• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 07:20

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Не ми позволява да пусна обява.

Започната от hristol83, 12.12.2016 20:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kuvert

Tonino,
Аз предлагам да се закрие раздел СПОНСОРИ,чистка на всички рекламни банери,форума става като бистра съза и всички на равни начала в раздел ПАЗАР.
Всеки с право на 2 обяви във форума.

evgeni200

Да се включа и аз :)
Относно форума наистина изобилства от информация, като едва ли има друг форум на тази тематика да притежава!!!!
Проблемът е с менюто в ляво, като този проблем аз си го имам откакто съм регистриран на форума - отварям една статия и форума блокира !!!
Ако това се случва и с всеки начинаещ на които му е дадено напътствие къде са отговорите е нормално да пита.
За мен лично и подобна структура с изскачащи прозорци е много неудобна - може и само на мен!
Лично аз бих направил един раздел с важни теми и статий, но видни а не скрити.
Относно Сахара, аз също съм имал лична кореспонденция с него, но да съм напълно честен той винаги е бил прав!

Aronax

Абе аз незнам какво плюете по спонсорите... изобщо не са те проблема, това че като цъкнете да видите новите мнения и виждате само обяви не значи че те са виновни. Цялата друга част на форума е умряла... ако се махнат спонсорите нищо няма да се подобри. А на тия дето им е голям проблем, че не могат да си продадът боклуците заради това, че имат по-малко права от спонсорите... ми платете си и ще имате същите права. За съжаление българския манталитет ни е такъв... не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле.


Sent from my iPhone using Tapatalk

NO CARRIER

За да има диалог и да видим какво ще се случи, ще свалим правата на Сахара.

С едно условие. Не искам да има никакви грубости по негов адрес.

За момента спонсорите е добре да останат, защото чрез тях форумът и сайтът се издържат, а е време за нова машинка.

Менюто в ляво може да се изключва. Мисля някакъв друг вариант с който да го сменя. Проблемът е, че трябва да работи добре и на мобилна, и на десктоп версия.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Amev

Масово хората мобилни ползват тапаталк за форума , където това меню изобщо го няма. Някаква систематизация на важното във форума е добре дошла. Относно спонсорите , просто е излишно в рамките на 2 минути да се пуска едно и също мнение на две места. Или пък като се види че един си е вдигнал темата , айде и другите ...
Това че не може да се пише в темите в пазара също е известен минус. Примерно колега пуска да продава нещо ама не е написал пълно описание ... може всеки да му подскаже. Не е нужно да чака модератор да го насоли че не си е пуснал обявата както трябва. Понякога и дискусии относно покупко-продажба са полезни и се ражда диалог.
Толерантност към новостартиращите от всички !!!!

discusfen

Трябва да се измисли нещо с обявите и да се стимулира българския производител на рибки растения.Казваш десет лева за обява на седмица.Ти пускаш обява за аквариум който струва хиляда лева а аз за рибки които струват педесет стотинки .Ти го продаваш и лапаш хилядарка а аз продавам педесет рибки и взимам двадесет и пет лева.Оставяте ги вия тея хора да се борят с неволите а те са основата на българската акаристика.Райко и брат му са членове на форума а обява не са пускали одавна.В продавалника има тяхни обяви защо ли

discusfen

Никой с никого не се е борил нито аз със Райко нито той със мене.Аз си копувам рибки от него даже.Рибки гледам за удоволствие и продавам някоя друга да мога да си избивам разходите.Хубавата стока си личи от далече и на пътя да я купиш стига да разбираш.От къде почнахме до къде стигнахме па и почнахме да се обиждаме.

Aronax

Тонино, ти освен да плюеш по хората и да полизваш някой друг задник, друго не виждам да правиш. Като гледам основния ти проблем са спонсорите, явно си се опитал да ставаш търговец и не си успял та сега избиваш комплекси ли? Да,пиша защото форума ми харесва и искам да потръгне. Не виждам и ти да си дал някоя читава идея... както и да е, жив и здрав.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Деян

Добре бе колеги, дайте да не се караме, дайте някакви конкретни предложения кое как да стане. За толерантността помежду ни без значение от стаж във форума, брой мнения и т.н., съм твърдо ЗА!

Изпратено от моят GSmart Rey R3 с помощта на Tapatalk


rakim

Да се закрива пазара или да се слагат ограничения е тъпо.По някое време всеки иска да смени нещо,или продава растения или риби и тн. Това е напълно нормално! Мен ме дразни постоянния ежедневен ъпдеит,моето предложение е ъпдеит и за търговци и за всички да е максимум веднъж седмично.Който търси ще си влезне в раздел пазар и ще превърти надолу,за една седмица не падат чак толкова темите.Относно начинаещите - ами мен лично ми е писнало да отговарям на неща писани 2000 пъти,отделно ако отговориш винаги ще се намери някой професор новатор...Моето мнение е че Модератор трябва да насочи с линк начинаещия и това е,какви похвали какви пет лева.Ако има защо да те похвали някой то той ще го направи.Модератора трябва да е строг и да налага спазването на правилата и нещо много важно,ако види че някой професор дава погрешни съвети да му направи забележка защото има много такива които объркват начинаещите.Като цяло модератор да си не е лесно - трябва да разбираш от тематиката на форума както и да следиш за реда.Това си е професия за заплащане.
540л Южна Америка

