• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 15:50

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

моите гупи

Започната от e6ko, 10.12.2014 23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Аз ще помоля Ежко ли си  e6ko ли, като споменаваш България да изписваш името с главна буква поне.

IceJoe

Цитат на: Caxapa - 15.12.2014 21:59
Аз ще помоля Ежко ли си  e6ko ли, като споменаваш България да изписваш името с главна буква поне.
А ти понеже си най ГОЛЕМИЯ българин, та ще казваш как се пише името на България...
Айде вече да те озяптят малко администраторите, стига си се заяждал с хората.
Форума е за всички, не само за теб, където и да погледна все твое мнение ще видя, и все заяждане, най знаещия и можещия.
Ако само ти подържаш този Форум, кажи, та ние да се махаме.
Е да ама понеже някои от нас са нагли и нахални, и не ни е страх от теб няма да се махнем, и ако има среща на Форума, аз ще дойда накрая да се запозная очи в очи с най начетения МОДЕРАТОР на България, ако е в България де....
Пък ти ако искаш можеш да ни накажеш. Като големия Татко.
Вече ми писна.
Да ти кажа- това е Интернет форум, а не място за порицание на неуспелите, и неможещите за сметка на знаещите и можещите...
Къде по дяволите ми отиде бутона докладвай на Админ...
И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,
спомня тоз ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!

DPI

Аз пък не видяx къде се подчертава, че тук пишат само корифеи на акваристиката.
Не прочетоx и някаква директна грубост към Е6ко.
И за справка и тук, и в Гупи страницата във ФБ има xора, които пускат страxотни снимки и клипове. Никой не завижда.
Колкото до грамотното писане, мисля , че това вече се налага като нещо изискващо се за форумно общуване по дефаут и е нормално модератор да напомня за това.

venitos

Е6ko, за да те успокоя малко ще драсна няколко реда.
След като си пуснал темата, предполагам си наясно, че я четат различни хора, които са на различно ниво в акваристиката. Хората от най-високо ниво ги интересува едно, любителите друго. При влизането в едно затворено общество, визирам БАЕ, едни те гледат с недоверие, други с безразличие, трети с интерес. Това е все едно да покажеш нов супер автомобил на автомобилен конструктор, автомобилен състезател, автомобилен монтьор и жена средностатистически шофьор. Един съвет - не слагай всички под общ знаменател, отговаряй на всеки питащ индивидуално и ще си спестиш излишни нерви.

П.С И сега нещо извън темата ти - когато някой ти каже, да си оправиш правописа не е обида! Дразнещо е, когато трябва да се чете по няколко пъти, за да се разбере смисълът. Правилното писане не е за вдигане на интелектуалното ниво или показване на висша класа, това са елементарни правила, които трябва да знаят всички, за да могат да общуват нормално помежду си!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs25.postimg.org%2Fvsynxqwuj%2F3150.jpg&hash=9e04c2edcf4c31bc9716dd722a91783aa6af7af3

niki_o

 *thanks *thanks *thanks
Не бих написал нищо по-смислено..ама като не ми идва на ум...
Браво venitos

e6ko

Резултата е следния моля да ме извините за писането особено писара по горе които гледа рибки с грунддддддд. Вземах си 10 гупи 5 мъжки и 5 женски. Гупите бяха с бяло петно ЗАД главата както са повечето червени гупи в бг. Родиха ми малки отделих ги женски и мъжки пооделно да несе оплодят. Пораснаха и видях че от мъжкарите имаше 2 или 3 чисто червени. Подбрах си женски и ги оделих с тях. Но поколението излезе 50 на 50. От тяхното поколение вземах наи добрите женски не по красота а по черти. Събрах ги с мъжките тоест бащите им и ми изкараха що годе 70 на 30 процента това което търся. Но да поясня че това го правя 2 години едно и също после един внос на гупи ме заинтригуваха пак женските. Вземах си от тях 6 и ги смесих с поколението 70 на 30 мъжкари. И те минаха 3 години сега вече рибките ми излизат  еднакви. Някои мъжкар дава фира с опашката и около нея но ако мислите че при чиста линия няма и такива се лъжете жестоко. ЦЕЛТА МИ БЕШЕ ДА СИ ИСЧИСТЯ ЧЕРВЕНИ ГУПИ И СИ Я ПОСТИГНАХ ПО ТОЗИ НАЧИН. Имам 6 акви когато станат много продавам от тях и така си правя място. Преди две години имах големи проблеми с рибките и писах тук на колеги за помощ. Писах и на колегата САХАРА тои ми одговори. Проблема беше в самите риби не в параметри на водата. Сега нямам такива проблеми, да ви кажа че гупата я подбирам по тяло а не по опашка и перки. Друго малки акви 40, 50 литра обикновен филтър някои друго растение. Водата сменям всяка неделя на 50 литра 6 литра подменям от чешмата и боилера филтъра пера от источената вода. По едно и също време го правя това заради стреса на рибите много е важно. Съвета ми го даде една дръпната от феиса която гледа гупи и е много напред. Немисля че голямото пренаселване на гупата води до нещо напротив предпазва я от НАИ ГОЛЯМАТА БОЛЕСТ СТРЕСА много писах изморих се хахахах Лека ви вечер от мен.

