• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 18:27

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

моите гупи

Започната от e6ko, 10.12.2014 23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

raiko

Някои от мъжките на червената линия имат много добри опашки!  Добре са отворени.  *THUMBS UP*   А рибите от последните снимки албиноси на жълтото тукседо ли са?

e6ko

Ще разкажа всичко но ми трябва време. Когато почивам ще се опитам да попиша малко повече и по ясно, но несъм много добър в тази област за което искам да ме извините. Относно белите гупи неса от жълтото тукседо. Мисля че ги водят бял албинос трябва да погледна с точност. Те са от седмица при мен.

niki_o

Поне на мене ще ми е интересно и ще чакам да опишеш всичко :popcorn:

TUISTERa

Не че нещо, ама веднъж казваш че развъждаш и са твои, веднъж че са от седмица при теб... Ясно ми е че говориш за различни риби ама аз трябва да следя кои са твои и кои не...
Callichthys callichthys(01.11.2014),Trichogaster trichopterus(01.12.2014),Ptrophyllum scalare x2 (01.12.2014),Gyrinocheilus aymonieri(29.05.2015),Trichogaster trichopterus(01.03.2016)

venitos

Каза, че ще разкаже колегата . . . търпение. И на мен ще ми бъде много интересно!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs25.postimg.org%2Fvsynxqwuj%2F3150.jpg&hash=9e04c2edcf4c31bc9716dd722a91783aa6af7af3

e6ko

В началото показах червените гупи за тях се однася че са мои и ги гледам три години. А на вторите снимки качих и новите ми гупи. Мисля че по горе споменах за тях че са от седмица при мен. Толкова ли е интересно да опиша как ги гледам по много прост начин. Нямам време но за вас ще намеря. А ако някои толкова много настоява да разбере всичко да заповяда на гости ще пием по бира и ще разбере на живо за рибките :-P

DPI

Значи:
Ако темата е пусната само да ни покажеш гупите си, то за това си има съответна тема в съответен форум, там всеки се хвали с домочадието.

Хората тук май останаха с впечатлението, че искаш да споделиш опит в селектиране и/или отглеждане на чиста линия.

В няколко поста обещаваш да напишеш нещо и после - "Толкова ли  е интересно да опиша как ги гледам по много прост начин".
Дотук разбарх, че параметри на водата не следиш, ти си параметъра (бих дошла у вас не да пия бира, а да видя как точно става това, щото аз няколко месеца се опитвам да бъда параметър, но не става). Разбах също, че слагаш директно вода от чешмата като им нагласяш "на око" температурата (предполагам без препарат за елиминиране на хлора?) и че аквариума/ите са без грунт и че лекичко са понаблъскани с животинките.

Caxapa

Трябва да се чустваме виновни и да сме ти благодарни, че  се появи от нищото  и показа нещо което за нас е едва достижимо ли? Все още чакам да ми опишеш
Цитат на: Caxapa - 13.12.2014 16:47
Сега ако разкажеш  какви лини Гупи гледаш, как ги потдържаш чисти   , какви кросове  правиш и инбридиг. И как запазваш гените в новите поколения които се намират  в хетерозиготните  риби с които си започнал. Разказвай и се постарай да пишеш малко по-грамотно за да следим  по-точно и изкъсо мисълта ти. Моля! Чакаме развитие.
А ако  някак си се затрудняваш....няма да ти се сърдим. Ще сметнем, че си поредният хвали-пръцко който и идея си няма как се отглеждат риби. А относно кросове, инбридинги, и прочие да не говорим, както и за броевете аквариуми които трябва да имаш само да тези видове които ни показа. И като заключение на този ми пост.  Така събрани  мъжкари  с женски не се поддържат чисти линии ама нищо..ще се научиш ако  не си само  някакъв комерсиален самохвалко.

e6ko

Ужас. От две години и полвина някаде ви чета простотии те реших да покажа нещо вие ме изядохте. НИКАДЕ НЕСЪМ СПОМЕНАВАЛ ЗА ЧИСТА ЛИНИЯ. Казах че съм ги изчистил и що годе са се получили желанията ми. Толкова криворазбрани хора не сам срещал никаде. Това завист лие или омраза аз да имам ти да нямаш. Това е политиката на повечето рибари в българия. На колегата кадето нему се получава и неиска да пие бира никога няма да му се получе защото практика трябва а не писане и критики за не запознати неща. Утре почивам ще ви напиша един роман за гупи...........        Завислива българия сме и затова няма да се оправим никога.

