• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 15:15

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 17:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

GoldyFishy

Добре,  надявам се да е така,  а сега един може би последен въпрос,  мога ли да сложа петнайсетина малки хелерчета в едно малко кръгло аквариумче- около 5 литра е.?  :-)

Caxapa

В San Francisco не знам дали има кръгли аквариумчета но ще ти е по-лесно да намериш нормално аквариумче тук , да речем София и да сложиш малките в него. По-лесно ще бъде а и по-добре за рибките. Нагревателче и помпичка също им трябва.

GoldyFishy

Има си такива любителски малки аквариумчета по зоомагазините... И добре нямам повече въпроси :-)

Caxapa

Надявам се съм помогнал със съвета за нормално аквариумче. А за Сан Фриско може да помислим малко дали е така. Освен ако Габрово не са го прекръстили.

Здравков

Цитат на: Caxapa - 16.02.2013 21:19
А за Сан Фриско може да помислим малко дали е така. Освен ако Габрово не са го прекръстили.
:-D

GoldyFishy

Знам че написах че нямам повече въпроси но имам един наистина последен. :-D
Вчера молинезията, за която писах започна да ражда но точно тогава се наложи да изляза навън и като се прибрах очаквах голяма навалица в аквариума, а то има само 3 рибки, от които едната е още в хайвера, другата- мъртва, а третата изглежда добре и като цяло къде отиде онзи корем който ви показах на снимките и нормално ли е толкова малко да роди?   *dontknow*

martli

по принцип молинезията ражда по-малко на брой  но по-големи на размер
при моите нормалната бройка беше около 10

GoldyFishy

ми не знам тя може и да си е похапнала няколко *dontknow*

Desmoria

Малките на молинезийте са доста по-едрички от тези на гупите например. Но според мен твоя рибок си е похапнал. Иначе като цяло не е добре, че е изхвърлила недооформено рибоче.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Caxapa

Рибката е родила преждевремено! Тези неоформените са се появили от стрес. Стреса може да не е от момента на раждане. Той може да е заложен от времето на цялата бременност на рибката. Като излишно местене от аквариум в аквариум и родилки. Рязка промяна на параметрите на водатата и температура. Смяна на обстановката и още много, много  ситуации.

Desmoria

Интересното е, че е имало и напълно оформено рибоче, аз лично незнам какви изводи да си правя в такъв случай.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Caxapa

Оформено рибо, но  и децата се раждат в 6,7 и 8 месец оживяват но са преждевременно. При живородките това се вижда от неоформените ембриони. Трябвало е още малко на рибката. А причната е сврзвам както обясних със стрес по време на цялата бременност. Рибката според мен е била стресирана и е забавила развитието на  плода който носи. И понеже развитието не е като по войнишки режим,  има някои които започват по-късно. Точно те спират развитието си и изостават от общото. Готовите вече напират да излазат и не могат да чакат повече. Рибката е принудена да се освободи от бебетата дори и да има недоразвити. Една част може и да са изядени, други/яйца и недоразвити да са попаднали в грунда ако има такъв. И другата мисъл която ми идва на ум, е че е възможно кръвосмешение на рибката брат-сестра-баща и т.н. от което излиза и калпаво поколение.

GoldyFishy

но рибката изобщо не изглеждаше стресирана или уплашена. Бременността й траеше повече от месец и имаше доста пространство за плуване.
има си грунд и едно растение но нямаше такива които са заклещени или скрити просто две рибки от които едната умря но нямаха остатъци от жълтъчния мехур, и двете изглеждаха напълно развити.Видях само как две се появиха но се наложи да изляза и като се върнах пак бяха две...

Betta_98

Не знам дали тук е мястото да питам, ако не е моля да ме извините. Въпросът ми е дали тези две гупи са от една линия и каква е тя. На мен ми приличат на фул ред, но не са толкова оцветени, може да са фламинго или нещо смесено.
Ето снимки:


Miroslav 1987

Линията е фламинго мисла но женската е с голям разпад почти няма оцветено на опашката само лекичко и на мъжкара му е блед цвета още една идея трябва да е по наситен.Виж какво поколение ще ти изкарат и сам ще си прецениш за какво става въпрос
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fa2.rimg.info%2Fd6b7250306ad9908a891bffc68b16c68.gif&hash=93d1305c8ad0ecbf77870b77b516255f73177f32