• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 21:21

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Купих си механичен таймер, как да си го настроя?

Започната от NO CARRIER, 18.07.2007 13:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Odisei

Да, чесът е настроен всичко , превъртам нали чеса и онова нещо овсобождава резците обаче не изгася.  :duvar:

Joro Vn

      Ако не се е прецакал нещо превключвателя за ръчен и автоматичен  режим на работа, следва да провериш дали контактните пластини вътре в корпуса не са "залепнали" по някаква причина. При ръчно превъртане на диска и настройка на произволна програма те би трябвало да реагират с преместване.

Odisei

когато ръчно го местя онова "ушенце" прещраква и би трябвало да изгасне но ...  *SORRY*

Joro Vn

     Ами аз затова си мисля, че трябва да погледнеш ВЪТРЕ в корпуса- проследи къде веригата остава винаги затворена. Силовата верига в кутията е чисто механична и се вижда ясно, няма електроника или нещо друго за умуване /"черна кутия"/. Корпусът би трябвало да е двуделен и двете части да се държат една към друга с винтове. Отваряш внимателно и бавно, желателно е положен на маса, и следиш да запомниш какво и откъде изпада евентуално.  :-) Защото после би трябвало да последва и сглобяване, не трябва да остават много детайли по масата. ;-)

barabata

А няма ли някакво копченце отстрани за "винаги включено", "винаги изключено" и "таймер мод" - нещо такова. ако там нещо не прави контакт както трябва няма значение кои копченца си нацъкал за включено или изключено.

Аз лично работя с електрония вариант (намерих го на 10 лева ) и се радвам на факта че има акомулаторна батерия в себе си и дори при липса на ток си продължава отброяването и не е сложен за употреба. Изкушавал съм се да погледна вътре за да видя с тия елементи колко ще ме изкара и дали не е хубаво да подменя нещо с по-качествено ама ме мързи.

Edit: Като си погледнах поста с грешките ... мали - само съм за темата за българския ама няма да редактирам ....  :-[
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Odisei

О ще има разглобяване ще става тя една аа да видим кога.  *YAHOO*

Odisei

отварях го, и го оправих , Да видим до кога. :kreshtja:

komsy

Цитат на: barabata - 12.08.2008 20:19
Аз лично работя с електрония вариант (намерих го на 10 лева ) и се радвам на факта че има акомулаторна батерия в себе си и дори при липса на ток си продължава отброяването и не е сложен за употреба.

Дай снимка на твоя електронен таймер, че на пазара има много от 16 до 45лв. Иначе в Бриголаж има вече и по 5лв, ама механични, не електронни.

kuvert

Цитат на: Odisei - 10.08.2008 21:10
Имам проблем, всичко е наместено обаче не изгася. Постонно свети  :kreshtja: Бях го наместил работеше си 1 ден и сега свети постоянно  :kreshtja:
И аз имах този проблем-ту изключва,ту не изключва.Като го ударя по=силно и се оправя.
И понеже ми писна да го удрям си купих часовник за електромер.Идеална работа.Размера-почти същият.Има нормално отворени и нормално затворени контакти,без ток изкарва около 6 дни без да губи времето...

miTko

Цитат на: kuvert - 28.01.2009 09:31
И аз имах този проблем-ту изключва,ту не изключва.Като го ударя по=силно и се оправя.
И понеже ми писна да го удрям си купих часовник за електромер.Идеална работа.Размера-почти същият.Има нормално отворени и нормално затворени контакти,без ток изкарва около 6 дни без да губи времето...
От близо 13 години ползвам такъв, български от зелените. Всичко се е сменяло много пъти, той си стои непроменен. Няма по-надеждно...
Разни мои АКВАРИУМИ 

bigbeer

3-4 пъти четох уж упътването и така и не можах да разбера за тайната му на настройване ;)
Схванах какво са палците, чак като го тряснах от земята.. и го разгледах детайлно после :) Купувайте си електронни!  :duvar:

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

bigbeer

Евала, Коко! Евала, Цветков!  *DRINK* Ако го беше направил по-рано това клипче, щях да се справя и аз с пускането от раз! А не да го чупя ;)

eminem_999

знам че темичката е старичк, за което предварително се извинявам, купих си същия таймер настройвам го като на клипчето, примерно настройвах го в 00:05 чеса и го зададох да ми свети от 13:00 до 22:00 чеса, но проблема е че го вклювам в 00:05 и той светва веднага  *dontknow* не трябва ли да светне чак в 13:00 чеса. има още нещо което не разбрах от клипчето - последната част с превъртането как и до къде кое се гледа за да превъртя  *dontknow*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2F4sx5mm7j1%2FIMG_28391.jpg&hash=d95a09abb94c6cd128dc51ec8847804c61a60364       https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs16.postimg.org%2Faavn5iowx%2FIMG_2888.jpg&hash=ff30df3675e832d703057601c218c1be37dc21ff

Rainbow sid

От едната страна има бутон за непрекъснато светене.На бутона има нарисувана стрелка и часовник.Дръпни го да е на часовник.Скалата с цифрите е часовник.Настрой го според това колко е часът.Обикновено от дясно има стрелка.Сега е да речем 13ч.Стрелката трябва да е на 13.
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

Similar topics (2)

6099

Публикации: 2
Прегледи: 5062