• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 16:53

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Коридораси - общи въпроси

Започната от sk4, 21.09.2005 20:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ivko2002

Здравейте, колко коридораса могат да се гледат в 20 л. аквариум.

metcheto

Коридорасите са стадни рибки и трябва да се отглеждат в група от поне 6 рибки, а аквариума ти е прекалено малък за толкова..
"Ако можех да им разкажа какво видях в теб, никой нямаше да ми повярва...Ще си кажат - мечтател ! Ако знаеха какво видях в теб, цял живот биха искали да мечтаят....."

Ivko2002

Бих искал да гледам само коридораси в него сигурен ли си, че не може.

metcheto

Според мен само ще ги мъчиш, но нека и някой друг даде мнение.
"Ако можех да им разкажа какво видях в теб, никой нямаше да ми повярва...Ще си кажат - мечтател ! Ако знаеха какво видях в теб, цял живот биха искали да мечтаят....."

baygry

По добре е да са в по-голям аквариум,но ако нямаш тази възможност в 20 л. може да гледаш 4 коридораса,
Най добре да са от един вид.Трабва да има добра филтрация,укрития,дънота да е от пясък или дребни камъчета 3-4 мм без остри ръбове.

Ivko2002

Мисля да има 4 сомчета, а дъното да е 3/4 дребни камъчета, 1/4 пясък. Искам да попитам 4 сомчета ще се събират ли заедно на пасаж?

manyg

Недей взема коридораси! Аквариума ти е ПРЕКАЛЕНО малък и за 2 от тях. На тях им трябва дълъг  аквариума за да могат да плуват спокойно. Преди години имах 3 броя и ги гледах в 40 литров - е малък им беше и не се чувстваха добре. Постоянно бяха скрити, посотянно бягаха и се биеха от едното стъкло в другото. Когато ги пуснах в 400 литров нещата коренно се промениха. Рибките всякаш се успокоиха, плуваха си спокойно и когато отивах до аквариума, те не ме отразяваха.
Имах 8 броя коридораса в големият аквариум и рядко съм ги виждал заедно, но когато се събираха изглеждаха много добре - нещо което нямаше как да го видя в 40 литровият аквариум.

Ivko2002

Изглежда, няма да взимам коридораси. Благодаря на всички за отговорите.

nicco

Corydoras trilineatus  макс размер 5см.,минимален обем на аквариума 30л.Ако още се интересуваш прочети за тях в описанията на видовете риби.Обикновените коридораси стават по големи иначе са едни от най-''безсмъртните'' риби с минимум изисквания само температура над 27 градуса им се отразява зле.
200l. Victoria
240l. Malawi Mbuna
320l. Placidocromis,Aunocara

baygry

С риск да подведа колегата ,в 96 литра гледам 20 коридораса(джули,панда и палеатус).Верно е ,че само 4-5 са достигнали максимален размер.Но се чувстват добре,даже и хайвер хвърлят.Лятото  температурата стигна до 31 градуса-без жертви.Така че нещата са доста относителни..
Но определено по-голяма площ на дъното е препоръчителна.

levis1980

Имам коридораси в 500литра аквариум с дискуси на 30 градуса и се чувстват перфектно....Според мен съда е по важно да е по голям,по висока температура не им пречи.

Cole

Здравейте! Имам едно малко аквариумче, около 25-30 литра е.. Та сега се запалих да си направя готин малък аквариум с пясък, някое живо растение и някое укритие, ако е възможно, като вътре искам да гледам една мъжка бета, едно малко стадо от коридораси - 5-6 броя и примерно 2 анциструса. Въпросът ми е.. добре ли ще е за тези риби в този аквариум, ако не.. какъв е проблемът, кое няма място при бетата ми.. анциструсите мога да се откажа от тях, но съм фен на корита и колко ще мога да сложа примерно?! Освен това, искам да помоля за съвет примерно кои растения стават за този аквариум и от къде мога да ги взема? Отворен съм към всякакви съвети! Благодаря предварително! :)  *DRINK*

cantiga

Привет,

някой гледа ли Сorydoras pygmaeus? Иска ми се да си взема 6-7 броя за новия 54-литров, но както е обичайно при мен нямам капак и ме притеснява да не ги намеря по пода. По принцип те се задържат повече в долната част на аквариума, но често плуват до повърхността и обратно и това малко ме притеснява. Някой да иска да си каже мнението?  :-)
Поздрав!
Светослав

Amev

Няма проблем с открита аква , имам в два аквариума открити и до сега изкочил пигмей не съм намерил. Но 6-7 ще са ти малко ;) много добре седят на група от 10-15.

cantiga

Цитат на: Amev - 14.12.2016 18:41
Няма проблем с открита аква , имам в два аквариума открити и до сега изкочил пигмей не съм намерил. Но 6-7 ще са ти малко ;) много добре седят на група от 10-15.

Благодаря много за отговора, може да ги направя поне десетина наистина.
Значи е решено.  *DRINK*
Поздрав!
Светослав

Similar topics (5)

27008

Публикации: 16
Прегледи: 7993

1194

Публикации: 255
Прегледи: 98576

1045

Публикации: 55
Прегледи: 57588

1938

Публикации: 69
Прегледи: 64129

21757

Публикации: 43
Прегледи: 37118