• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 13.10.2004 21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Quacker

Аз само питах дали е така, нямам и намерение да го пробвам.Според мен не е нужно да насилваме рибоците те и сами се справят като му дойде времето ВЕРВАЙТЕ МИ!!! :lol:  :lol:  :lol:  :D

Iveto

28.08.2006 14:02 #61 Last Edit: 26.03.2013 16:04 by Desmoria
Здравейте! Искам да попитам дали могат да се гледат в един аквариум заедно с молинезии, гупи, хелери и една групичка неонови тетри?

rookie_gyn

Много хора го правят, но за мен е неправилно, и моето мнение е- не. Не че е невъзможно, но не е естетически добре. Пък и живородките искат твърда, неутрална и средно топличка вода, честа добавка на сол, а при неоните е точно обратно- мека, кисела, и добре да се гледат в не толкова топла вода, пр. 20-22 градуса. Това е от мен. Сега очаквам реакция на другите?

4i4oico

аз съм точно с такава комбинация и всичко си е ок.Само неоните се шурат като хамави.Иначе вече имам малки рибета които са повече от големите-абе ,,семейна идилия,,

Longanlon

И аз съм гледал неони в твърда вода - точно като гламави се щурат. Не става просто - стресират се.

Живородки с неони не е добра комбинация. Ако всичко друго в аквариума ти е наред ще оживеят, но ако сбъркаш нещо...

Iveto

fishsmile ясно...ще се отказвам от неоните.А какво мога да пусна?В аквариума ми има място за още рибки,а искам нещо различно от това което вече имам.

miTko

Разни мои АКВАРИУМИ 

Iveto

Да може едно данио рерио или плати и бети... thumpup

Longanlon

Живородките живеят добре заедно, а има много видове - може да си направиш от тях хубав и много шарен аквариум. Хелерите биват червени, жълти и зелени, има воални с дълги перки, молинезиите са черни и черно-бели, платите са червени и жълти, а гупите... виж самa TУК.

4i4oico

Иве не се отказвай от неоните-те са си готинки рибета. В последствие е по-вероятно да минеш на такива рибета.Живородките в един момент вече няма да те кефят толкова.За неоните знам че трябва да са на стадо/от3 до много рибета/Но знай че водата в България е твърда и това не е проблем за неоните даже е за предпочитане

_777_

:shock:  :shock:  :shock:

N.Nobs

Цитат на: "4i4oico"Но знай че водата в България е твърда и това не е проблем за неоните даже е за предпочитане


Виждам че си падаш шегаджия.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Longanlon

Цитат на: "4i4oico"Иве не се отказвай от неоните-те са си готинки рибета. В последствие е по-вероятно да минеш на такива рибета.Живородките в един момент вече няма да те кефят толкова.За неоните знам че трябва да са на стадо/от3 до много рибета/Но знай че водата в България е твърда и това не е проблем за неоните даже е за предпочитане


Чичо Ицо, извинявай, ама ще те посъветвам друг път да не се изказваш неподготвен. Честно казано чудно ми е как в изказването ти няма ама нито едно вярно твърдение...

1. Живородките са изключително шарени и интересни риби - има много видове и неизброимо количество разцветки и подвидове, поради което много сериозни акваристи се занимават само с тях - създават нови. Цъкни на линка за гупите горе и виж.
2. Неоните не се гледат по 3, щото са стадни риби а 3 никак не е стадо ,а най-малко по 6-8 (и това е малко де).
3. Водата в България е твърда само на места - в София примерно е много мека.
4. Неоните не обичат твърда вода и тя нинай малко не е за предпочитане. Те се гледат в мека, леко кисела вода, защото произхождат от реките в Южна Америка, където водата е точно такава.

rookie_gyn

Longi е прав. Живородките са доста интересни рибки.А пък разнообразието им е голямо.Само хелера има над 30 вариации, молинезията също, пък за гупата да не говорим. Лошото е, че някой форми са по-капризни. Седна реч харесват ми като рибки, и една комбинация от хелери, гупи, молинезии и добре залесен аквариум ще стои добре. Може да пуснеш и едно стадо Коридораси 5-6 рибки.

miTko

Анциструсите също са пичове, стига да остане място и за тях, че като чета май ще пренаселиш накрая! :wink:
Разни мои АКВАРИУМИ