• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

за разлика в цената на пурите на силвания!

Започната от sano-pets, 03.02.2013 10:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sano-pets

Здравейте,

трябва да си  осветя временно новия солен аквариум и се разрових из нета за подходящи пури- хем да не са скъпи - за да не ме е яд след някой месец, че ще ги махна, хем да не са съвсем обиновенни . Спрях се на Силвания корал стар и  аквастар.  В български и един полски сайт ги намирам за 15 лв - например, а в немски, английски сайтове са по 15 евро? Дали има разлика в качеството или  за първи път нещо в родината ни да е по-евтино???
: 02.02.2013г 22:10ч
например  за 54 ватовата - http://zooportal.bg/akvaristika/morska-akvaristika/73-osvetlenie/1126-sylvania-coralstar-t5-54w-115cm

и http://www.aquaristikshop.com/e_Produktinformationen/Sylvania-Coralstar-T5.htm

а за по малките - цената е на половина!

borislav

И продаваните в България лампи Силвания са произведени в Германия. Не вярвам да има разлика в качеството ,а разликата идва от надценките на търговците.
Снимки на аквариумите :                                                          
https://picasaweb.google.com/100568025807081987532/qzfXwC?authuser=0&feat=directlink

Стоян Михов

Добър въпрос, нямам голям опит със Силваниите, досега съм сменял само около десетина, всичките купувани от България, но съм виждал силвании в Германско и когато си купих за първи път български, се изненадах малко, защото бяха в други "опаковки" и щампованите надписи бяха малко размазани. Но понеже бяха минали години между наблюденията ми в Германия и времето когато си купувах тук в БГ, предполагам че просто са променили стратегията.
Аз минах от Корален Зухт пури на Силвания, защото последните коралени, които си купих нямаха нищо общо с предишните (както и солта им...) и реших да не си давам парите за тях и да пробвам силваниите, все пак силвания произвеждат и пурите на KZ (или поне произвеждаха). За съжаление и Силванията се оказа неподходящ избор, цветовете им избледняват видимо само след 4-5 месеца работа и предизвикват бум на алги, предполагам че за аквариуми с меки корали и по-непретенциозни СПС може и да стават, но за по -сериозни работо са си риск.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg