• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 23:32

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

SOS! Подариха ни рибки!

Започната от brazilka, 01.07.2014 10:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

shnufito

Според мене първото нещо,което трябва да направите е да решите дали искате да задържите рибката.Ако сте готова да се ангажирате с отглеждането и тук във форума ще намерите всичката информация,която Ви е необходима.Според мене най-правило би било да дадете рибата временно на някой докато Вие си набавите нужните аксесоари за одглеждането и.

brazilka

Да, ще я задържа и ще се постарая да й осигуря подходяща среда. Надявам се до няколко дни да издържи, докато успея да й осигуря всичко неоходимо. Плюсовете за отглеждането на животни от деца са огромни и държа на тези неща. Ако не ме интересуваха тези рибки нямаше и да се обърна за помощ към вас, ами да ги гледам според подарените неща и плитките ми познания, докато не умрат ... Дано тази рибка издържи докато всичко се намести, защото много ходи горе на повърхността при балончетата, което бях чела, че е проблем :( Сега пак ще й сменя малко вода, пък да видим.

brazilka

Здравейте,

Подготвям новият дом на рибката и исках да ви попитам отново за съвет. Четох, четох, но не мога да се ориентирам дали може аквариума да е без грунд, ами само с камъни и трябва ли да има нещо под тях ако не са големи. Ето примерна снимка какво е до тук:

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/10478940_10204446004049374_659510176314815192_n.jpg

andreydemon

Може да е само с грунд, за златните рибки даже не е хубаво да има дребен грунд защото го гълтат.Добави още малко камъчета и стартирай (със 1/2 стара вода от другия аквариум)аквариума.След 4-5 дни минимум пускай рибката да се наслаждава на новия дом.Поздрави
Да бъдеш втори означава да си пръв от загубилите...А.Сена!!!

Caxapa

Колегата има предвид да сложиш още камъчета наречени от нас грунд. Размера трябва да бъде такъв, че да не се побира в устата на рибока. Имах случай с една златна която бе лапнала едно камъче и се затъкна в устата й. Единствено бързата намеса тогава е спаси от задушаване. Тези прасенца облизват образно казано камъчета от грунда и ги плюят но понякога ставати фалове.

brazilka

Благодаря ви! Аз мислех, че грунд се казва само на ситните камъчета тип пясък, които се слагат най - отдолу. Не знам дали се разбира от снимката, но аквариума е пълен с вода, която вече престоява и като сложа още камъчета, може ли да ги поставя внимателно през водата, без да я източвам? Предполагам няма да има проблем?

DPI

Можеш, но първо ги измий добре (с топла вода).

П.П. Успокоявам се, че не съм единствената, която покрай детето учи акваристика  :-)

kaloqn_0998

Според мен без грунд ще е много грозно. Представи си само, когато сере рибката, а златните са като крави всичко ще пада на дъното върху стъклото и няма да може да се разлага или утаи като в грунда. Можеш да сложиш още камъчета един вид да закриеш дъното с тях. И ако искаш за по-хубав вид може да засадиш някое растение хем ще е по-красиво, хем ще имаш полза от това където изхвърля рибката.

Similar topics (5)

52186

Публикации: 20
Прегледи: 7680

27070

Публикации: 17
Прегледи: 11788

22662

Публикации: 2
Прегледи: 2769

57530

Публикации: 34
Прегледи: 8871