• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 23:54

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Цени на кили

Започната от salamandar, 16.08.2011 21:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

salamandar

Колеги,интересуват ме цените на кили рибките,като видове от всички които могат да се намерят в наличност в България.Принципно търся Афиосемион гарднери и друг вид кили който е съвместим.Но ако има вероятност 2 вида да се омешат може само един да взема.Предпочитам 1м и 2ж.Спрял съм се на Афиосемион гарднери  понеже се препоръчват за начинаещи любители на килита.А бих се радвал ако ми кажете с какви други риби мога да ги съчетая,ако евентуално немога да пусна друг вид кили при тях за да не се омешат.Благодаря  :-) *DRINK*

salamandar

Явно никой няма кили рибки,дори и на ЛС никой не пише за цени и такива работи,инъче всеки си показва килитата :) :)

killiman

Цената на по-обикновените кили видове е 5-6 лв за чифт. Традиционно на българския пазара се намират Fundulopanchax gardneri, Aphyosemion australe, Aplocheilus lineatus и Epiplatys dageti. От известно време се внася периодично и симпатичната Pseudepiplatys annulatus. Трудно ще намериш в момента някакви по-различни видове. Предполагам, че по време на изложбата на КАБ в края на септември заинтересуваните хора като теб ще имат възможност за избор и предварителен оглед на доста видове, които впоследствие ще могат да закупят.
Ако си се спрял конкретно на Fundulopanchax gardneri бих ти препоръчал да потърсиш за негова компания вид от неговия род със сходни размери.

salamandar

Е това е  :whistle: *THUMBS UP*,ще изчакам да мине изложбата тогава :)

killiman

Май ще е по-добре да не чакаш да мине, а да я посетиш в събота следобед, да огледаш наличните експонати, да набележиш "жертвите" и в неделя по обед да играеш за тях.  :-)

Desmoria

Васе, тоя Aplocheilus lineatus къде си го виждал, че аз нямам информация да го има по зоомагазините.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Similar topics (5)

9155

Започната от ke4o


Публикации: 2
Прегледи: 2962

40129

Започната от olgrap


Публикации: 2
Прегледи: 3309

3271

Публикации: 7
Прегледи: 4922

23972

Публикации: 16
Прегледи: 10056

10063

Публикации: 9
Прегледи: 5883