• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 19:11

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Некоректно отношение на Antuni

Започната от mitko8899, 31.01.2018 21:32

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Цитат на: mitko8899 - 29.01.2019 18:39
Днес случайно попаднах на този сайт:
http://aquastyle.bg/

В секцията контакти е даден единствено тел. номер,но в съчетание със снимките внася достатъчно яснота за собствеността.
Добре е клиентите да са наясно,че при евентуален проблем могат да пишат тук.
Явно все още не си му простил и се опитваш да очерниш някой. И ако  някой не е доволен от някакъв сайт то ние тук в БАЕ  не сме длъжни да четем това, дори и похвалните отзиви там. И моля, престанете с тази злоба и опитване да натиснете някой в блатото в което сме всички. ТИ най много!

Smelly fish

Аз пък не мисля, че реакциите на Митко са злоба или опит за натискане на някой обратно в блатото. Това е нормална реакция на човек който си търси правата в блатото и не си е получил полагаемото. Естествено е на хората да им е омръзнало да ги лъжят на всяка крачка, в магазина, в държавната администрация, в кафенето, в работата, на морето и къде ли още не, списъка е безкраен. Затова и реагира рязко. Интересно в Австрия ако някой търговец продава некачествена стока и после се държи надменно, колко ли време ще изкара на пазара?! А това със сайта е добре, тъкмо аудиторията ще знаем от кои сайтове да се пазим за да не си купим някой боклук плюс подарък подигравки.

iivs

А ти ходи си купи аквариум от австрийски майстор, да ти откъснат главата до глезените и тогава едва ли пак ще говориш така! Защото за такъв аквариум ще требва да дадеш няколко пъти повече от 300 лева!

mitko8899

Това е така,но трябва да се вземат някои неща предвид:

-в Австрия и заплатите са с по-няколко пъти по-високи,респективно и стандарта
-австралийският майстор има фирма,с вероятно и няколко служители.Следователно плаща данъци и осигуровки,и заедно с аквариума ще получиш документи за услугата
-работи с акумулаторен пистолет за 500 евра и лепи всеки аквариум по метода на директното инжектиране,при който риска от мехурчета и разлики се свежда до 0,но и отнема повече време за подготовка
-използва стъкла на Pilkington,или AGC,които са в съвсем друг ценови клас с Тракия глас
-никога няма да си позволи да те прати да метеш форуми,ако ще и продажбата да се е състояла под масата

И като сме започнали да говорим за цени,някой може ли да определи такава на нервите си?!

Ако можех да върна времето и поради спецификата на продукта шипинга не беше рисков,с кеф бих си поръчал аквариум от чужбина.

П.П Iivs,този пост не е насочен пряко към теб,а по-принцип.За теб съм чувал,че търгуваш точно по европейски образец.Поне от морална гледна точка.

Caxapa

Митко! Може би би било добре да уточниш евентуално клиенти на посоченият сайт които са наши потребители.  Пак повтарям, не защитавам никой. Държа на коректно отношение между две договарящи се страни. Та ако  не се е решил въпроса защо не продължи с разискването му докато бе все още така да се каже "топъл"?

niki_o

Коректно отношение ще има когато втората страна вземе отношение . Но това не се случва и  Митко е в правото си да посочва подобни места откъдето може да се очаква същотото отношение.Това е негово право и задължение в случая-той защитава следващи опарени!
Сахара ,не е нужно да се защитава някой който сам не го прави.......И двамата живеем в страни в които подобно нещо няма как да се случи....да не защитаваме нещо което е вероятно в основата да напуснем родината си *DRINK*
П.П Знам равитието на ситуацията и знам защо не се доразви в този форум и то е само защото потърпевшия е повече от коректен в случая....

VDO

Втората страна има доста стабилно име в годините,та да се съобразява и да го боли вече за разни коментари из форумите,и без друго сме слаб пазар в тая сфера ,та давайте ,прИбийте и малкото останали наистина качествени майстори в гетото и си поръчвайте от унгарците и немците,па не дай си боже нещо да сгафат ,та тогава да са ви истински здрави нервите да ПРЕопаковате и връщате.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

Caxapa

Цитат на: niki_o - 30.01.2019 23:45
Коректно отношение ще има когато втората страна вземе отношение . Но това не се случва и  Митко е в правото си да посочва подобни места откъдето може да се очаква същотото отношение.

Снощи изчетох всички постове и от последният преди отново да се разгори този спор оставам с впечатление, че двете страни са се разбрали. Търговеца  от много време вече не е спонсор на форума което изключва възможноста да предлага свой продукт тук. Жалко за развалените отношения и  изгубените нерви заради грешка в изпълнение на поръчката. Каквото и да стане от тук на сетне не би върнало мнение,усмивки и каквото и да е отново в нормални раници. Горчивият привкус на случаят ще стои и напомня за себе си.



Nikola 1

В крайна сметка след всичко, което изчетох не разбрах дали проекта е осъществен?

mitko8899

Цитат на: Caxapa - 30.01.2019 17:20
Явно все още не си му простил и се опитваш да очерниш някой. И ако  някой не е доволен от някакъв сайт то ние тук в БАЕ  не сме длъжни да четем това, дори и похвалните отзиви там. И моля, престанете с тази злоба и опитване да натиснете някой в блатото в което сме всички. ТИ най много!

