• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.04.2024 18:37

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Колко трае бременността при гупите?

Започната от mad_max, 04.08.2006 13:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mad_max

Колко трае бременността при гупите? :roll:

rookie_gyn

Средно четири седмици, ако засечеш датата на първото раждане, след около 20- тина дни може да отделиш женската

mad_max

Мисля,че е бременна,защото от няколко дни мъжките са около нея.Дали греша?Може ли да ми кажеш повече подробности,моля те защото нищо не знам :oops: Предварително благодаря!!!

Desmoria

Това че мъжките са около нея(те ВИНАГИ и постоянно гонят женските независимо от състоянието им), не означава че е бременна. Макар че за гупите, както и всички живородки понятие като "не бременна" трудно може да съществува при положение, че в един аквариум има и мъжки и женски рибки. Въпросът е само кога ще настъпи щастливото събитие. А това най-лесно ще разбереш, не по държанието на мъжките, а по вида на женската. Мога да ти кажа най-очевадния белег по който ще разбереш, че на женската и остава най-много ден до раждането, да не казвам часове, защото е много индивидуално. И въпросния белег е, че аналния отвор се разширява двойно и коремчето на рибката придобива по скоро четвъртит, отколкото овален вид.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Desmoria

А иначе на въпроса "Колко трае бременноста?". От порядъка на 4 до 6 седмици. Като това време намалява с около 4-5 дена, ако имаш много мъжки и няколко женски. Поради простата причина, че женската забременява почтни веднага след раждането.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Similar topics (5)

57127

Публикации: 2
Прегледи: 2356

51058

Публикации: 7
Прегледи: 3397

17617

Публикации: 10
Прегледи: 39810

19914

Публикации: 300
Прегледи: 158916