Rsg1f1

Толкова ли беше трудно.
Сега и ако почнеш да слагаш точки в края на изречението цена няма да имаш!

DPI

Пренаселването елиминирало стреса...интересно. Явно гупите са заети с далеч по-интересни занимания като репродукция.

П.П. Разбра ли, Саxара, а ти все xалби за бира, та xалби за бира. :-)

e6ko

Е сложих *YAHOO*

Публикациите са слети: 15.12.2014г 22:10ч

Колежката  DPI да си ги гледа по две АЗ СПОДЕЛЯМ МОЕТО ГЛЕДАНЕ

Публикациите са слети: 15.12.2014 22:57

DPI форумът е за акваристика а не за писане моето момиче това че аз нестоя като вас по цял ден да линтяя пред компа незначе че не сам грамотен а и мисля че треаше да ме питате за гупите а не за правописа както започнахте

Caxapa

Ето, че можело, както е написал колегата преди мен. Та значи правиш инбридинг  и ако следя добре мисълта ти си на F3 или F4. Так комуникацията макар и трудно започнала започва да придобива вид и влиза в темата за разговор като изключим  опитващите се да внасат раздор. 
Та сега обясни моля за тези бели петна при червените ти Гупи. Искаш да кажеш, че това е наследствен белег и отличителна черта за тези риби в България или? В Австрия   а и в Чехия и в Унгария където съм ходил по магазини и изложби не съм забелязал да имат бели петна.  Освен това още един въпрос. При задържането на определена линия след време се получава разпад на цвета при продължителен Инбридинг. Имаш ли такива  и как оправяш този проблем?
Дано не съм те затруднил с толкова въпроси. Виждам, че писането те затруднява но все пак това е форум и  няма  друга алтернативна комуникация.

Caxapa

Цитат на: DPI - 15.12.2014 22:47
Пренаселването елиминирало стреса...интересно. Явно гупите са заети с далеч по-интересни занимания като репродукция.

П.П. Разбра ли, Саxара, а ти все xалби за бира, та xалби за бира. :-)
За бирата  има време.  Няколко пъти се връщам да чета и се опитвам да разбера  какво иска да каже колегата. Стреса..стреса е по-малко когато смяната на водата и миенето на филтъра съвпадат. По-малко бърка в тях и така по-малко ги стресира но все пак си задавам още един въпрос. Къде  по дяволите/ей на и за казах такива неща...лошите момчета  на това ще ни научат ..да ругаем/  е Азотния цикъл и има ли такъв въобще в тези аквариуми? А и не на последно място   самите филтри какви са.

Rsg1f1

Цитат на: Caxapa - 15.12.2014 23:19
За бирата  има време.  Няколко пъти се връщам да чета и се опитвам да разбера  какво иска да каже колегата. Стреса..стреса е по-малко когато смяната на водата и миенето на филтъра съвпадат. По-малко бърка в тях и така по-малко ги стресира но все пак си задавам още един въпрос. Къде  по дяволите/ей на и за казах такива неща...лошите момчета  на това ще ни научат ..да ругаем/  е Азотния цикъл и има ли такъв въобще в тези аквариуми? А и не на последно място   самите филтри какви са.
Много ясно че е в  чашките !  :-D

e6ko

Като бели петна исках да кажа че гупата нее чисто червена а има бяло по тялото зад главата. Нали търсим чисто червена гупа а в бг повечето даже всичко има бяло под корема и зад главата. Аз се опитвах да постигна червения цвят и до някаде сам на ф4. Относно цвета търся гупи ходя по изложби имам много познати гуписти в бг помагат много. А и следя вноса за женски и гледам да са млади. От моя опит незнам вашия гледам женката да е бледа за да изпъкне мъжкара в поколението и така вкарвам по малко свежа кръв. ЧОВЕК СЕ УЧИ ДОКАТО Е ЖИВ Та и аз се уча още и още .

Caxapa

Цитат на: Rsg1f1 - 15.12.2014 23:23

Много ясно че е в  чашките !  :-D
Ах да, чашките..Чашките съм виждал и при други акваристи и то на доста високо ниво но са надупчени. Тук на снимките не виждам добре но мисля не са. Голото дъно е за предпочитане при развъдни аквариуми но   и подмяната на вода е по-често и в по-големи количества.

e6ko

Еииииииии тоя колега    Rsg1f1не спря с тия чашки да взема да му подаря няколко та да има и тои чашки от кафе. Надупчени са да испускат компресията САХАРА  *privet*

Публикациите са слети: 15.12.2014г 23:11ч

Колега Сахара живея на пазара колхозния. Някои ми беше казал че и ти живееш близо но не си в бг в момента. Заповядаи на кафе или сладолед квото искаш бирата я отхвърлиха вече минаваме на по твърдо.

Similar topics (5)

56526

Започната от Вал


Публикации: 2
Прегледи: 2267

51728

Публикации: 5
Прегледи: 3777

56791

Публикации: 2
Прегледи: 2345

57851

Публикации: 12
Прегледи: 4520

18760

Публикации: 48
Прегледи: 30798