• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 17:34

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

авария!авария с СО2 и мая

Започната от chopypopy, 28.12.2005 14:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ilianidis

По принцип да.Но ако държиш да е точно,ще проверя състава на добавките.Те са пакетирани и вносни и ще прочета съдържанието им,европейците описват всичко.

miTko

При производство на повечето плодови вина се добавя малко киселина(винена, лимонена). Правела хранителната среда "достъпна за дрождите".
Разни мои АКВАРИУМИ 

Ilianidis

Не съм имал късмета да наблюдавам производство на плодови вина,защото у нас не са разпространени,но причината за добавянето им е по-скоро дегустационна.Едно плодово вино е бедно на киселини и ще е безлично на фкус.Затова ги добавят прокарвайки ги през ферментация,те се балансират и полодовото вино заприличва на напитка тип вино.Но малко се отклонихме от темата:)

Longanlon

тия пък намерили едно вино да не е кисело и го подкиселяват изкуствено. тъпаци...

аз за това мразя вино - щото заради сичките там големи разбирачи се смята, че виното трябва да е кисeло, тръпчиво, сухо и в никакъв случай сладко. Отврат.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Ilianidis

Въпрос на вкус.Това че ги подкисляват не значи че трябва да е кисело,търси се баланса м/у всички съставки.Ако попаднете на наистина кисело вино,просто не е за пиене,то е много вероятно да се е вкиснало.А това вече е оцетна киселина.

radika

Цитат на: "Longanlon"аз за това мразя вино - щото заради сичките там големи разбирачи се смята, че виното трябва да е кисeло, тръпчиво, сухо и в никакъв случай сладко. Отврат.

Аз пък обичам виното да е тръпчиво.  :lol:
Токайското вино е сладко и със световна известност, но на мен не ми харесва. Лонги, десертните вина са за тебе, по твой вкус, така че за всеки влак си има пътници.
Сори за офтопика.

miTko

offtopic
Цитат на: "Ilianidis"Въпрос на вкус.Това че ги подкисляват не значи че трябва да е кисело,търси се баланса м/у всички съставки.Ако попаднете на наистина кисело вино,просто не е за пиене,то е много вероятно да се е вкиснало.А това вече е оцетна киселина.
Абе не знам дали е само въпрос на вкус, защото пише за крушовото вино че задължително се добавя киселина към крушите, щото  са доста бедни на такава, или се мешат с ябълки.За вишните едва ли е необходимо.Аз имам опит само с шипките. :wink:
Разни мои АКВАРИУМИ 

Similar topics (1)

37654

Публикации: 13
Прегледи: 5005