• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Морският аквариум на iivs

Започната от iivs, 16.11.2017 20:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

radizala

2 пъти по половин кубче на ден мисля че им е много.

iivs

Цитат на: radizala - 19.02.2018 15:08
2 пъти по половин кубче на ден мисля че им е много.
Веднъж сутрин давам замразена и вечер люспа,но от вчера я намалих както намалих и топлия спектър на лампата като интензитет и времетраене.

Изпратено от моят GT-I9060I с помощта на Tapatalk


trupai

Много е тази храна, за два клоуна. Ако предпочиташ, можеш да ги храниш два пъти дневно, но намали храната, която даваш. Не си мисли, че ще умрат от глад!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

iivs

Теоритично, ако вържа озонатор преди скимера /който е с дървено камъче еър драйвън/дали бих подобрил положението или вероятноста да доскапя положението е по голяма от колкото да подобря сегашното състояниеБ




https://s9.postimg.cc/88vd1z1un/IMG_5039.jpg



Ilianidis

Яка цианопандемия те е хванала.Ако добавяш трейси ги спри.Препоръчвам да започнеш добавяне на въглероден източник,като най-добре е водка или готов препарат,но не и захар,оцет.В същото време добавяш и водороден прекис 30%.Дозирай двете по 0,5см3/100л.Не сменяй вода през третирането.Намали храненето както са ти препоръчали.Обема е много малък и два клоуна си е натоварване.Скимера не знам какъв е,но трябва да работи на макс.Пробвай и опиши какво става.Аз циано не съм имал от 2г вече,след подобно третиране.Преди ме тормозеше често.Но и осветлението ми е предимно синьо.

iivs

Имам готов препарат nopox, добавял съм от него 2 пъти заради фосфатите защото са 1 ппм но по това което сотян писа в една друга тема стигам до извода че май трудно ще се отърва от него защото не съм обработил камъните пукани.В момента има aquamedic antiphos но от него май ефекта е нулев защото е в чорап а той трябва да се джурка.Утре ще реша този проблем пристига ми реактора за медия.Какво е водороден прекис? ааа ясно ама 30 процента ене е ли много силно като концентрация? В момента има малък оксидатор вътре в аквата, четох че помага.

Ilianidis

Тази терапия занулява нитрати и фосфати,замества фосфатни реактори,действа биологично чрез бактериите.Можеш да третираш достатъчно дълго,докато изчистиш камъните нацяло.Хубаво е от време на време лека почивка-спираш и двете.Добавянето на бактерии е препоръчително.Ако получиш бактериален бум намаляш нопокса,защото и кислорода намалява.

iivs

25.02.2018 13:19 #67 Last Edit: 25.02.2018 23:09 by iivs
Така, тъй като положението е близо до катастрофално започнах дозирана на водороден прекис по съвет на колега, дозата е 1 мл от 30% разтвор разреден в 10 мл вода и от него слагам 1 мл, за сега не виждам някакъв видим резултатлДругото което направих е че сложих антифоса в реактор.Вчера ми дойде реактора aquamedic multireactor s.Четох че не трябва да ври много а съвсем леко да се джурка.Ще проверя фосфатите след 2 -3 дни отново защотос чорапчето ефекта беше кажи речи нулев.С теста на салиферт отчиташе около 1 ппм а с този на АПИ по скоро ми прилича на 5 ппм.Според мен източника на фосфати е камъните които са pukani но не знаеч че трябва да бъдат обработвани преди старта, но вече 3 месеца са в аквариума и май е късно за обрабтка.

Публикациите са слети: 25.02.2018г 23:11ч




някой може ли да ми каже що за животно е това?

torsade

Това членестоного или мекотело е?
Охлювът не ни е враг!

iivs

оприличих го на polyclad flatworm

iivs

Три дни след поставянето на aqua medic antiphos в реактор фосфатите днес бяха занулени.теста за първи път беше прозрачен,реактора трябва ли да остане постоянно да работи ?

iivs

След третирането с BOYD CHEMICLEAN цианото изчезна, в момента имам реактор с фосфат ремувър същевременно добавям нопокс, карбонатната твърдост е 8.9 пх е около 8 по теста на апи, с електронен китаец е 7.9 а сение монитора е невъзможно нисък 7,4 и честно казано май му нямам доверие на него защото лъже и с температурата.В момента има някакви други алги които се надявам да редуцирам с ниските нива на фосфат и нитрат.Интересно ми е дали е възможно фосфат ремувъра и нопокса да свалят нивото на PH или да търся другъде причината? И как бих могъл да вдигна нивото PH?
https://s9.postimg.cc/y0cqj5gz3/IMG_5065.jpg

https://s9.postimg.cc/wlb5un5nz/IMG_5064.jpg

beonedge

Нопокс сваля pH ...как да го повишиш . Първо провери дали нивата на CO2 в помещението не са причина за понижаването - взимаш буркан от аквата ,мериш пх, изкарваш го навън и аерираш за 15 мин , пак мериш пх - ако се е повишило ,проблема е въздуха в помещението . Няколко варианта имаш - CO2 абсорбираща медия - на входа на въздух на скимера , да вкараш свеж в-х пак там , или вечер да пускаш мехурчета в дисплея (https://www.reef2reef.com/threads/micro-scrubbing-bubbles.224373/) .
I just finished cycling my tank and everything checks out fine
tmp 80F/nitrate 0/amonia 0/nitrite 0
took a month too.
Is it safe to add the salt now?

iivs

скимера е с дървено дифузерче това не действа ли като аератор?

beonedge

ако имаш време прочети линка ....накратко , аератора който вкарва въздух за micro scrubbing трябва да взима в-х отвън . Освен това мехурчетата увличат детрита от целия дисплей ...и разни други +сове има сравнено със скимера :)
I just finished cycling my tank and everything checks out fine
tmp 80F/nitrate 0/amonia 0/nitrite 0
took a month too.
Is it safe to add the salt now?

Similar topics (5)

58834

Публикации: 9
Прегледи: 6553

9693

Публикации: 47
Прегледи: 26437

49138

Публикации: 8
Прегледи: 4422

34005

Публикации: 269
Прегледи: 88589

21341

Публикации: 25
Прегледи: 14584