• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Gambusia affinis affinis в БЪЛГАРСКО БЛАТОО!!!!!!!!!!!!!!

Започната от Legion, 09.07.2005 21:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Boby_

Legion, поради наклоността ти да поставяш сравнителни епитети като етикит на всичко (по-висш - по-низш, правилна - неправилна посока на развитие) ми се струва, че си вярващ. Защото тази линия на разсъждения, според която еволюцията си има цел и посока, води директно до идеята за скрития смисъл, а това от своя страна - до концепцията за по-висш разум, който е заложил този смисъл, т. е. бог.  :lol: Аз като рационално мислещ атеист не мога да се съглася с теза, която почива върху подобни съждения, била тя философска или биологична.  :wink:

За уважаемата публика:
Хода, тук си водим съвсем тих и мирен спор, без обиди и лични нападки, просто си дискутираме, излагаме аргументи и контрааргументи и се кефим (аз поне) максимално.  :lol: Не виждам какво ви притеснява това - няма да се изпокараме, опонентът ми спечели моето уважение, нямам ни най-малко намерение да го обиждам или нагрубявам, а както по всичко личи - и той мен. Така че спорът, макар и леееко извън темата, си е точно на мястото.  :lol:

NO CARRIER

Аз що си мисля, че повтаряте едно и също нещо, но казано с различни думи?!  :bud  poke
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Legion

NO CARRIER: "Аз що си мисля, че повтаряте едно и също нещо, но казано с различни думи?!  "
Ми щото е така,поне докато не успеем да излъжем другия и  да излезем на една глава:bash  :beer
offtopic Да вярващ съм умерено не ми харесва идеята че сме грешници, pop но не нося чалма и не се возя на амрикански самолети ph34r ,нито пък смесвам религията с биологията.Не търся бог там където го няма.
А етикетите висши,нисши посока на еволюцията,не ги слагам аз.В училище ни учат че еволюцита върви в посока от маймуните към човека(в кръчмата практиката показва обратното,но...)Която и книга да отвориш посветена на зоологията увода посветен на бозайниците зсъдържа изречението "...това са най-висшата група гръбначни животни.."
Със спора май поприключихме,ако сме досадили на някой oops  съжалявам,на мен лично ми беше забавно,пък и форумите са затова да дават поле за изява на дървените философи  upset .Що се отнася до опонента ми  :bow владее реториката до съвършенство,винаги се аргоментира и по всичко личи че е най-начетения ихтиолог или по скоро ихтиоман във форума и  не бих си и помислил да го закачам на тема цихлиди. :P