• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 11:48

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

За КАБ и членството в асоциацията

Започната от borkopet, 10.01.2014 17:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

borkopet

Началото:
На 11.01.2003 г. в ресторант "Къщата", в София, група ентусиасти създадохме първата кили формация в историята на България и я нарекохме – "КИЛИ АСОЦИАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ". Избрахме си за лого / отличителен знак / рибката Epiplatys dageti Monrovia и удостоихме г-н Рудолф Вилдекамп от Холандия, създател на графиката на рибката, с почетно членство.

От този момент България имаше своята Кили Асоциация, която се нареди между десетките вече създадени кили формации по света. КАБ бе регистрирана съгласно Закона за юридически лиза с нестопанска цел.

Цели на КАБ:
СДРУЖЕНИЕТО си поставя следните цели: 
(1) "КИЛИ АСОЦИАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ"е сдружение с нестопанска цел,  което работи за научно и научно-популярно изследване на Кили рибките от семейство CYPRINODONTIDAE.
(2) Обмяна на идеи и разпространение на знания, и информация относно отглеждането на Кили рибките, както и на други декоративни рибки.
(3) Популяризиране на акваристиката в България.

Средства за постигане на целите:
(1) Организиране на изложби, конкурси, семинари, лекции, беседи и пресконференции.
(2) Създаване на  библиотека, издаване на печатни издания и създаване на интернет сайт с информация за рибките.

Първите седем години на КАБ:
Ако човек тръгне да сравнява КАБ с повечето западноевропейски кили асоциации ще открие, че малко са разликите, че нашите членове, не са по малко компетентни, а в някои от случаите са даже над тяхното ниво, че наши представители завоюваха и продължават да правят това, впечатляващи първи, втори и трети места, както с представянето на риби, така и най- вече с прекрасните снимки на Христо Христов. Ние може би изпреварихме всички, с изключение на немската ДKG и американската AKA, в организирането вече за трети път на интернационален конкурс за кили снимки. Ние сме доста последователни в издаването на нашия Бюлетин, който винаги може да помогне с информация и с прекрасни и разнообразни фотоси. Държави с по 150 милиона жители, все още са  с неустановен издателски режим, а ние, най-малката по брой на членове асоциация ( може би в света ) си имаме наш редовен Бюлетин. И ако мислите, че това се прави лесно, се лъжете! Членове на КАБ и наши български симпатизанти са много активни и в световния кили обмен, и ако човек хвърли око на това направление, ще забележи, че процентно на глава на населението, ние сигурно сме в първата тройка.

Сега: КАБ е единствената легитимна и юридически регистрирана акваристична организация в България. Днес КАБ навършва 11 години.

Членство: според Устава на сдружението:
VIII.  ЧЛЕНСТВО. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ЧЛЕНОВЕТЕ 
Чл.20 (1)  Членуването в сдружението е доброволно.  Членове могат да
бъдат дееспособни физически и юридически лица.
(2)  Член на сдружението може да бъде всяко юридическо лице,  което
споделя целите на сдружението и средствата за тяхното постигане, изпълнява
неговия устав и Политиката на СДРУЖЕНИЕТО
(3)  Член на сдружението може да бъде всяко пълнолетно лице,  което
споделя целите на сдружението и средствата за тяхното постигане, изпълнява
неговия устав и Политиката на СДРУЖЕНИЕТО.

Членовете заплащат годишна такса от 20 лв.
Членовете получават безплатно всички Бюлетини издавани от сдружението, както и не заплащат такси, и могат да присъстват/вземат участие на всички семинари, изложения и конкурси. Могат да присъстват на сбирките и да участват във вземането на решения от Общото събрание.

При желание за членство и нужда от повече информация, моля свържете се с нас на посочения имейл. При ваше желение може да ви бъде предоставено копие от Устава на Сдружението.

Контакти:
e-mail: killi_bg@yahoo.com

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs10.postimg.cc%2F6bnwwio95%2Flogo_kab_bg.jpg&hash=b91b80c564430f6a261df839bf5d1e364d267b2c

killiman

Кога минаха 11 години?! Сякаш преди два месеца бяхме в "Къщата" и обмисляхме нещата, а вече зад гърба си имаме доста изложби, фотоконкурси, над 30 бюлетина и голям брой награди от международни конкурси...

Ами Честит ни Рожден Ден!  :-)  *DRINK*