IceJoe

Цитат на: Caxapa - 13.12.2014 16:47
Сега ако разкажеш  какви лини Гупи гледаш, как ги потдържаш чисти   , какви кросове  правиш и инбридиг. И как запазваш гените в новите поколения които се намират  в хетерозиготните  риби с които си започнал. Разказвай и се постарай да пишеш малко по-грамотно за да следим  по-точно и изкъсо мисълта ти. Моля! Чакаме развитие.
От този-тази "въпросозабележка" следва да разбираме грамотно, че форума е пълен с генетици, и всички които отглеждат хубави рибки, ги отглеждат посредством имбридИГ,и къси и дълги кросове.
Наздраве Българи, живеещи в България...
И за да не е спам, Колега Е6Ко, и аз искам такива гупи, засега обаче постигам тоя цвят  само в синьо.
Пък съм Цесекар.
Пп.
Красота.
И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,
спомня тоз ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!

Rsg1f1

За кое да ти завиждат (аз не гледам гупи и за това не се включвам в това число) за грамотността ти ли? За това че си гледаш рибките хайде да не кажа елементарни , но близки до това ниво? Според мен ти просто си ги гледаш на късмет и не са умрели и се развъжда само защото  са издръжливи риби(лично мнение на не професионалист).
Не знам ти с каква цел ги гледа тия риби просто при вида на бедния ти аквариум от към грунд най-малкото и това че растенията ти са в чашки  :-D ме води до мисълта че не си падаш много по естетиката.
Впрочем не спомена нито колко аквариума имаш, нито колко литра са?
Поздрави *THUMBS UP*!

Caxapa

Цитат на: IceJoe - 15.12.2014 21:34
От този-тази "въпросозабележка" следва да разбираме грамотно, че форума е пълен с генетици, и всички които отглеждат хубави рибки, ги отглеждат посредством имбридИГ,и къси и дълги кросове.
Наздраве Българи, живеещи в България...
И за да не е спам, Колега Е6Ко, и аз искам такива гупи, засега обаче постигам тоя цвят  само в синьо.
Пък съм Цесекар.
Пп.
Красота.
Самият той говори в постовете си за селекции и линии и други такива което ме подтикна да задам такива въпроси.  Явно търсиш конфронтация а аз в случая искам да разбера   метода  по който е достигнал до тези резултати. Явно говорим за различни неща и не си схванал въпроса ми.

e6ko

Благодаря на  IceJoe и на Раико за разбирането ми. Надявам се да дочакате утрешния ден.

DPI

Цитат на: e6ko - 15.12.2014 20:56
На колегата кадето нему се получава и неиска да пие бира никога няма да му се получе защото практика трябва а не писане и критики за не запознати неща.
Малко пояснение - колеЖКА , тоест жена съм. Не завиждам, харесвам си моите гупи, ако искам чиста линия, знам от кой да си купя.
И все пак очаквам да ми кажеш как ТИ си параметър за рибите си.

niki_o

Сахара,аз съм първия нападнал колегата,но съм и следващия защитил го.Неможе така да се отнасяш с хората пишещи във Форума па макар бил той и твой.Всички неможе да сме върховни скейпъри и и развъдчици.Малко градивна критика не вреди,но това си е прекаляване(ако не ми вярваш прочети си постовете )
Дори и да е объркал според теб раздела не е това начина да се каже.Пишел неграмотно-хаиде да си припомним първите постове на 90 процента от настоящите членове(начело с мойте разбира се).Човека си взе някаква поука и само от моя пост без да съм безумно груб.
Форума е за това да се обогатяваме взаимно....или греша...Поправи ме ако е така.

Similar topics (5)

51974

Започната от митит


Публикации: 2
Прегледи: 2574

46176

Започната от dok70


Публикации: 7
Прегледи: 11459

58396

Публикации: 4
Прегледи: 2483

19478

Публикации: 6
Прегледи: 9412

3078

Публикации: 12
Прегледи: 7078