• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 19:42

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 13.10.2004 21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

cihlidi_fan

@Cocolino
И аз съм гледал молинезии и ги ралзличавах по аналният им плавник, и си беше така  :wink:  Винаги може да се случи мъжка и женса с един и същ размер, тогава как ще ги различиш?! :roll:  :shock:
На мъжкя аналният му павник е дълъх и остър, а на женските е дълъг обаче накрая завършва с триъгълник, ако си сигурен че са мъжка и женска.....Разгледай ги отдолу и ще видиш ако са с един и същ вид анлни плавници то тогава и да едната по-голяма от другата то те са от един и същи пол!!! :wink:  В това съм 100% сигурен, тъй като аз така различавах моите...и си беше истина. Нека и др. от форума да кажат ако греша..моите извинения но мисля че съм прав.
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg151.imageshack.us%2Fimg151%2F8813%2Flogocopy&hash=b4ea5442a8466f141a31ed7c3c139d77bd107786

niky


Cocolino

разгеле, уточнихме се:)
Благодаря за отговорите, но ако може да отговорите и на другите им въпроси:
Женската гупа беше бременна и роди но само 4 малки, 3 седмици след това роди 2 и след още 2 седмици - снощи роди 1. Това нормално ли е, не трябва ли наведнъж да роди?

Мисля да си взема оше 4-5 риби за новия аквариум, та да ми кажете какви риби биха съжителствали с черни молинезии, плати и гупи?

И последен въпрос да ми препоръчате качествен и евтин вътрешен филтър -  Aquael FAN-mini добър ли е или каво бихте ми препоръчали?

Благодаря отново за помоща:)

cihlidi_fan

Ами за гупите: Ами не са знае, по-скоро да са ги изяли, и просто да са се скрили другите , но не ми се вярва да е някакъв проблем от рибката.
За аквариума:
НЕ знам колко литра ти е аквариума за да ти кажа какви рибки да си вземеш. МОжеш да си вземеш хелери, плати или някакви харацини(всички видове можеш да гледаш)
За филтъра:Пак казвам не знам колко литра ти е аквариума, иначе, можеш да си вземеш ФАН 2 или 3...Аз не ти препоръчвам мини сериите тъй като са прекално слаби а и струват с 5-6 лв по-малко от тази ФАН сериите, така че ... :wink:
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg151.imageshack.us%2Fimg151%2F8813%2Flogocopy&hash=b4ea5442a8466f141a31ed7c3c139d77bd107786

Георги

@cihlidi_fan
Не знаеш щото не четеш. 50 литра му е аквариума.

@cocolino

Други неагресивни рибки - има голям избор. (харациди, сомчета) Аз бих си взел още от тези дето имаш ;)

FAN-mini става, става и FAN-1 ;)

Айде лека вечер.

cihlidi_fan

Оп, моите извинения :oops:  :oops:
ФАН Мини не е ли прекалено слаба за 50л аквариум?! :?  НО както и да е ако искаш можеш да си вземеш и ФАН мини или ФАН 1 както Георги каза :wink:
Аз лично много харесвам червения неон,както и барбусите...Но избора е голям и няма ограничения(при харацидите) каквото си харесаш можеш да си купиш стига да не е претъпкан аквариума  :wink:
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg151.imageshack.us%2Fimg151%2F8813%2Flogocopy&hash=b4ea5442a8466f141a31ed7c3c139d77bd107786

discus

Цитат на: "cihlidi_fan"..... и няма ограничения(при харацидите) .....  :wink:

Oграничения има ако искаш да ги гледаш в определената за тях вода(не че иначе ще умрат) ,но ако трябва да сме точни подбора трябва да е по сходни параметри на  водата. :!:

Quacker

Здравейте! Един приятел ми каза, че като има бременна живородка и иска по бързо тя да роди я слагал в по-хладка вода и тя за 10 мин. раждала.Това истина ли е или ме е меткал на джанката? :D

Xektor

Чувал съм, че е така, но после рибките ставали хилави и броя на оцелелите бил по малък. С две думи - не е на добре.

Quacker

Значи никак не е добре за новородените, ако е истина!

MafiPotta

Цитат на: "Quacker"Значи никак не е добре за новородените, ако е истина!
Ами те всъщност се раждат недоразвити - все едно да изкарат едно бебе в осмия - не би било като тези , които се раждат нормално.

Quacker

Единственото, което се постига с този метод до колкото разбрах е, че освем,че по бързо се раждат рибките, много качествено се сасипват!Смотана работа тоя мой приятел заслужава да му се случи нещо подобно! :evil:

NO CARRIER

Принципно, смяната на условията се използва много често за предизвикване на хвърляне на хайвер или изкуствено "раждане". Самата промяна предизвиква кога повече, кога по-малко стрес у рибката или задейства природните инстинкти за размножаване, за това много често се случва новозакупени гупи да родят ако не в същия ден, то на следващия след преместването им в новия аквариум. Другата причина е, че обикновено рибите хвърлят хайвер напролет, когато водата в реките стане по-мека заради топенето на снеговете. В тропиците - когато започнат дъждовните сезони (тук не съм много сигурен).
Повечето хайверни рибки ги отделяме вечер в друг аквариум, с чиста, прясна вода. На сутринта те хвърлят хайвер. :-)

Надявам се, че горе-долу обясних за какво иде реч.

Поставянето на рибката в по-студена вода е, меко казано, простотия според мен. Излишно затормозяване на животинката. Ако условията са ти добри, тя ще ти ражда редовно и без да я тормозиш.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Quacker

Ясно разбрах! :bow Благодаря ти!

rookie_gyn

Даже си мисля, че не в по-студена вода раждат по-бързо, ами в по-топла, защото зародиша се развива по-бързо. Но така създадените изкуствено условия наистина водят до много висок процент смъртност при поколението още при самото раждане - недоразвити или мъртво родени рибки. Така, че не го прави.

Similar topics (2)

46725

Публикации: 478
Прегледи: 190072

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4276