• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.04.2024 17:21

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 17:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Без снимки на "бремените"рибки няма как да се каже  кога приблизително ще родят. Но от начина по който даваш обяснения си мисля, че проблема е съвсем друг.  Предполагам тази рибка която прилича на скалария а не е такава, живее в полуморска или инак казано в бракична вода. Златната в съвсем други условия и сега за капак искаш да развъждаш Гупи които  нямаш къде да отглеждаш и питаш дали може в шише.
Е<< НЕ МОЖЕ В ШИШЕ. 

Асен Евгениев

Цитат на: Andrei - 27.04.2013 18:05
Държа ги в 5.5 литров аквариум с помпа но я пускам по 1 час на ден защото е много мощна.
Този аквариум може да използваш само за родилно на гупите, а не да отглеждаш риби в него.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

nemo91

Здравейте приятели...
Гледам 2 хелера от 2 месеца и мисля че всеки момент женската ще започне да ражда, но не съм сигурен. Наедряла е, първи път роди в аквариума и я изтървах - изядоха си ги датата беше 14 април. Днес ме 9-ти и са минали 25 дена. Някой ще може ли да ме светни, по запознат, след колко време раждат пак от последното раждане и кога да я местя в друг съд? Благодаря ви предварително. :)

hristoj

Виж попринцип всички живородки раждат през 26/30 дни, но не бъди сигурен, че твоята може да е още бременна /най-добре качи снимка за по точен отговор/. Ако евентуално е бременна и ще ражда, трябва да я преместиш в аквариум до 10 литра /може и повече/, с вода от стария аквариум, може добавиш и престояла вода, но температурата на водата да е същата или близка до тази, в която е била до сега рибката, също така и едно камъче за въздух.. Смятам че до седмица/две ще роди, но пак ти казвам качи 1/2 снимки за по-точен отговор, защото може да не е бременна.

Георги

Цитат на: nemo91 - 09.05.2013 16:54
... след колко време раждат пак от последното раждане ...
5 седмици

nemo91

Бременна е сигурен съм... преди няколко дена не беше толкова дебела, за съжаление много бяга и не мога да я хвана с телефона а нямам фотоапарат в момента. Иначе коремчето и е много надуто от задния край е черничко, а по напред е бяло

hristoj

Цитат на: nemo91 - 09.05.2013 23:19
Бременна е сигурен съм... преди няколко дена не беше толкова дебела,

Как така, за броени дни ще стане дебела, освен ако не си я прехранил? Направи клипче или я остави пък каквото оцелее, добави повече укрития и ще има резултати..

nemo91


hristoj

Честито, в общия ли роди?
П.С. дай някоя снимка да ги видим мъниците.

nemo91

много са малки ... няма да се види нищо с моя телефон
иначе да, роди в общия и по голямата част са изядени, някои се крият из камъните, а аз успях да извадя 5.

hristoj

Сложи повече укрития, повече растения или декорация.

hadjievvv

Бременни ли са гупите и кога трябв да ги преместя в  родилка?http://hadjievvv.snimka.bg/other/fykiulkyfl.660399.30464439,http://hadjievvv.snimka.bg/other/fykiulkyfl.660399.30464435.http://hadjievvv.snimka.bg/other/fykiulkyfl.660399.30464428, това са снимки от преди три дена. в аквариума температурата е почти на 22 градуса. трябва ли да я повиша. в момента лекувам рибките от ихтио,с таблетки Нистатин.

Caxapa

На първата и на третата снимка няма как да са бремени, понеже са мъжкари а на втората е бремена но още е много рано да ражда.

tolbuhinskiq

И на трите снимки рибките са женски,но малко им е рано за отделяне.След около седмица може би.

Caxapa

Цитат на: tolbuhinskiq - 16.05.2013 23:55
И на трите снимки рибките са женски,но малко им е рано за отделяне.След около седмица може би.

Значи и ти толкова си гледал снимките. В първия линк излиза една женска, като предходната и следващата след въпросната женска са мъжкари. Точно тези мъжкари имах предвид, че няма как да рзждат.  Акцентираната женска   е в начален стадий и не по-рано от 2 седмици ще има шанс да раждаосвен ако не се предизвика умишлено и спонтанно.