да стигнеш.

MeTogu

30.12.2008 12:49 #65 Last Edit: 30.12.2008 12:52 by MeTogu
Щом не разбираш значи нямаме какво да коментираме повече.Имаш нямаш вкус аз съм те коментирал защото като неразбиращ сега изтъкваш че много разбираш.Така какво аз съм си пуснал 2-та аквариума в различни раздели (макара да спадат към един и същ) е за да има повече учаснтници.Но твоята оценка е нереална на базата на всичките тези глупости които изприказва.Нито съм се бил в гърдите че ряазбирам,нито съм парадирал че имам най-хубавия аквариум.Но оценката ти приравнява това което съм показал на аквариума с чакъла и калихтите.Толкова ти е вкуса,толкова разбираш,такава ти е оценката.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Zagrey

 *spam Аз ти казах, сравни оценките който сме дали на другите учасници и ще се убедиш, че няма голяма разлика, следователно и ти разбираш, колкото мен!
Струвами се, че твоето стана 'детска работа", интересно ми е с колко се оценяш ти?
Явно тия който сати дали 10 имат по-добър вкус :-), живей си живота и не се ядосвай за глупости, сигурен съм че ще се амбицираш и за следващия конкурс ще направиш нещо найстина добро!
Успех и весели празници  *DRINK*
Няма пряк път до мястото, до което си струва да стигнеш.

ata_nas

Ще помоля за коректност и придържане към колегиален тон в постовете!

ogogogo

Който го е страх от мечки не ходи в гората.
MeTogu,ако не можеш да понесеш това,че аквариумите ти са
под средното ниво недей да участваш повече в каквито и да
било конкурси.Недей да се правиш на Шерлок Холмс и да издирваш
хората,които са те оценили слабо,че е много грозно.
Абе,какво да ти кажа направо не мога да те разбера.Сега заслужаваш
всички на,които си дал оценка под 9 да те засипят с обвинения в
некомпетентност.
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

miTko

Моля да успокоите топката и да се въздържате от нападки и обиди!
Разни мои АКВАРИУМИ 

jix

Ако имаше жури,в момента нямаше да спорим за подобни глупости..в момента разглеждам резултатите от гласуването и ми прави впечатление че е липсвала яснота в начина на гласуване...едни са слагали на всички високи оценки -9 и 10,което хем е хубаво хем пък нещо се губи логиката- не може да оценявяш посредствен аквариум като моя с 10 и тоя на 77 също с 10,който е в пъти по добър...аз например на когото съм сметнал че е за първо място съм дал 10,на втория 9,на третия 8 и т.н.....няма как на 10 аквариума да се сложат максим брой точки-че кой тогава ти е фаворит?За съжаление  забелязах че най вече така са гласували хора, които разбират от тая материя.. *dontknow*
Честито и от мен на победителите-наистина страхотни аквариуми *DRINK*

Лора

30.12.2008 16:06 #71 Last Edit: 30.12.2008 16:09 by Лора
Няма правило, което да забранява гласуване с повече от една 10-ка или 9-ка. :-)
Ако всеки гласува с 10 за един, 9 за друг...ми при наличието на 30 участника в категория, то не останаха оценки за след 10я нататък.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

SkyNer

лора е права аз например немога да определя дали на 77 или на бамби аквариума е по добър е на мен друг аквариум му хареса повече но ... аз мисля че както в спорта секи мрази журито и то винаги е коментирано в бокса в гимнастика и т.н. по добър е тазо метод на оценяване който не харесва как съм го оценил нека да пише
Прохождащия

MeTogu

Даже и не мисля да ичаствам в подобен конкурс.Ако изобщо съм имал амбиции да участвям някъде до сега щях да съм го направил.Понеже реших малко да се поразнообразя и направих 2 що годе прилични аквариума които по десетубалната не оценявам повече от 5.Но твоя вот Загрей е като наказателен.Много добре съм разглеждал на кой колко си дал и дали оценката би могла да е някак си реална.Сега вече въпроса ми е от съвсем друго естевство.Панчопан го знам за какво ми е дал 1-ца.Я ми кажи аз къде те настъпах или къде сме се припирали,че така си направил.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

jix

ами затова трябва да има жури, или пък ако са 20 участника да има 20 точки и всеки да посочи кой според него да е с 20,кой с 19 и т.н.а не в стремежа си да не обидим някой колега,на всички по оценка 8-9-10,и да пишем в коментарите...."ами това ти липсва,и това не е наред ....10 точки".
В тоя форум има не повече от десеттина души ,които наистна разбират от акваристика,другите са като мен начинаещи и дилетанти в тия неща...как аз мога да оценям морски аквариум или цихлидарник-като нищо не ми е ясно...нито за колониите от трофеуси,или пък от стабилизирането на морски аквариум-гледам си аз цихлидарниците и нали съм лаик си викам-"абе то като  няма един срък трева,къв е тоя рибарник,я да му прасна оценка 2-3 "-а не трябва да е така,трябва оценката да е компетентна от хора които са в час,и оценят по определени критерий-композиция,съвместимост на видове риби и растения и т.н....а знаещите като слагат само високи оценки от кого зависи крайния резултат?? ;-)
Не искам да бъда разбран погрешно,конкурса си беше добър и победителите си заслужават местата...просто  трябва само компетентни хора в дадена област да бъдат в журито,а не хора, които имат още пластмасови водолази в аквариумите си да оценяват по добрите от тях!