• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 15:48

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Хидростатично налягане и филтър

Започната от xenohack, 19.03.2018 12:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

PVV

Колега, нещо не схващам. От клипчето това 5К помпа ли е.Щото ми се вижда доста малък дебита.

xenohack

Да 5к помпа Jebao! Вижда ти се малко защото изхода е ф40, ако го намаля на ф32 хвърля ако! Виж този клип най-слабата е приблизително 5к помпа!

vmax

И мен ми се струва малък дебита, но причина за това най-вероятно е че трябва да преодолява воден стълб от 1-1,5 м. Аз затова съм по-голям фен на вкопаните филтри, понеже не губят ефективността на помпите с "безсмислено" качване на водата. Ако се реализира, някое водопадче, тогава може и да не е толкова безсмислено :)
Скоростта на джуркане на медията ти ми се струва перфектна. Но не е ли твърде малко като количество? Имаш ли механична филтрация и с какво е реализирана.

xenohack

Механична филтрация нямам, ще добавя още медия знам, че е малко. Относно помпата, да тя е на дъното и трябва да подкачи близо два метра. Дали да не кача помпата на по горно ниво да не е буквално в шахтата на езерото, моля за съвет? Uv-то да го включам ли въобще се чудя?

bojo82

Поздравления за мерака! Ако повдигнеш помпата мръсотоята ще си остава на дъното. Ако мога да дам съвет , то е да си направиш вкопан филтър колега ще се родиш.  Малко ще е зор преработката при готово езеро , но после е лесно. Няма задръстени помпи ,няма UVта , няма променлив дебит , а какви огромни топки нишковидни намирам във отайника на филтъра , няма помпа която да ги прекара. С 2× фи75  захранва , 10000л/ч.

vmax

Цитат на: xenohack - 04.04.2018 22:42
Механична филтрация нямам, ще добавя още медия знам, че е малко. Относно помпата, да тя е на дъното и трябва да подкачи близо два метра. Дали да не кача помпата на по горно ниво да не е буквално в шахтата на езерото, моля за съвет? Uv-то да го включам ли въобще се чудя?
Водният стълб се смята от нивото на водата, тоест реално няма да има по-голям дебит ако я качиш по-нагоре в езерото. UV-то с читава филтрация на пръв поглед изглежда излишно. Аз реално не съм го включвал от две години и водата ми е бистра. Но покрай проблемите ми с нишковидните водораслите се замислих дали все пак не би имало някакъв индиректен ефект върху тях, ако е способно да унищожава спорите им ? Мисля да го включа тази година, че първите години като го ползвах не съм имал чак такива проблеми с нишковидни, но тогава и езерото беше по-малко  *dontknow*

PVV

За сравнение пускам един клип. Тук помпата е 2800л/ч и вдига водата на около метър от вкопан филтър хладилник. Струва ми се , че при теб се получава някъде съпротивление, което затормозява помпата.

xenohack

Помпата си помпи еднакво дори и като си източвам езерото  без да минавам през филтър. Винаги е на дъното в шахтата  маркуча е 1 цол , няма друго съпротивиление.

Similar topics (5)

57497

Публикации: 145
Прегледи: 44472

40143

Публикации: 13
Прегледи: 7770

14827

Публикации: 22
Прегледи: 27275

58720

Публикации: 11
Прегледи: 6163

42768

Започната от peshko_gb


Публикации: 2
Прегледи: 5110