• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 17:22

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Microrasbora Galaxy - общи въпроси

Започната от besom, 29.03.2008 21:43

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

bustama

Ще си кажеш. :-D Развъждай,развъждай - трябва да ги задържим. Откога го търся това данио... Сериозно - мислиш ли да ги развъждаш?

asito

Мда,мисля.Но няма е сега.Другата есен.Сега развъдих галакситата и малко ми писна да слизам всеки ден по два,три пъти в мазата.А още поне два месеца ще трябва да го правя това упражнение и не искам да го удължавам :) Ама де да знам,мож ги пусна пробно след Нова година,хахаха.То това хоби си е лудост и манящина направо.

spark

Цитат на: asito - 09.11.2014 19:15
Мда,мисля.Но няма е сега.Другата есен.Сега развъдих галакситата и малко ми писна да слизам всеки ден по два,три пъти в мазата.А още поне два месеца ще трябва да го правя това упражнение и не искам да го удължавам :) Ама де да знам,мож ги пусна пробно след Нова година,хахаха.То това хоби си е лудост и манящина направо.
С какво ги храниш твоите рибки?

Penta

В редките моменти когато не се крият :)

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs24.postimg.cc%2F54a68ertd%2FPC_20150301_201059.jpg&hash=d886b576e8902d4d5ce1b955df447f826faff535

asito

Хубави мъжкарчета  *THUMBS UP* Навсякъде чета ,че плашливи били,криели се.А моите като ме видят  идват за храна.Сигурно щото са доста,а и половината са мое производство и сигурно оказва влияние.

yasenst

При мен, също не се крият. Когато са отделени в по-малък аквариум и са по-малко на брой, се скътават. Но иначе в общия, си плуват доста спокойно. Както каза Asito, събират се накуп и чакат храна. Друго нещо, което ми прави впечатление е, че колкото по-малко места за скътаване имат, толкова повече се крият.

asito

Цитат на: yasenst - 01.03.2015 21:34
Друго нещо, което ми прави впечатление е, че колкото по-малко места за скътаване имат, толкова повече се крият.
Да,100% е така.Като има храсталак и чувстват сигурност.

Caxapa

При мен места за криене има колкото си искаш. Само предна линия е свободна за да се вижда все пак нещо а и преди като имаше скариди им пусках  на празното място храна. Сега родителите постояно са в нелегалност и много рядко се появяват на общата сцена. Двете рибета които оцеляха без никакви грижи по отделяне на хайвер и прочие си щъкат из целият аквариум като по-голямото/още не се знае какво е М или Ж? все по-често се вре при родителите и се крие. Вашите явно са много питомни а моите ще да са диваци.

yasenst

По-скоро, се дължи на броя рибки, според мен. При мен в общия са 12, а и от самото им пускане в него, започнаха да се мотаят заедно с неоните. Все се надявам да успея да ги развъдя и мечтая за една къщичка, 200-300 литра, само с галактики. Е може и някой анциструс да щъка :-) Ама а дано. За сега са само мечти.

crazzzy

Аз съм пуснал 5 бройки в палудариума, при тях има 4 малки анциструса и малко редчерита, по принцип не се плашат и идват, като ги храня. Дали ако извадя анциструсите ще имам шанс да се размножат сами без да ги отделям, че ваденето е приключение?

Penta

Цитат на: crazzzy - 03.03.2015 13:10
Дали ако извадя анциструсите ще имам шанс да се размножат сами без да ги отделям, че ваденето е приключение?
Черитата ти изяждат хайвера, нищо не може да се скрие от тях.

yasenst

Всяка животинка, застрашава допълнително хайвера. Колегата Сахара, има две малки рибки, появили се точно със скариди и анциструси. Доколкото зная, аквариума му е със страшно много мъх вътре. Ако целиш по-голяма бройка, по-добре да са само разборките. Въпреки, че то Божа работа..

crazzzy

Не целя голяма бройка, тъй като ще им стане тясно, но щеше да ми е кеф да се размножат и да ги пусна в общия, здраве да е  :-)

yasenst

Слагаш повечко мъх и се надяваш, да остане някое хайверче.

crazzzy

По принцип имам, но малко.
Разбира се не пречи да пробвам с повече :)

Similar topics (3)

29047

Публикации: 37
Прегледи: 56426

4426

Публикации: 59
Прегледи: 54831

3434

Започната от cardin


Публикации: 88
Прегледи: 53816