• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 19:03

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Нагревател Sera

Започната от NikolaV, 22.02.2005 23:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ilianidis

Благодаря за мигновенния отговор!Надявам се сте прочели всичките ми постове по случая и сте разбрали за намеренията ми да направя следната проба т.е. при по-добър топлообмен м/у магревателя и околната среда,като го поставя срещу струята на изхода на филтъра.За удовлетворение на мен и на Вас всичко се оказа ОК.Сега зададената температура е 26,достигнатата на водата е 26,а стайната е 21.Проблема е в заблудата на датчика,че я е достигнал.Аквариума е с много добра циркулация,но струята не беше насочена пряко към нагревателя,след като го направих ефекта беше достигнат.Явно заради мощността му се получава това явление.

trupai

Здравейте,
Имам нагревател Sera 100 в 100л. аквариум.
Лятото нагревателя беше изключен и сега когато го включих, /настроен на 26 градуса/загрява водата до 30 и не се изключва!Настроих го на 24 градуса и положението е същото! Свалих го на 22 и сега температурата на водата спада до 24 градуса, а нагревателя не се включва!
Нагревателя е закупен март месец, имам гаранционна карта и касов бон!
Дайте съвет, дали да го нося за рекламация и колко време отнема ремонта, че добичетата да не изпукат през това време!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

iek

24°С е идеалната температура, а нагревателя явно е за рекламация, имам същия и кове зададената температура в 65 литров аквариум.

SERA

Цитат на: akitaka - 21.10.2009 12:29Нагревателя е закупен март месец, имам гаранционна карта и касов бон!
Дайте съвет, дали да го нося за рекламация и колко време отнема ремонта, че добичетата да не изпукат през това време!

Здравей,
От кой магазин си го закупил?
Занеси нагревателя в магазина. Ако имат налични ще се погрижим да го заменят с нов. Ако не търси резервен вариант, защото замяната може да отнеме до седмица.
Ако помещението където е аквариума е със стайна температура, повечето рибки ще устискат понижаване на водата с няколко градуса ( изключвам африкански цихлиди, соленоводни и други по чувствителни към температурата видове ).

Поздрави
Сера

trupai

Балгодаря за отговора!
Преди малко ходих до магазина и ми го замениха с нов.
Магазина е Аквадизайн в София.
Може би не е точно тук мястото, но все пак искам да Благодаря на управителя!
Магазина е страхотен!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

Mu3epHuk

Здравйте. Имам 100 вата нагревател Sera от 4 години и няколко месеца. През летните месеци е стоял в аквариума и съм го вадил рядко за почистване (не се е покривал с водорасли и не е имал неугледен вид), основно за да му опазя лепките възможно най-дълго. Едната не държеше още през първата година на ползване и се отлепяше сама минути след поставяне на стъклото. През есента го извадих за почистване и видях, че в него има проникнала вода. Не беше яко наводнен, но имаше в нагревателните елементи и в долната част. Мисля, че си е работил преди това и затова не ми е направило впечатление по-рано. Извадих го и поставих мой стар нагревател. Предните дни случайно установих, че работният нагревател, който е стар и с биметално реле (мися че то се е прецакало и не поддържаше циклите за включване и изключване, а когато задам по-висока температура, сработва), не се е включвал и водата е 19 градуса. Термометърът е плаващ и лепката му не държи, затова се е загнездил в листата на растенията и по-трудно се наблюдават градусите. На първо време върнах нагревателя Sera обратно в аквариума, за да повиши температурата (за около 4 месеца извън вода беше напълно сух и нямаше видими последици от накисването). При положение че преди да го потопя във водата, е стоял при стайна температура 18-19 градуса, чаках го минута-две преди да го пусна, а не както пише в упътването 15 минути. Все пак минаваше 23 часа вечерта.  На сутринта температурата беше едва 24 градуса, при условие че лампичката му не свети, а трябваше да е поне 26 градуса и нагоре с тази настройка. Извадил съм го отново и пак има вода. Пробвах го за две секунди днес (два дни след последното поставяне във вода) и лампичката светва (не е изгорял), но и не съм го чакал да затопли епруветката. Водата иначе в него постепенно намалява. Значи има пробив в уплътнението някъде. Гаранционен е до месец октомври тази година. Купен е от бившия магазин " Анималия " на ул.  " Ян Палах " , който доколкото знам е преместен в Алати. Подлежи ли на рекламация или да го ползвам в бъдеще без да го потапям под тапата? За момента имам други два работещи нагреватели, на които да разчитам. Нямам обяснение от какъв зор ще е тръгнала да влиза вода, след като почти не е ваден от аквариума и не е видял механично натоварване. По изолацията на кабела в последните сантиметри към тапата има следи от износване (не изглежда като чисто нов) предполагам при поставяне на капака на аквариума или триенето в ръба на стъклото на аквариума, но по нищо не личи, че вода би могла да влезе от там и няма дълбока следа от протриване.


Caxapa

Ако имаш гаранционна карта и е в срок го върни на фирмата-магазин от който си го закупил. Не е редно да има конденз или да прониква вода в нагревателя.Единствено не трябва да си въздействал механично на артикула. Касова бележка и гаранционна карта и се надявам да уважат  молбата ти. Не чакай до последен момент, че ако е при нас тук в чужбина ще сменят нагревателя с нов но за България се съмнявам. Вероятно ще го изпратят на фирмата производител и става едно чакане...не ти е работа  но като цяло търси си правата!