Сахара,ако съм искал да играя мръсно,или злобно можех да го направя отдавна и по-доста различен начин.Под различен имам предвид чисто законови пропуски.Ако се бяхме задействали,този случай,или аквариум,щеше да е най-малкия проблем.И не,не говоря за КЗП,но нека не навлизаме в подробности.

Колегите Smellyfish и niki_o са ме разбрали правилно за линка.Идеята е,че в този форум и като цяло майстора е известен с потребителското си име и раздела Terra Aqua,а във въпросния сайт е Aquastyle.Не всеки ще направи връзката.
Ако случайно някой клиент отново бъде пратен да мете форуми,то поне гугъла да го упъти до темата,та да знае кой форум да измете.

Не писах повече в темата,поради няколко причини:

-Прецених,че всеки разумен човек(както се оказа 95% от писалите в темата) може да си направи правилните изводи още на втора страница
-След тази тема майстора едва ли ще си позволи подобни своеволия с други клиенти
-Писна ми!Честно,накрая вече ми беше станала противна цялата тази история и не исках да хабя повече нерви
-Има и още една причина,която обаче съдържа подробности,които не мога да предоставя

Когато ми остане повече време,ще допиша и продължението на тази неприятна случка.
Нещо,което трябваше да направя отдавна.Нека се изкаже всичко както си е и да се приключи с тази история.

VDO

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

mitko8899

Причината да изчистя името на Антон,дори за сметка на моето е,че ми беше дадена сериозна лична причина за грешката.Не,защото ми се е платило за това,уредил съм се,сключил съм сделка,или нз си какво,каквито намеци и подмятания имаше.Реших да вляза в положение чисто човешки,като в този момент дори нямах твърда уговорка за поправка,или каквото и да било.
И така фактите:

-Обадих се на Антон около 4-5 дни след последното мнение в тази тема и му казах,че ще се възползвам от предложението за поправка.Разбрахме се да се чуем следващата седмица,заради поет морски проект.Казах му,че няма проблем,не ми е спешно и не му поставям срокове.Когато може-тогава.

-Междувременно дотолкова влязох в положение,че по своя инициатива разлепих аквариума и почистих стъклата от силикона до блясък,за да го улесня.Той,разбира се нямаше нищо против,дори ми даде съвети как да го направя.Който го е правил,знае за какво става въпрос.Бяха ми нужни близо 4 часа.Подготвих му идеално чисти стъкла,ала Обезсмасляваш и лепиш!

-Потърсих го отново след седмица да му проверя графика и отново получих уговорка да се обадя по-другата седмица.И така отново бях оставен на изчакване,последвано от още едно и още едно,и през седмица-две се обаждах да му проверявам графика.Може би 5-6 пъти съм се обаждал през периода февруари-май,той не ми се обади нито веднъж.През цялото време аз търсих,правих,струвах,се интересувах.

-При връщането възникна проблем в Еконт.За аквариум нямало проблем,но за стъкла,явно да.В крайна сметка се разбрахме,но при условие,че освен стиропорите между стъклата,всяко поотделно се опакова в  аерофолио и се сложат предпазни ъгли.Беше начислен пакетаж и доставката стана 45лв.Понеже бях казал на Антон,че доставката ще е около 30лв,се обадих и му казах,че тези допълнителни 15лв пакетаж ще останат за моя сметка.Той не възрази.Това,разбира се,отново бе жест от моя страна.

-След седмица се обади да ми каже,че аквариума е готов,и че ще го изпрати до офис на Еконт,а аз когато мога да си го взема.Казах му да го изпрати до адрес,а аз ще си покрия и това оскъпяване(беше ми неудобно от служителките в Еконт след филма с изпращането на стъклата).

-И така на 30.05,след близо 4 месеца,вече аквариума пристигна поправен.Забелязах,че доставката от 40лв е изцяло за моя сметка,но както и да е,платих я.Вярно,че става въпрос за 20лв,но за мен това е Наглост и Подигравка след всички компромиси и жестове от моя страна.Не се сдържах и се обадих да го попитам,като съвсем спокойно му предложих да си приравним доставките 50:50,както се бяхме разбрали,защото сега са 80лв за мен и 45лв за него,като оскъпяването на едната дойде,заради пакетажа.Тук вече Антон откровено ми се развика и охули:

''Ама не ме интересува бабъл мабъл фолио бе,момче.Това си е твой проблем.Оправих ти аквариума,платих 45лв доставка и въобще не ме интересува.Ако искаш го взимай,ако искаш го оставяй в Еконт и въобще не ме занимавай за некви 5лв,имам по-важни работи''.

Знам,че и аз имам не по-малка вина в случая,но го приемам като един урок.За съжаление в България,когато влезеш в положение и правиш жестове не се оценява,а злоупотребява.Затова не правете компромиси,не отстъпвайте и си търсете правата докрай.

И най-важното-извинение така и не беше дадено.А с това трябваше да се започне.Силикона бил виновен,аз съм бил виновен,задето съм пуснал темата и дотам....

И ще завърша така: Поръчвайте от където си прецените,но първо се поинтересувайте ще получите ли касова бележка,фактура или въобще някакъв документ за услугата.
Препоръчвам ви да изпращате капаро единствено,ако получите такъв документ и то в законово постановената норма от 10%.В противен случай нямате никакви законови гаранции и права.С една дума-Вие гоните!

NO CARRIER

Аз предлагам да приключим сагата. Каквото трябваше вече е казано. Ако някой има някакви забележки, да пише лично съобщение и ще я отключим темата.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.