• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 13.10.2004 21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dimitariv_iv

Ами не виждам добре, но ми се струва че и е още рано за раждане, не я тормози рибата. Като добиеш отпит с гупите ще почнеш да ги познаваш. Корема трябва да и стане почти равен отдолу. Родилката е сложена правилно. Внимавай с температурата тр. 24-26. Ако я вдигнеш повече ще предизвикаш преждевременно раждане. Относно храната аз храня винаги с жълтък в началото и чистя след всяко хранене.Първия ден след раждането не храня. После няколко дни жълтък - мнооого мъничко та често- 3-4 пъти. После вече стривам храна на ситно и ги храня така. Най - добре е с жива храна да храниш.  Иначе  докато е в родилката от стреса може и да не яде рибата, така че няма смисъл да я храниш. Ако искаш толкова да не я изпуснеш, пускаш рибата от родилката  храниш и стоиш там. Като яде я връщаш обратно ...... но това си е занимавка
Мусомища, гр.Гоце Делчев

DPI

Много благодаря за отговора. И аз след няколкократно разглеждане на снимки и клипчета установих, че й е рано, така че махнах за сега родилката. Мисля да се купя един 5 литров малък аквариум вместо тази родилка, но не ми е ясно как ще го аерирам, защото втора помпа просто няма къде да включа.

petko

Оставете този жълтък на страна.На малките гупи спокойно може да се дава ситно стрита храна на люспи.

ogun

Искам да попитам нормално ли е акото на гупите да е бяло? Храня ги с храна на люспи "Тетра Гупи".

DPI

При тези, които гледам е светло  - към бяло-розово. Храня със Сера Випан.

ogun

Когато ги взех /преди около месец/ беше кафяво. И леко полеко се промени до бяло.

Може и от храната да е, но не знам дали е нормално, затова питам.

DPI

То аз съм прохождам в акваристиката, но биологичния принцип е квото се яде, това се и изкарва. Ако са хранени с храна с друг състав и цвят, би било нормално.

DPI

Моля, макар че знам че ви  е омръзнало от този въпрос, но кажете ми дали гупата от снимката ще ражда скоро. Гледах снимките от статията за стадиите при бремеността на гупите, но не мога да се ориентирам. Преместила съм я в друг аквариум, но тя все е по една от стените, която гледа към големия аквариум, нервна е, не се храни. Та ако няма да ражда скоро, да не мъча животинката.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs21.postimg.cc%2Fwy543osuf%2FIMG_20140415_190032.jpg&hash=ad792fadb9ee56d009528aeee6038c949f007981

[div style=""][/div]

Caxapa

Снимката не е от хубавите но си мисля, че има още малко време. Може би по Велик Ден ще да става майка. За да не се дразни с големия аквариум сложете една папка или парче картон между дата аквариума и ще решите проблема.

DPI

Мерси, ще опитам, а ако ли не  и продължава да е нервна - просто я местя в общия за ден два още.

Galina_Dim

По-скоро нека си остане там, където е. Цялото това вадене местене, ловене, прехвърляне в един акравиум, пък втори, пък родилка... А уж всичко е, за да й се спести стреса.

DPI

Хайде пак аз с моята бременна гупа:
След последния ми пост и нервността й при отделянето си я прехвърлих в общия. Мислех тази вечер да я прехвърля в малкия аквариум за да я чакам да роди. На сутринта обаче рибите ми направи впечатления че са доста не нервни, по скоро игриви. Стрелна ми се нещо пред погледа и - малка рибка. Веднага я преместих в малкия аквариум, огледах се за малки, извадих ги от общия. Сега съм я покрила с кърпа, изключила съм осветлението. Температурата на водата 
Въпроси - знам, че раждането продължава часове. Как да разбера кога приключва, когато няма черно под дупето ли? Съвети за нещо друго, което мога да направя.

Harry1976

Раждането продължава средно от час до няколко часа. Имал съм случаи, когато са се раждали десетина рибки сутринта на единия ден и останалата по-голяма част на следващия ден... Нормално е раждането да продължи 2-4 часа, а при тежки раждания с голям брой малки - и до 5-6 часа. Спокойно можеш да оставиш майката в родилното до вечерта. Често в литературата се препоръчва родилките да стоят отделени един ден след раждането, за да съберат сили и да си отдъхнат след него от досадните мъжки. Моят съвет е, да я върнеш в общия след като се е стъмнило и са угасени лампите. Така ще може да си почине и през нощта.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

DPI

Много благодаря! Все още се чернее, но спря да ражда. Ще чакам.

Harry1976

Ще чернее, ще чернее!  ;-) Та тя е бременна със следващите, по-следващите и по-по-следващите малки!  :-D След три седмици я наблюдавай отново, ще разбереш кога е следващото раждане. Вече засечено между две раждания, ще ти е лесно да изчислиш по-следващите.  ;-) Колко малки се пръкнаха?
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

Similar topics (2)

46725

Публикации: 478
Прегледи: 191303

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4287