• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 11:31

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Некоректно отношение на Antuni

Започната от mitko8899, 31.01.2018 21:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Цитат на: Lightning_boy - 02.02.2018 16:16
Няма нападки към теб.
Имах  предвид, че аз създадох тези теми а и като цяло "ПУСТИНЯТА" е виновен за всичко. Колегата се опитва да успокои нещата в тази тема но накрая пак той- модератора е виновен.  Не нападайте поне него...Ти в частност не но останалите..

mitko8899

Цитат на: trex700e - 02.02.2018 18:21
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Хайде малко духовна храна, че ми е мъка:
https://chitanka.info/text/4474-narychnik-za-dobri-obnoski

Е тук е разковничето на това, което говори модератора-каква елементарна простотия е другарския съд и изобщо, мисля, че ако хвърлиш едно око и после пак прочетеш тва, дет е написал мода, ще го схванеш кое -как е:)

Сахара, ама изобщо не използват форума за разчистване на сметки и изобщо като лост , не!
Куверт, просто хей така подмята линка на "Аз съм акварист" , не, че нали имат некъв конфликт на интереси, да не си посмислите. *YAHOO* *YAHOO* По-горе споменах злата етърва, сега се сещам за "думам ти дъще, сещай се снахо."



Trex700e,цял ден мълчах,но сега и аз не мога да се стърпя.
Може ли да намалиш,ако обичаш малко емотиконките с танци,хилене и кючеци,защото ми идват малко в повече.Днес поне 30 преброих.
За мен това е грозно и неуважително,и го приемам като присмиване върху чужд проблем.
Точно този аспект,между другото е засегнат и в тази книжка,която всъщност и аз съм чел.

Относно аквариума-направих поне пет опита да се разберем с Antuni за връщане на аквариума и презалепване още първия ден.На последните съобщения дори не благоволи да ми отговори,а после обясни тук,че било ''Чисто заяждане'' от негова страна.

Е на мен ми писна и тоя аквариум вече ми е черен.Ако ще и година да мине,както и да го напудря,всеки път като го погледна ще ме удря чувство на горчивина.
Освен това вярвам в някои житейски принципи,в случая че едно нещо не стане ли с хубавото,без натягане,то не е на добро и късмет.
И накрая ще завърша с това,че според Европейското законодателство,всеки клиент има право да върне продукт,закупен от разстояние в рамките на 14 дни,без никакво обяснение,причина или повреда.Не замяна или поправка,а ВРЪЩАНЕ С ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМАТА.
Може и да не ми отговаряш,и без това имам съмнения за тенденциозно размиване на темата!

trex700e

Щом те дразнят емотиконите-няма проблем, аз го приемам като малко пъстрота в този сив хтмл свят.

Ок, схванах вашите проблеми, но мислиш ли, че форумът може да ги разреши или да вземе страна в случая? Може би КЗП или друг такъв орган (защо не ги потърсиш?), да , ама форума.....

Точно защото имам високо мнение за теб ( за това и написах "Митко е ок") съм озадачен, че си съгласен, че разиграващият се другарски съд с участници лица, които изобщо не са страна, ти харесва. Аз мислех, че друг ти е замисълът , решавайки да дадеш гласност на проблема си, ама както и да е. Този не вярвам да разреши неприятната ситуация.

Ако имаш съмнения, че мои постове в темата са причина за "за тенденциозно размиване на темата", без да се колебаеш ми кажи и ще ги изтрия на секундата, само ми потвърди-това може да се направи и съм готов да ти съдействам.

Sandro

Цитат на: rakim - 02.02.2018 16:09
Рядко пиша вече по тези форуми,но тук ще кажа само - Българска работа.Имам онлайн магазин,ако клиент ми пише от щатите,от България или от другаде че не му харесва стоката и е недоволен ,това значи моментално - Връщане на парите!Правилно номер едно е - Клиента винаги е прав! Човека пише че му пратили зле направен аквариум,снимки сложил и от горе на това чака и търси внимание от въпросния ,,търговец,,?! Бай Ганъо се включва и не за да се извини,а за да се прави на отворен....Приемал че има грешки ама 10лв...Не го правил той....ама пращане и наложни платежи...Ама пишели били хора с малко мнения във форума...Извини се и върни на човека парите! И разни други му пригласят и защитават...Колеги които имат бизнес с чужденци да кажат ако се държат така с клиент колко ще им изкара магазина - 1 или 2 дена?Никой не ни е виновен за положението в тази държава.Просто всичко е Българска бай Ганъовщина.

Това е най доброто изказване по темата.
Аз също съм търговец и със клиентите си не бих постъпил така. Човека пише във форума за да има някакъв шанс да му се оправи покупката. Разтегнахте темата за 10лв и т.н. . Цялата работа е осрал си се осрал си се всеки греши признава си че дори той не го е лепил. Всеки разумен търговец би си поел разхода за транспорта във двете посоки и си оправил грешките. Меко казано е смешно да искаш да се дели транспорта при това , че клиента няма вина. Това е правилното а човека пише тук майстора да га хване малко срам да му стане неудобно че да се усети какво да направи. Без значение спонсор админ известен търговец или не известен принципа е еднакъв. И българина във момента не гледа сеир ми му е писнало то такива изпалнения. На мен лично ми е омръзнало всеки да се прави на две и половина и да минава между капките. Има още много да израстваме във много отношения. Съвземете се бе хора в кой век живеем. И така като гледам момчето хич не писка за 10лв. А за много лоша изработка дали от трансполт силикон или ръчички все тая при него не е ос. Смешното е мече го казах нърговеца да се държи така аругантно и да се пазари да си дели пари за това че той не си е свършил работата. Аз винаги се поставям и от двете страни. Ми ако см на клиента на мястото бих реагирал така и по други начини но това съм за. Ако съм търговеца извинявам се поемам си вината и последствията разходите оправям грешката за моя сметка и връщам клиента да е доволен. Лично за мен темата и много полезна бях решил да праве аквариум към 400л. Майстора щеше да е същия , сега нямя да е и не  защото не може да ги прави а заради отношение. Не може да се държиш така със клиентите си.

mitko8899

Цитат на: trex700e - 02.02.2018 18:52
Ок, схванах вашите проблеми, но мислиш ли, че форумът може да ги разреши или да вземе страна в случая? Може би КЗП или друг такъв орган , да , ама форума.....
Преди час отново писах на Antuni да си изясним положението по-най-нормалния начин.По-културен не съм бил,и постигнахме някакъв напредък между другото.

Вече е съгласен да го презалепи изцяло за негова сметка,но аз не съм както вече казах.
Защото съгласяването трябваше да стане първия ден,с две приказки.На мен два дни кръвното ми е на 200,защото на всичкото отгоре излезе че съм бил и за по-малко от 10лв.

Аквариумите по-важни ли са от нервите????????

Да не влизам в обяснения,ето направо цитат:

''
Цитат на: Antuni - 02.02.2018 15:54

Е разбери ме правилно сега и ти! Не може да стане така защото размера на стъклата ти е специфичен. Дадох нещо което се е прецакало заради силикона не по моя вина или вина на някой друг. Аквариума тръгвайки от мене нямаше забележка. И вече незнам колко пъти трябва да го обяснявам. Варианта ти е да ти бъде отремонтиран ако не те устройва друго не мога да направя за теб.

Цитат на: mitko8899 - 02.02.2018 16:02
Според европейското законодателство и кзп,клиент може да се откаже от продукта в срок от 14 дни,без никакво обяснение и причина,още повече когато има и дефект.
Аквариума след поправка,лесно може да се пусне за продажба от теб.Освен това може да оползотвориш стъклата в други проекти.
За силикона вината не е моя,не работя аз с него.Редно е да търсиш компенсация за това от фирмата,която ти го доставя.
Този аквариум ми костваше толкова нерви и унижение,че не искам да имам нищо общо повече с него.
Както казах съм суеверен в умерени граници и вярвам,че едно нещо не стане ли с добро,не е на добре и късмет.
Разбери ме и ти правилно.

Явно наистина ще трябва да се обърна към институция или комисия,но както му обясних и на него,тогава работата ще стане дебела и няма да опре само до моя случай,а цялата дейност.
А все пак не искам нещата да излизат съвсем от контрол.
Но щом не е готов да си поеме отговорността за грешката явно ще се наложи.

geshi

Тази тема направо съсипа бизнеса на човека! Аз лично само от разговор с него останах с впечатление, че си е повярвал много, но това си е мое мнение. Колега, както те посъветваха по назад в темата, не спирай да "ъпваш" докато не си ти върне парите.

trex700e

Цитат на: mitko8899 - 02.02.2018 19:09

Аквариумите по-важни ли са от нервите????????


Ето това е!

Аз съм много далече от мисълта да взимам страна, пак казвам , всеки пост , който ти се стори размиване и е мой го изтривам , с цел да избегнем спам. 

Силно ви пожелавам и на двамата да излезнете от неприятната ситуация, знаете, че в строгата йерархия на мъжкото приятелство, едни от най-силните такива са възникнали след конфликт-пожелавам и тук така да се случи!


mitko8899

Цитат на: trex700e - 02.02.2018 18:52
Точно защото имам високо мнение за теб ( за това и написах "Митко е ок") съм озадачен, че си съгласен, че разиграващият се другарски съд с участници лица, които изобщо не са страна, ти харесва. Аз мислех, че друг ти е замисълът , решавайки да дадеш гласност на проблема си, ама както и да е. Този не вярвам да разреши неприятната ситуация.
Trex700,темата не ми харесва определено,можеш да бъдеш сигурен в това.
Може да попиташ Антъни какво му казах преди час-Ако си поеме отговорността и ми върне парите,ще изчистя името му в темата,като обясня че сме стигнали до съгласие и компенсация и дори ще изискам да бъде изтрита,ако модератора също е съгласен.
Не знам колко по-коректен мога да бъда.

А най ми е кофти,защото се готвя за този проект от доста време и със страшно много мерак.
Растенията си ги отглеждам сам в пропагатори вече 6 месеца,шкаф съм си правил по проект,така наречения ADA style, филтрация,фабрично led осветление и т.н.
Въобще вложил съм немалко пари,време и най-важното желание в този проект месеци наред.
А сега за два дни ми се изпари желанието да го продължа...ето затова ме е яд най-много от цялата работа.

Sandro

Той сам си го съсипва не е виновна темата а държанието му.
Колкото до другарскея съд доста може да помогне. Така , че не съдете хората за мненията им и емоциите. На модератора който няколко пъти повтори за сдъда. Как би се почуствал той в дадена ситуация и съм сигурен че е и бил. Както всеки от нас защото няма закони и всеки си прави каквото знае. За мен темата е много полезна , а и както виждам има развитие търговеца вече иска да си поеме всичко. Другарския съд помага няма спорове няма цинизми всичко е в рамките на нормалното  . Не виждам проблема от негативните отговори на колегите. Така е трябва да е за да се почуства търговеца наистина виновен и да загрее какво би трябвало да направи.

