• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 18:48

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Prodac Test PO4

Започната от Penta, 01.08.2013 18:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Penta

Здравейте,
вчера си закупих ТОЗИ тест за фосфати, следвах внимателно инструкцията, но след 5 или 10 мин тестовия разтвор си стои мътен, млечно бял. Добавянето директно на KH2PO4 също не променя цвета. Днес го върнах в магазина и ми дадоха нова бройка - същата работа.

Имали някаква неспомената тънкост при извършване на замерването ? ( до сега съм ползвал тест на ТЕТРА)

Вземам 5мл вода от аквата, капвам 5 капки от "Reagent 1", заклащам и капвам 5 капки от "Reagent 2". Раздрусвам го и го оставям 5-10 мин. Цвета не се променя, стои млечно бял под каквато и светлина или ъгъл да го гледам.

Почвам да си мисля че теста на Продак е менте, след като втора бройка реагира по същия начин.

hunter

Погледни за срок на годност, аз имах такъв проблем с тест. На същия принцип със двете колби и се оказа с изтекъл срок на годност. Върнах го и повече не съм взимал. Може партидата да е кофти нещо.

Penta

Първо погледнах за срок на годност, но не го откривам. Но то вече ми е ясно че цялата партида е заминала.

hunter

Ами и аз бях на същото положение със срока на годност и аз не го намирах. Гледах и оглеждах опаковката от всякъде но нищо. Вътре обаче на листа който е описано как се ползва ( на танганайски) със гугъл преводач с 300 зора успях да преведа този език. Повече време отне докато разбера какъв е защото ни английски ни немски ни френски ами някакъв танганайски направо. Та там както се казва между редовете пишеше нещо от рода на 2години след производство или нещо такова. И се оказа че му е изтекъл срока. Бях открил на бележката мисля и датата на производство и така разбрах за фатал ерора. Когато отидох да го връщам си ми го приеха нормално явно си знаят стоката и ако мине номера. Поисках да взема друг но се оказа, че на другите даже им ги нямаше бележките (аз поисках в магазина да ми ги отворят). И така ми върнаха парите и тест повече не съм и купил. Ако имаш и ти бележка вътре с текст разгледай я добре, честно да си призная така бе направено че аз се ориентирах трудно но все пак успях.