• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.04.2024 02:17

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Раждане на гупи

Започната от I am me, 18.12.2016 10:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

I am me

Здравейте на всички.Имам 50л оборудван аквариум със помпа,LED осветление и нагревател.Скоро за първи път ще имам време да го стартирам и искам да ви попитам за раждането при гупитата.Преди да получа този аквариум през лятото отглеждах 2 бети по една в 2л аквариумче-общо 2 такива.Въпросът ми е дали мога да исползвам тези малки аквариумчета като родилка и после да ги държа бебетата на гупа в него докато стои във водата на големия аквариум.Знам че това се прави зада може температурите на аквариумите да се изравняват.Дали ако пробия в 2л аквариумче много ситни дупчици ще им влиза кислород от помпата на големия аквариум,защото нямам възможност за втора помпа и трябва да ползвам някак помпата на големия.Това ми хрумна на мен,но ако някой има друга идея със моите ресурси моля да ми пише... :-(
Което е направено с любов е направено добре!

kuk93

Здравей, 2л аквариумче ще е прекалено малко за да отглеждаш малки гупи и те да растат. По-добре ще е ако засадиш някакви растения или сложиш плаващи такива - водна леща, дъбче. При мен в един аквариум оцеляха 20-ина малки, като на втория ден вече възрастните не обръщаха внимание на малките, но аз имам само една двойка гупи в 40л. Сега ги гледам в този аквариум като просто стривам храната заради малките и те си растат.:popcorn: Е имам и анциструс да помага с неизядената храна.
Също така има и готови родилки, които след това можеш да използваш да гледаш малките в тях.

I am me

Благодаря ти.Все още не съм сигурен дали ще се заема с раждане,но все пак исках да разбера.И един отделен въпрос който също ме интересува.Засега имам само изкуствени разтения и декорация за рибките,но за в бъдеще като почна да добавям живи как да ги слижа в аквариума-трябва ли да местя рибите или просто да сложа ръчно разтението при тях.Как мислите?
Което е направено с любов е направено добре!

kuk93

Ако аквариума е стартиран, то растенията се засаждат в грунда, докато рибките са в него.
Може да погледнеш и за насоки тук http://www.aquariumbg.com/helper.php?statia=12

Similar topics (5)