kuvert

Цитат на: trex700e - 02.02.2018 18:21
Куверт, просто хей така подмята линка на "Аз съм акварист" , не, че нали имат некъв конфликт на интереси, да не си посмислите. *YAHOO* *YAHOO* По-горе споменах злата етърва, сега се сещам за "думам ти дъще, сещай се снахо."
Викаш,Ваньо нека си лъже хората, а като му показват циганийте-"подмятане на линкове било..." *YAHOO*
Докато има такива,които разсъждават като теб,ще има и такива,които ще пускат теми като тази! Щото ако Вие сте модератори на място,от читав форум,който държи на потребителите си и ги пази от измами,след подобно отношение би трябвало да му напишете "АКО ОБИЧАШ,ОТ СЛЕДВАЩИЯТ МЕСЕЦ НЕ ВНАСЯЙ ЧЛЕНСКАТА ТАКСА ЗА СПОНСОР!" Ако не знаеш-ще ти го покажа това съобщение,което получих,когато описах на АЗ СЪМ АКВАРИСТ лъжите!Нищо,че съм бил коректен към всеки един клиент,към всеки един член. Не че имаме конфликт,ама то там е малко шуробаджанашка история...Има и модератори замесени. Нали знаеш....

rakim

Добре мен взе да ме интересува друго нещо вече.Модераторите? Според вас това нормално държание на търговец ли е? И трябва ли да подминаваме с лека ръка когато ни прецакват? Да се хилим ли сега какво да правим,дайте команда хайде виждам че ви е много забавно.Нали за това е форум,за да пишат хората мнения и опит и да се обсъжда? Ето аз например вече знам че при никакви обстоятелства не бих поръчал нищо от този ''майстор'' ,лошо ли е това ?Човека са го набутали с 300-400 лв с нещо което не му харесва и не го иска.Ха - ха   много смешно.
540л Южна Америка

rakim

Ами като му видях селското влизане и отношение и да става и да не ми е все едно,за мен не става!.А пък да не разбереш каква е ситуацията,айде моля ти се....5 годишно дете ще разбере по писането на двамата каква е ситуацията.Много го увърташ човече.Както бяха писали по горе,купиш ли си нещо имаш срок две седмици ако не ти харесва (Дори да е перфектно направено) да го върнеш и да ти върнат парите,това е.
540л Южна Америка

trex700e

Цитат на: rakim - 02.02.2018 19:43
Както бяха писали по горе,купиш ли си нещо имаш срок две седмици ако не ти харесва (Дори да е перфектно направено) да го върнеш и да ти върнат парите,това е.

Това пише ли го някъде "черно на бяло" в българско законодателство? Не знам наистина, за това питам.

404

Страхотно се получи тази тема, да си кажа отново и аз, онзи с нулата теми. Благодаря отново за нея!

Благодаря и за отношението към мен лично, показателно е. Все едно като вляза в магазин и изкажа мнение за някоя стока да ми кажат: какво се обясняваш бе, ти за първи път влизаш тука, взимай каквото ти се дава и довиждане, какво се обясняваш :)

Модератори с по 3-4 грешки на ред се хилят и говорят за другарски неща и институции, видимо пристрастни, правещи забележки на потребител като мен.

Да, наистина съм с 0 теми, регистрирах се в този форум след месеци четене на страхотни статии, за да мога да огледам всички теми на Светльо и да преценя дали да си купя растения от него. Купих си и съм много доволен, скоро ще си купя за новите 2 аквариума отново от него.

Не пиша във форума, защото все още нямам какво да покажа, нито имам компетенцията да давам съвети. Аз съм класически нов член на форум, който има достатъчни пари да си купи няколко аквариума, да поръча нови (аквариуми, техника, рибки и растения) от членове на същия този форум, без да досажда, без да спами излишно. Но когато види неправда и си изкаже мнението, веднага получава отношение, което не би трябвало да се толерира от сериозни възрастни хора, да не говорим за модератори.

Страхотен форум, огромна и много полезна база от информация за акваристиката, акваристи, търговци и прости нули (визирам себе си отново  :-D).

Ще продължа да чета този форум, защото, както е видно и в таи тема, нормално мислещите хора са повече от бай ганьовците.

*bg*

rakim

Пише го да,и друго нещо пише също когато взимаш пари срещу поръчки ама не искам да навлизам в подробности.
540л Южна Америка