• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Кръстоска на женски хелер с мъжка гупа. Възможно ли е?

Започната от Desmoria, 19.12.2007 12:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Harry1976

Цитат на: Harry1976 - 31.10.2014 15:39
Продължавам с впечатленията и информацията за моите платохелери. Един екземпляр порасна много за последния месец и разви гоноподий. Въпросният хибрид е на почти 6 месеца. Малко по-светъл е на цвят от бащата (червена мъжка плата) - оранжев е. На големина вече е по-голям от баща си. Относно наследяването мога да обобщя няколко неща. На първо място. Формата и структурата на главата са по-издължени (майката е червено-зелен хелер), както при хелерите (имам предвид пропорциите на разстоянието между очите и устата, самата форма и големина на устата също). Гоноподият е като при хелерите - доста по-издължен, като пропорция спрямо тялото, от този при платите. Шипът, характерен за мъжките хелери, отсъства. Младежът вече проявява поведение и интерес за размножаване.
Отново "ъпдейт" по темата. Младежът започна да развива шип на възраст около 6-6,5 месеца! Вече е голям около 2 мм! Наблюдавах и типичния "танц", чрез който ухажват мъжките хелери - бързи и резки стрелквания около женската. Впечатление прави, че продължава да упражнява и начина на ухажване при платите - плуване непосредствено до женската и продължително следване. Все пак формата на тялото му наподобява повече това на платите или на женските хелери - по-закръглен е, а не източен и плосък, както са типичните мъжки хелери.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

Борис Христов

Всеки път когато вляза във форума и в полезрението ми попадне нова дискусия по темата, се изкушавам да задам един единствен въпрос.ЗАЩО??? *dontknow*

Harry1976

Питай смело каквото те интересува, не се притеснявай.  ;-)
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

Caxapa

Ако успея да отговоря  вместо Harry1976 . В живота има мулати, крвартерони и всякакви други смесеци та и тук така явно се опитват да мешат.

Борис Христов

Питам само защото за мен отговора е нещо подобно на това. Dumb & Dumber: Bulldog + Shitsu = Bullshit:
:-) :-D

Caxapa

Малко общо казано но за съжаление си е така. И все пак. Ако това се прави от специалисти да се затвърди   и подобри някоя раса   съм склонен да  поддържам такива опити но ако се появи едно /инжекиплякторче/ отроче на блатна вещица  и бащата съм забравил   какъв беше...съм с четири  крака  против такива опити. Всъщност, Природата/умишлено пиша с голяма буква/ си знае работата и ако става такива неще то да има и Кентавъри макар още от праисторическо време да са правили разни опити щом има и легенди  писани.
Наскоро гледах  как антрополози   изследваха от къде сме се пръкнали и през колко вида маймунски смесеци  сме преминали за да се появи  първият  примат  започнал да губи козината си и да ходи на два крака.  Е, да ама  това трябваше да се случва постояно и да има   индивиди  от липсващите звена и  да са едни в камената ера а други вече в бронзовата и прочие.  Както и да е. Отплеснах се но това ми е мнението по въпроса.

mefisto

Ако наистина е не възможно, въпроса ми е дали рибата от клипа на колега продаващ ендлер гупи е мираж. Загледайте се внимателно и ще видите ЕНДЛЕР ХЕЛЕРА МУ. Весели празници.https://www.youtube.com/watch?v=fXVgakX768A&feature=youtu.be

Caxapa

Има такава разновидност на Гупите  като дори и с двойна опашка-шип, отгоре о отдолу. Гледал съм такива клипове но
там не се споменава да са кръстоска между Гупи и Хелер.

Nikiengi

Цитат на: mefisto - 26.12.2014 02:22
Ако наистина е не възможно, въпроса ми е дали рибата от клипа на колега продаващ ендлер гупи е мираж. Загледайте се внимателно и ще видите ЕНДЛЕР ХЕЛЕРА МУ. Весели празници.https://www.youtube.com/watch?v=fXVgakX768A&feature=youtu.be

Това си е направо за смях! Къде го видя този ЕНДЛЕР ХЕЛЕР?!? Разгледай видовете гупи и ще видиш, че това си е стандартна гупа. Даже някога в миналото и аз съм имал и такива и с два шипа - горе и долу, имах даже и такава, на която формата на опашката беше с формата на капка с острото назад. Последните години  обаче покрай тези воалните другите поизчезнаха, ама съвсем! Тогава разбира се им се възхищавахме много, сега обаче предпочитам да си взема от старите видове, но трудно се намират.  :-)

mefisto

Аз имам такива на които опашката е като капка. Не съм много на ти с гупите и не съм виждал с шип на опашката,затова мислех че е холер. Извинете ме за грешката  :-[  Весели празници.

Паци


Nikiengi

Макар и да не е на фокус - Гупи, женска, леко бременна!
:-)

Similar topics (5)

28081

Публикации: 35
Прегледи: 24198

57541

Публикации: 8
Прегледи: 3106

53985

Публикации: 5
Прегледи: 3714

58516

Публикации: 3
Прегледи: 1978