• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Бременна хелерка

Започната от YordanKirilov66, 13.02.2018 16:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

YordanKirilov66

Здравейте, колеги. Искам да помоля някой за помощ. Този Херел съм го отделил преди 5 дни но нищо , а по всичко личи че предстои раждане . Дали може да има някакъв проблем . Не искам да мъча рибката в това тясно пространство
Smelly fish

Не ми изглежда болна или с проблем. Чакаш и това е. По "закона на Мърфи" ако я върнеш веднага ще роди та да те е яд. Моите много обичаха да раждат рано сутрин или късно вечер когато спя  :-| Може да се наложи да я почакаш още 5 дена ама ще роди със сигурност, скоро. И аз имам сега една отделена от 8 дена и ще се пръсне по шевовете като твойта и тя не ще да ражда ама аз ще чакам докато роди.

YordanKirilov66

И аз ще изчакам , първия път ми беше с една гупа но нямах родилка и всичките малки бяха изядене . Този път съм подготвен и нямам търпение да гледам мъниците . А да те попитам друго в тодилката мога ли да гледам мъниците или да мисля друг съд нещо ?

свилен стефанов

Няма да стане трябва ти отделен съд.Прочети в темите има доста написано.
От повече глава не боли.

YordanKirilov66

Добре благодаря

Smelly fish

13.02.2018 21:09 #5 Last Edit: 15.02.2018 20:08 by Smelly fish
Като я гледам каква е дебела и ако ги роди 30 или повече, в родилката ще им е тесничко след някоя седмица. Аз мойта съм я отделил в 20л. аквариум, пък после ще видим нека първо роди. По принцип при мен са оцелявали по десетина, понеже и аз съм един пишман акварист. Та е добре друг съд, не са скъпи малките аквариуми.

Публикациите са слети: 15.02.2018 20:08

Какво стана? Роди ли хелера? Колко парчета?

Welislawa

Здравейте! Купих си черна хелерка и не съм наясно по какви признаци да разбера че е бременна и ако е кога ще роди?