• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 12:47

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

itzpacho

Цитат на: Деян - 26.05.2013 16:31
Струва ми се доволно болна, едва ли й е до гледане на бебета.
От какво може да е болна?

Caxapa

Според мен, болеста се казва "лпш стопанин" иначе като гледам плавниците ми се струва, че има загниване  От лоши условия /вода,темперарура+стрес/ и хранене.

Alis

Някой знае ли какви водорасли водни растения са най подходящи за дяойка бети  *HELP*

easternalien

На бетите им е все тая какви са растенията, гледай на теб да ти харесват. Не е лошо да има достатъчно, за да може женската да има укрития, когато мъжкият я гони

Alis

Благодаря за отговора !!!
А дали мога да режа растенията в смисъл искам да са само около 15-20 сантиметра и да не ми превземат аквариума.

Gothica

Искам да попитам вреди ли на бетите добавянето във водата на Pro Fito и глутаралдехид?  *dontknow* А също течението по-слабо ли трябва да е или може и да е по-силно? Как ще се чувства най-добре рибката?
Лошото поведение е като спуканата гума - не можеш да стигнеш много далеч, ако не я смениш.

hunter

16.07.2013 19:26 #1011 Last Edit: 16.07.2013 22:28 by hunter
Едва ли ще са вредни за бети, ако е така значи ще са вредни и за другите рибки  :-) А за течението бетите обичат да няма такова. По добре им е във спокойни води  *THUMBS UP*

Gothica

Ще сложа филтъра на най-слабата степен тогава. Благодаря ти!
Лошото поведение е като спуканата гума - не можеш да стигнеш много далеч, ако не я смениш.

Chulitna

Привет на всички,

отдавна не съм била онлайн тук и преди време пуснах един въпрос за малък аквариум с бета, но не ми стигна времето да го започна и по- добре. Значиии купихме си по голям аквариум някаде между 40 и 50 литра е - не сме го уточнили още. Висок със заоблена предна част и гладка задна.Леко квадратен се пада отзад. Колко женски мога да сложа там? Мисля си за поне 6- това ОК ли е? Също директно да ги пусна всичките и четох, че ще им трябва известно време в което се бият докато се уточни коя е най-главната рибка и подобни- това вярно ли е? Имаше и нещо да са в различен цвят женските- което мен не ми е проблем да си ги набавя. Мисля да оставя аквата без рибки за около 1 седмица, ще засея растенията и ще сложа нов грунд смесен с грунд от единия ми аквариум, който е на 2 години.Мисля да пусна няколко охлюва там и мъжа ми много иска да сложи една вулканична скала в средата- декорация е от зоомагазин, но уж е подходяща за завъждане на полезни бактеррии по нея, защото е пореста, това добра идея ли е или може да нарани рибките. И последно, капак трябва ли ми задължително или може и без капак? Аз тази скала съм леко скептично настроена към нея, но моля дайте мнение. Ако имате някакви съвети как да ги пусна рибките в аквата, трябва ли да ги държа на едно място да се гледат известно време, много растения ли да слагам. Разни ей такива неща ме вълнуват и не мога да си ги уточня, защото всеки пише различни неща в интернет :)

Ами мерси предварително за коментарите. Аз ще чета още из тези теми и на англииски пък накрая ще видим каква ше я докараме. Решихме се да се пробваме- дано се получи.

hunter

Ами бетата си е агресивна риба както мъжките така и женските. Нормално е да има конфликти предвид силно изразената агресия при тези риби. Винаги има борба за територия и при женските но не се стига до сериозни поражения. Поне при мен не е имало, карали са се за територия но не и сериозен сеир. 6 женски за 40-50 литра е добре задължително трябва да има растения и доста укрития за женските. Когато мъжкия ги фирка или по между се се гонят да има по слабия екземпляр къде да се покрие докато отшуми. Скалата ако ти харесва си я сложи не виждам как може да нарани рибите. Аз във моя аквариум имам големи камъни и до сега никоя риба не си е пукнала главата. За пускането на рибите немога да кажа не съм гледал повече от 2 женски и 1 мъжка.

kodo_i_podo

И аз така си мислех, тоест че бетите са силно агресивни риби, но се оказа, че не е точно така. В моя случай двете мъжки бети се карат само една с друга при пряка видимост, но въобще не закачат другите риби в аквариума (може би, защото никой не е гладен). Гледам 1 бета, 3 златни, 5 губи, 3 сома и 10 неонки в голям общ аквариум, защото втория се пукна. Не съм забелязал да има караници, даже бетата си мисли, че е златна рибка и плува с дебелите батковци и ги имитира ...

Lucky Fish

имам един аквариум който е 60 л мога ли там да отглеждам малките на бета?
също така задължително ли е аквата да е напълнена до средата или може и до горе? *dontknow*
Ако искам да видя пеперуди,  ще трябва да потърпя две-три гъсеници

rollon

Докато са малки бих я напълнил до 1/3 лично аз,с аераторче за въздух,впоследствие след като се оформят и проплуват като истинска рибка може да го напълниш.

Lucky Fish

благодаря а в процеса за развъждане задължително ли е аквариума да е само до средата напълнен или може и до горе? Мерси предварително  :-)
Мисля след Нова Година да започна да ги развъждам и съм решена да имам много поколения  *THUMBS UP*
Ако искам да видя пеперуди,  ще трябва да потърпя две-три гъсеници

Лора

Важното в случая е да подсигуриш някакви плаващи растения, където мъжкия да направи гнездо (мехурчета), за да постави там оплодения хайвер. Също така повърхността на водата трябва да бъде спокойна, за да не се развали гнездото.
Нивото в развъдния аквариум няма толкова значение, колкото в аквариума, където ще отделиш малките. Защо? За да се развие лабиринта на рибите.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Similar topics (5)

25534

Публикации: 64
Прегледи: 30400

10698

Публикации: 4
Прегледи: 3520

54721

Публикации: 7
Прегледи: 3247

47239

Публикации: 4
Прегледи: 3441

43732

Започната от Marto99_mz


Публикации: 4
Прегледи: 2320