• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 13.10.2004 21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ramis

20.05.2007 11:34 #120 Last Edit: 02.04.2013 18:10 by Desmoria
     Здравейте колеги аз от скоре се занимавам с тая дейност ама вече имам две поколения на хелерите ама нещо не мога да изкарам хубаво поколение. Първия път рибката роди десетина рибки а втория двайсетина. Знам че при много от вас рибките раждат стотина бебета а при мен не става. И мъжката и женската са хубави здрави и едри риби а не се получава. Дали е възможно да увелича поколението по някакъв начин с храни или нещо такова? Всякакви савети ще са ми от полза ! Благодаря ви предварително !!  *bg*

Преместена от "Други проблеми, препоръки"

islander

20.05.2007 11:39 #121 Last Edit: 20.05.2007 11:40 by islander
Това е нормално в началото да ражда по толкова рибки. Имай тъпение и гледай рибките както трябва, храни ги с разнообразна храна и ще имаш по-многобройно поколение в бъдеще. Също си вземи още един - два мъжки.

ramis

 Благодаря ти за съвета но не знам на колко времв да сменям храната или да я редувам през ден два и каква точно на мен са ми известни дафнии и суха храна TetraFin както и tybifex от време на време предполагам

islander

За фирмените храни си пише кои за какво са и дали храната е основна или допълнителна. Добре е да се дава и жива поне веднъж - дваж в седмицата. Важно е също да знаеш "дозата" и и да не прекаляваш. Рибките са по-жизнени, когато не са прехранвани. Нормално е веднъж на 7-10 дни да има и ден за диета. Този "глад" е доказано здравословен. Тъкмо през това време рибките обират евентуално останалата храна и пак не са съвсем "капо" ...

mejdupraznika

Мисля че имаше един горд собственик на хелерка която му роди 200 и няколко хелера.  *bg*

ramis

 ок а трябва ли да свлвктирам специално ако искам да извадя голямао поколение ?

Тони

20.05.2007 17:07 #126 Last Edit: 22.05.2007 10:07 by Тони
Цитат на: islander - 20.05.2007 11:39
Също си вземи още един - два мъжки.
Предполагам, че имаш в предвид да си вземе женски , а не мъжки хелери. Мъжките хелери са много войнствени и дори в голями аквариуми има само един тартор , а другите малко по малко отслабват и умират тормозени от лидера. Най - лошото е, че почти винаги този мъжки не е най- хубавата рибка на която искаме да прилича поколението. (виж закона на Мърфи)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

islander

Виждал съм оромен женски хелер и поколението му , надхвърлящо 350 живи едномесечни рибки.

bengan

 За добре развитите и едри женски наистина не е проблем да раждат над 200 малки и всеки акварист се стреми да изкара по многоброино поколиние но помислете си какво става след това. През първите две седмици проблемите са малки трябва само да се осигури добра храна и почистване на аквариума. От третата до петата седмица при всички положения трябва да се прехвърлят в по голям аквариум защото вече са едри но не достатъчно за да ги пуснем в общия. След два месеца имате врящ от рибки аквариум които при това не се чувстват добре(припомнете си колко литра вода трябва да се осигурява на всяка рибка) След четири месеца нещата излизат извън контрол защото опасноста от възникване на болести е голяма пък и  маиката е родила поне още две поколения които също трябва да се гледат отделно. По тези причини отдавна спрях да отделям женските и ги оставям да раждат в общия верно че почти нищо не може да отцелее но все пак същинското развъждане на рибките е нещо съвсем различно от гледането на показен аквариум.

ramis

  ОК а знае ли някой някаква добавка с която мога да засиля развитието а рибите да им увелича барзината на разтежа ама не говоря за разнообразна храна а добавка ? Извинявайте за spama !

ramis

 Май никой няма ко да каже жалко  :-)

Aquarius

Ами не знам да има анаболи или стероиди за рибки!  :-[

ramis

 :-D  :-D  :-D Между другото точно това питах !?!!?!  :-D

islander

Ми кво ти пречи да пробваш с човешки анаболи...? *DRINK*

А сега сериозно. Не си прави такива илюзии за рибешки анаболи. И изобщо защо са ти да ги ползваш, да не би да искаш да пращаш рибките си на културистко състезание?

ramis

 интересно ми е искам да видя какво може да стане пук за хелерите точно защото са лесни за гледане и размножаване и експериментите върху тях сигурно ще бъдат по сполочливи от колкото на други риби  :-D :-!

Similar topics (2)

46725

Публикации: 478
Прегледи: 191566

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4288