Mu3epHuk

Цитат на: Caxapa - 03.03.2019 17:43
Ако имаш гаранционна карта и е в срок го върни на фирмата-магазин от който си го закупил. Не е редно да има конденз или да прониква вода в нагревателя.Единствено не трябва да си въздействал механично на артикула. Касова бележка и гаранционна карта и се надявам да уважат  молбата ти. Не чакай до последен момент, че ако е при нас тук в чужбина ще сменят нагревателя с нов но за България се съмнявам. Вероятно ще го изпратят на фирмата производител и става едно чакане...не ти е работа  но като цяло търси си правата!

Касовата бележка я пазя с кутията и не съм въздействал механично. На гаранционната карта виждам, че е непопълнена (няма печат, дата и подпис на продавач). Гаранцията изтича в началото на октомври.

Tracker

Здравейте. Преди седмица и при мен се появи влага в нагревателя на Сера 50 w, след около три години без проблемна работа. Все още е в гаранция но не ми се занимава с куриери и ще остане за резервен. Прочетох в темата, че грешката била +- 10% това са 5 градуса доста ми се виждат, предполагам е спрямо показанието на скалата защото при мен температурата не се е променяла с повече от градус.
Hagen, Aquarien-Set "Marina Basic 54"
2x15 [w]: GLO, Sera plant color
Sera fil 120
Sera heater, 50 [w]

SERA

Здравейте,
Конденза в нагревателя не пречи на работата му, но това не е нормално и той подлежи на замяна. Може да го върнете за едно с касовата бележка в магазина от който сте го закупили.

Поздрави
Тодор Христов

Mu3epHuk

Цитат на: SERA - 19.03.2019 13:26
Здравейте,
Конденза в нагревателя не пречи на работата му, но това не е нормално и той подлежи на замяна. Може да го върнете за едно с касовата бележка в магазина от който сте го закупили.

Поздрави
Тодор Христов

      Здравейте! Видях, че профилът Ви не е бил активен от януари, а добре помня Вашата намеса преди години, когато имах проблем с новозакупен филтър Sera fill 60 с нехарактерни вибрации, който може би преди всичко с Ваша намеса, беше заменен бързо и съм Ви много благодарен.
Конкретно за нагревателя, взех го с оригиналната опаковка и направих копие на касовата бележка. Отидох преди две седмици в магазин " Анималия " в " Алати " (Нагревателят е купен от вече бившия магазин Анималия, който се намираше на Палах център до стадион " Спартак " и който предполагам заради изграждането на бул. " Васил Левски " беше изместен край спирка " Дубровник ". При едно от ходенията ми там за храна и аксесоари, разбрах от служителката, че и този магазин ще бъде изместен. В случая тя посочи, че ще се измести в " Алати " и скоро след това беше затворен.) и заявих на служителките (две зрели жени зад касата се обърнаха към мен и с тях коментирах), че идвам да направя рекламация за гаранционен нагревател, който пропуска вода (все пак, ако стои денонощие под вода, влиза си количество вода, което е повече от типичен конденз) и още тогава им казах, че е купен от вече несъществуващия магазин на Ян Палах. Едната жена беше предварително запозната, че след това е бил изместен на Дубровник и след това премахнат. В случая ми каза, че нямат правомощие в техния магазин да приемат стока за рекламация от вече несъществуващ магазин от веригата. Обясниха ми къде се намира склада на " Sera " край мебелна къща " Явор ". Минаваше 18 часа и жените казаха, че няма как да ги хвана по това време. След това и библейски потоп се изсипа, за да е всичко точно.  *CRAZY* Като се прибрах, се поинтересувах къде на картата се пада този склад и видях, че работи до 17 часа, но още не съм ходил. Още тогава видях, че профилът Ви е бил неактивен. Надеждата ми беше посредством Вас (както предишния път с филтъра ми отговорихте тук, да предам филтъра в магазина, а там служителките предварително знаеха, че ще дойда и останах с впечатление, че е имало комуникация), да предам нагревателя в магазин от веригата (например този в Алати или друг) и евентуално така да се придвижи по пътя на рекламация. Вторият вариант е аз да търся начин да го занеса в този склад и да видя какво ще стане. Трети вариант е да оставя нагревателя като резервен с идеята да не го потопявам напълно, за да не влиза вода. Предполагам в компанията е стандартна техническа дейност да " оправят " изолацията на някой протекъл нагревател. Гаранцията му изтича през октомври тази година. Купен е за 50 лв преди малко повече от 4 години. От приятелски разговор със служител в магазин " Панда ", от който купих един китайски нагревател за резерва след случкатата с неработещия ми АкваЕл-ски нагревател и повторния конденз на нагреател " Сера ", разбрах че трудно успяват да продадат нагреватели Сера, които сега са стигнали цена от 60 лв, докато тези китайските без гаранция струват около 15 лв. Затова си намерих кутийката и видях, че имам останали месеци от гаранцията му. Идеята ми е, ако подлежи на рекламация и ремонт, да се възползвам. Знам, че продуктите на " Sera " залагат най-вече на качеството, а тя се постига с по-висока цена, към която спада и удължена гаранция в сравнение с конкурентите.
     В момента ползвам друг нагревател, който по качество наподобява този на " Sera ", но е с биметална пластинка и не се води толкова дълготраен и имам два резервни китайски в опаковките им, които са ми за краен случай (те не се водят с гаранция и са на принципа - колкото изкарат).

Извинявам се, че не обясних същите неща с не повече три реда, но исках да разясня за особеностите с несъществуващия магазин и нуждата да се обърна директно към склада. Поздрави!