• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 20:52

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Растителен аквариум със съмп

Започната от dido, 06.07.2007 12:06

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

ata_nas

Свредло не мога да посоча точно къде да намериш, но забележи в какво положение беше стъклото, което пробиваха-на плота. Ти ще можеш ли да осигуриш такава опора при свредловането?

N.Nobs

За пробиването не е необходима чак такава опора.Дупчил съм 6 мм. стъкло на готов аквариум без проблем.Цялата процедура отнема 15 минути.

А за сврелото - имаше една карловска фирма, ако не се лъжа, която ги внася, но цената е около 65-70 лв. *privet*
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

ata_nas

Руснаците продават подобни изделия. Търси на Руски сайтове, там има всичко!

penchod

 Не знам дали си струва, като проверявах преди 2-3 месеца излизаше 20-25 мах да дойдат стъклари във вас да ти я пробият дупката.

oooo

penchod, моля те да ми дадеш някакви координати на тези които биха дошли да пробият дупка
//

oooo

//

penchod

 Виж в магазини, едната фирма има оферта, 24лв е пробиване на дупка за вентилатор на адрес, толкова да е макс и това, което те интересува. Доколкото знам една диамантена глава, за да си свършиш сам работа струва над 70 лв., а едва ли ще я ползваш много.

RazorJack

абе понеже това ме заинтригува я да попитам водата шуми ли като пада така от високо долу? и няма ли ефективността на помпата да се повиши ако и съмпа е на същото ниво като аквариума, само да е по нисък и водата просто да си прелива в него?

хм и друго ми се върти в главата - нали африканските аквариуми по принцип нямат растения, дали няма да е добра идея в една от преградите на такъв съмп да се засади промишлено количество водна чума и да му се свети с гролукс? нещо като растителен филтър? :)

dido

Водата шуми ама слабо, да не казвам, че ромоли като поточе :-). За помпата - не е фактор. При мене примерно дебита дойде твърде голям и съм предприел разни мерки да го сваля щото ме мързи да купувам нова помпа. За растенията долу - това все едно е рефюджиум в морските - дето садят каулерпа. Може, разбира се, варианти има 1000 при тая конструкция.

donboiko

ЗДРАВЕЙТЕ,
ВИЖДАМ, ЧЕ ТЕМАТА Е ДОСТА СТАРА, НО ВСЕ ПАК МОЖЕ ПЪК НЯКОЙ ДА МИ ОТГОВОРИ.

СЪВСЕМ СКОРО СЕ СДОБИХ С ПОДОБНО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА АКВАРИУМ И СЪМП.
САМО, ЧЕ НЯМА ДУПКА НА СТЪКЛОТО, А ВОДАТА ПАДА ПРЕЗ МАРКУЧ, МИНАВАЩ НАД СТЪКЛОТО (СЛЕДОВАТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАСМУЧЕ, ЗА ДА МОЖЕ ВОДАТА ДА СЕ ИЗКАЧИ НАД ЛИНИЯТА НА АКВАРИУМА).
КАК ПРИ ТАКОВА ИЗПЪЛНЕНИЕ МОЖЕ ДА СЕ КОНТРОЛИРА НИВОТО НА ВОДАТА?
ИМАМ КРАНЧЕТА И НА СЛИЗАЩАТА ВОДА И НА ИЗКАЧВАЩАТА ОТ ПОМПАТА, НО ТРУДНО СЕ УЦЕЛВА ДЕБИТА НА ПОМПАТА И СЛИЗАЩАТА ВОДА ДА Е ЕДНАКВО.С ДУПКА НА СТЪКЛОТО ТОЗИ ПРОБЛЕМ ГО НЯМА, НО ПРИ МЕН Е НАЛИЦЕ, АКО НЯКОЙ ИМА ИДЕИ ДА СПОДЕЛЯ.
ПРИ СПИРАНЕ НА ТОКА И ПРИ ПОСЛЕДВАНЕТО ИДВАНЕ ВОДАТА НЯМА КАК ДА ПОЧНЕ ДА СЕ ОТТИЧА И ПОМПАТА ЩЕ ПРЕПЪЛНИ АКВАТА.    ИДЕИ?????
ДУПКАТА 11 ПО ТАЗИ СХЕМА КАКВА ФУНКЦИЯ ИЗПЪЛНЯВА????
*thanks
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА СЪВЕТИТЕ

launcher

Отговорът е без да се пробива стъклото ...

i2240

Някой може ли да обясни това на видеото на български? Какво е това на маркучето?

Amev

Възвратен клапан , който пропуска само в едната посока , в случая въздух. Слага се за да не върне вода от там. Близко е до акъла

i2240


Similar topics (5)

59753

Публикации: 11
Прегледи: 2526

27862

Публикации: 5
Прегледи: 5966

54029

Публикации: 6
Прегледи: 2970

19862

Публикации: 41
Прегледи: 14262

47412

Започната от Moonlight


Публикации: 0
Прегледи: 2411