• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 20:47

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Малки молинезийки - захранване

Започната от germanteam, 14.04.2014 15:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

germanteam

Здравейте, искам да попитам, защото никъде не срещнах отговор на този въпрос - да се притеснявам ли, че малките рибета, които се родиха предния ден, не хапнаха от сварения жълтък, който им го дадох на ситно ? Дали е възможно да не са се климатизирали от раждането ? Днес към 11 часа им дадох, мисля след малко пак. И втори въпрос - кога да очаквам горе-долу да се различат полово? Нали после е желателно да ги разделя, защото мъжките съзразяват по-бързо - при гупите по-точно съм го чел и наблюдавал. Мерси предварително

getsata73

Като не искат жълтък дай им ситно смляна каквато имаш .Те се раждат  доста големи и наддават бързо, така че след 2 месец може да се види пола .
Аквариум 170 lt. населен с :
Анциструс 2бр.
Тернеция 4 бр.
барбус Тетразона 8 бр.
Барбус Калифорнийски(зелен)  7 бр.
Серпа 1 бр.
Крибензис 4 бр.
Лабео френатус 2 бр.
Едно е да искаш,друго да можеш,а трето и четвърто-да го направиш !      Н.Хайтов

germanteam

Дадох им и ситно стрита - випан бейби - имам чувството, че не ядат тия гадинки малки  :buff:

Caxapa

Ако стоиш залепен на стъклото и аз няма да ям от страх.   Не че си страшен  но нещо голямо да ми се пули през стъклото а аз едва на няколко дена да не знам къде е небето и къде земята ще имам такова поведение.

germanteam

Хахаха, много добър отговор, гледам да не го правя и да ги гледам от далече. Помня, че с гупите нямах тоя проблем даже и като поотраснаха на месец пак давах жълтък, намачкан между пръсти във водата и идваха дори до ръката ми.

П.С Да питам още нещо разликите при вариатусите между мъжки и женски, както и при платите - гоноподиум ли да търся ? Само тва ли е отликата?

Caxapa

Та пак на темата. Едно време ги гледахме по нормални аквариуми с много зеленина, че и с големите майки и татковци+ батковци и каки и пак са оцелявали.  Имам един аквариум в който от незнам си колко време не бъркам и вътре гъмжи от хелери/гупи и молинезии се затриха и загубиха/  Та сами се оправят с численоста на народонаселението. Често виждам малки които порастват и стават големи/нормални риби/ раздавам също на приятели за да им дам стимул  и освободя място за новите попълнения.  Инак ако ги следя и искам да вадя поколения ги одделям в развъдни аквариумчета с голо дъно. Така малките се ориентират по-лесно в намирането на храната като сифонирането и честата смяна на вода са важни през това време. Също така имаш възможност и да следиш как и по колко изяждат от храната и каквото остане да го сифонираш както казах по-горе.  Всички мъжкари си имат гоноподиум.  ;-)

germanteam

Абсолютно прав си и тва съм го забелязал по моите рибета. Смея да твърдя, че вече понатрупах опит след осмъртяването на 5-6 риби ... ама .... Та питах за тея риби, щото се чудех дали да си взема, ама може като взема друг аквариум, че не искам хелера и платата да правят ... общи деца. Ще се стремя към чиста линия, май така съм наумил - просто щото подменям рибите. Сегашните ще ги давам на братовчеда и така ... ще си оставя анциструса, че ме радва една женска моли, която ще се пръсне - още от магазина преди 3 дена беше така и не иска и не иска да ражда ..., и една двойка хелери от обикновените - зелен неон май се водят, и бебетата молинезии, за които стана дума.

П.С Молинезията беше черна и роди 19 рибета, от които 4 бели - сигурно ще станат жълти, нали ? Явно е мърсувала в магазина с жълт мъжкар, неизбежно е! Отделен е въпросът, че я взех за мъжки и едва като видях как се крие ми стана ясно - роди преди набедената да ражда  *dontknow*

Similar topics (4)

56547

Публикации: 0
Прегледи: 1712

52523

Публикации: 0
Прегледи: 1869

54801

Публикации: 2
Прегледи: 2184

56526

Започната от Вал


Публикации: 2
Прегледи: 2272