danielm

Скъп Колеги,
Най-важното за да се развива хобито е ... хората да могат да видят много и красиви аквариуми. Това ще ги мотивира да направя от блатото или аквата на тавана нещо. Да прочетат що е то ... нещо си, за да имам и аз такъв аквариум!
Така че ... стига сме се дрънкали, направете по една снимка за да може утре като влезе някой да каже - искам такъв аквариум! Да се замисли КАК може да имам такъв аквариум, като на Пенчо, класирал се 8-ми на конурса 2016.
Аз това направих преди 10г., въпрки че от дете имам аква. Влязох, видях, пробвах, не успях ... пробвах пак, почетох.
Така че ... снимка и на олимпийския принцип.
Искам аквата като на този "спонсор", а ... ами аз не мога да видя неговата аква, за какво ми е ... тор от калифорийки червей.
Искам аква като на този "потребител", а ... я да си направя dyi  цо2.
А иначе МОДЕРАТОР трябва да е строг, но справедлив, ... така че "Пустинята" не е проблема, а необходимото зло за да не канят пед__ли децата Ви някъде, защото подарява китка.

Така че фотото, снимката, конкурса ...
P.S. Красив е относително понятие, повярвайте, че и да не сте на първо място ще заинтересовате някой.

А иначе има нужда и от "пустинна буря":
http://aquariumbg.com/forum/napravi-si-sam/eto-kakvo-napravih/?topicseen

Amev

Модератора преди всичко трябва да е психолог да преценя малко от малко хората ....

kuvert

Tonino, ще ти разкажа нещо,ти сам го проумей:
Някога имаше един сайт за обяви-АУКРО.Вървеше страхотно. Имаше и търгове. Беше нарицателно за онлайн търговия. Ако някой търси нещо-палучавяше директен отговор-търси в АУКРО. Мениджър продажби на този сайт беше небезизвестният Огнян Лахчев.
В един момент О. Лахчев реши в сайта да няма търгове. И ЗАГУБИ голяма част от потребителите си. Отидоха в Аукцион.бг. Мина се малко време и О.Лахчев въведе такса за всеки продаден артикул. Аз тогава продавах едни неакваристични стоки и си плащах. О.Лахчев направи сбирка на няколко търговци и опита да пропагандира своите идеи за онлайн търговия. Имах удоволствието и аз да присъствам. Няколко умни глави обясниха на Лахчев,че със своите идеи ще докара сайта до крах. И това се случи след 4 месеца. Паралелно с това се появи БАЗАР.БГ.
От аукро Лахчев се метна в Продавалники паралелно с него се появи ЕМАГ. Благодарение на неговите мениджърски умения се свърши и с продавалник,а на ЕМАГ под негово управление КЗК им натряска безобразни глоби за каквото се сетиш. Продавалник стана ОЛХ. Пак под неговият мениджмънт ОЛХ започна да налага ограничения след ограничения и такси за промо обяви. И какво се случи???? Базар.бг процъфтя.
Tonino, с твоите виждания и идеи за търговията в този сайт си огледално копие на Лахчев. Днес в интернет пространството наложиш ли ограничения на някой нищо не печелиш. Напротив-на момента губиш. Защото на вратата чакат 100 амбициозни кратуни,които да заемат освободената от теб ниша! Пресен пример-Сахара! С неразумното си поведение изгони стотици членове. Какво спечели? НИЩО! Какво се случи-Аквапортал прелива от нови членове,популярност и активност. Всички тук са членове и там и виждат разликата.
Твоятя идея с таксите ще изгони и спонсори и обикновени потребители,които искат да пуснат обяви.
Това,че твоя бизнес куца и не върви не означава,че начина да го оправиш е като даваш глупави идеи за налагане на ограничения.
Мениджърските ти умения са тотално сгрешени. Не се учудвам,че се оплакваш,че бизнеса ти не върви.Днес ограничиш ли някого в ИЕ пространството ГУБИШ. Добрият мениджър предлага бонуси и отстъпки на определена категория, каквато искаш да бъдеш ти. Стреми се да привлича нови и нови членове.
А една друга много умна тиква, която имам щастието да познавам казваше : " Когато започнеш нов бизнес,веднага почвай да мислиш за следващият, защото настоящият ти след 3 години ще свърши" Толкова е живота на дребният и отчасти среден бизнес. Мога да се аргументирам с факти и примери за още час писане.
Така,че не предлагай идеи,които още повече ще осакатят форума!

Amev

Точно сравнението с портала е лошо ... там дереджето е същото да не кажем и по зле. Друг е процъфтяващия форум в който атмносферата е съвсем друга ,а търговията в няма ..

VDO

Цитат на: kuvert - 18.12.2016 20:38
Аквапортал прелива от нови членове,популярност и активност. Всички тук са членове и там и виждат разликата.

Айде бе,чак да прелива,3 форума са и тоя макар и осакатен,поне засега ,си е най стабилния.От тук е тръгнало всичко,откакто я има ерата на интернет.
Сахара си го спомням много добре още откакто беше много активен и запален редови член,преди да стане мод-нищо общо нямаше с човека,който стана постепенно след това.Може и да прави опити да помага на форума,но по скоро му прави "мечешка"услуга,няма как да огрее такъв огромен механизъм.Верно е,че май май само той понагледва какво става,но не е това начина да опитва да проконтролирва всичко.По добре би било да сръчка колегите си,които сиг са забравили ,че са и модове,отколкото да си изкарва последствията от "преумората" с контрола в/у членовете тук по един или друг начин.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958