• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
15.08.2020 13:01

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Първият ми аквариум с килита

Започната от victor565, 20.01.2011 21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

victor565

Понеже имам свободен 20 л аквариум пък и килитата ми хванаха окото реших да го направя за такива рибки. Четох че могат да живеят в 20л аквариум. Ще слагам явански мъх и валиснерия за начало. В събота ще ми ги даде yasen_vn за което му благодаря. ако може дами кажете кои могат да живеят в такъв обем и с какви сомчета може да се спогодят.
Ето снимка:

Killiboy

Привет колега!
Хубаво е, че си се насочил към кили рибките.Добре си замислил всичко, с едно изключение-грундът.Мозайката която си използвал за дъно, никак не е подходяща за кили рибките!Отразената от нея светлина ще стресира рибките и ще ги накара да стоят непрекъснато скрити в растителността, да не говорим, че цветовете им ще избледнеят.На въпросът ти какви видове са подходящи за твоят обем, отговор ще намериш във статиите написани от колегата killimen  намиращи се в кили секцията на форума.
Успех! :-)

victor565

Аз ще слагам един корен ама сега се кисне. Грунда не е бял ама на снимката така изглежда зеленикав е. Ако някой може да ми каже каде във Варна се продават от тези:Nothobranchius guentheri.