• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 13.10.2004 21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Harry1976

Здравей,

на първо място, след като си взел гупи, би трябвало да си наясно, че раждат много често и се размножават бързо. С молинезиите проблемът не е толкова голям, тъй като бременността им е по-дълга, а и по правило раждат по-малко бебета (разбира се, има изключения). Не виждам защо трябва да си взимаш рибки, които да ядат твоите рибки! Когато при мен се получи пренаселване - подарявам, раздавам! Ще дадеш много радост на някое дете или ще внесеш от своя дял в красотата на нечий аквариум вкъщи или в някой офис! Нямам какво повече да ти кажа по този въпрос.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

KpucoG




Здравейте, може ли някои да ми каже тази молинезия какъв пол е ?

geshi


KpucoG


Ersitoy

Кога да започна да храня новородените?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Онова топло чувство, когато видиш потомството на съществата, които отглеждаш...

Caxapa

Прояждат от самото раждане животинките. Естествено стрита храна за да могат да е поглъщат. В по добрият вариант е излюпена артемия.

анжжото

Когато хелерите  раждат акат ли едно тънко бяло?

Деян


tetra

Висящият конец от холерите е в следствие на приемане на повишено количество храна, или при смяна на храната. Хранителният тракт при рибите е елементарен, ето защо се нуждаят от време докато там се размножат необходимите елементарни организми да разградят приетият вид храна. При смяна или приемането на повече храна разграждането и е нарушено и фекалиите са необработени и се изхвърлят като конец. Случвало ми се е при прехранване с Тубифекси. Намаляваме дозите на хранене и нещата се оправят. *privet*

анжжото

Имам 3 бременни хелера симптоми за раждане имат дупетата им са подути според мен ще раждат днес но може ли и вие да ми кажете мнение.






Amev


martinrousev

Здравейте,

Ползвах търсачката, но не намерих темата, която ме интересува. Какъв процент от новородените живородки е нормално да доживеят до полова зрялост? Това при условие, че са отделени от основния аквариум. Питам, защото искам да си планирам населването на аквариума, а вече имам към 70 малки отделени.

Caxapa

При отглеждана в оптимални за рибките условия можеш да се разминеш с липси и жертви.

анжжото

тези хелерки бременни ли са ,ако са кога ще раждат.






Harry1976

Женските живородки винаги са бременни, когато са в полова зрялост, не са много малки или твърде стари. Бременността при хелерите варира между 28 и 35 дни, най-често 30-31 дни между две раждания.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

Similar topics (2)

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4286

46725

Публикации: 478
Прегледи: 190819