• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
13.07.2020 05:05

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

кили жс. голдфиш

Започната от hristo_kazarmov, 12.07.2006 10:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

hristo_kazarmov

Има ли шанс да се отглеждат килита със златни рибки, видях че понасят по ниска температура до 20 градуса, но достатъчно ли е само това??? Ако са по малки като размер от златните дали ще са агресивни към тях?

killiman

Не бих ти препоръчал да опитваш такава комбинация. Може и да има успешни случаи, но като цяло мисля, че няма да се получи. Трудно ще осигуриш гъсталаци от водни растения в аквариум със златни рибки. За кили рибките е важно и спокойствието в аквариума. Златните рибки са последните обитатели, които ще им го осигурят. Има разминавания и в изискванията към менюто - кили рибките изискват храна от животински произход, а златните - от растителен.

hristo_kazarmov

растителността в аквариума е доста богата, проблема с храната си мисля че съм го решил като съм смесил няколко вида храни на сера и тетра на принципа за всекиго по нещо. И все пак ми се иска да се пробвам, в събота мисля да отида на съботния пазар, би ли ми казал за кой вид да питам и евентуално някакви снимки. :oops:

itilien

Златните ти рибки явно са малки и ги имаш от прекалено от скоро, не мисли, че като порастнат ще има богата растителност около тях. Богатата растителност иска нормална топлина и съвсем различни условия от тези които искат златните риби. Но дори и условията да са еднакви, рибите ще изпасат растенията след известно време. Освен това златните риби цапат изключително много. Слушай човека какво те съветва, трудно ще намериш по-компетентен съвет за килита. Не случайно навсякъде пише че златните се гледат САМО със златни и  с нищо друго.

killiman

Цитат на: "hristo_kazarmov"растителността в аквариума е доста богата, проблема с храната си мисля че съм го решил като съм смесил няколко вида храни на сера и тетра на принципа за всекиго по нещо. И все пак ми се иска да се пробвам, в събота мисля да отида на съботния пазар, би ли ми казал за кой вид да питам и евентуално някакви снимки. :oops:


Похвално е, че имаш желание, но в такъв случай трябва да си подготвен и за неприятен изход от тази ситуация. Опитай с "по-коравите" видове кили рибки - Aplocheilus lineatus

и Fundulopanchax gardneri.


hristo_kazarmov

много ти благодаря killman според един друг твой съвет мисля да си взема самец и 2-3 женски, ако си намеря  по млади екземпляри ще е добре, мисля че така ще свикнат по-лесно една с друга. А от тези по-издръжливите по принцип намират ли се лесно на съботния пазар, как вървят(ако имаш някакви специфични препоръки при избора) мисля, че съм наясно с общите правила. Благодаря ти много за досегашната информация :D

killiman

Ами да, лесно се намират. Това са двата вида, които отбелязват "постоянно присъствие" на пазара. От Aplocheilus lineatusв момента се намира само златната форма (втората снимка). Не са скъпи. Наистина, най-добре е да се отглеждат на "гнезда" - на един мъжки да се падат по две-три женски рибки. По този начин се намалява агресията между мъжките. Няма нищо специфично при избора на кили рибки, което да ги отличава от другите рибки - видимо здрави рибки, с добри цветове, без разкъсвания по плавниците и липсващи люспички.