• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 22:17

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Езерцето на PAVLITO

Започната от PAVLITO, 19.11.2010 22:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

lsimeonov

Колега, много хубаво изглежда. Имам едно питане, гледам и ти си зидал плочите, предполагам и камъните, та питането ми е лесно ли се измива цимента и колко време и смени на водата ти трябваха, за да се избистри. Какви са размерите на езерцето и с тази филтрация която имаш, колко време се задържа бистра водата(на последната снимка водата я водя чиста според мен). Благодаря ти и много цвят от лилиите и големи да станат рибоците.

PAVLITO

Здравей.Само големите каменни плочи съм ги зидал със цимент(1към 1 разтвор)Всички други камъчета,чакъли,камъни са наредени свободно,за да нямам проблеми зимата като се залежда 20-30см.Ако имат цимент ще се напука.При дадения разтвор 2год.нищо не е мръднало.Смени на водата не правя.След напълване 2седмици (цъфти) зеленее,после почиствам филтъра и се оправя,само доливам по малко заради изпаренията.Езерцето ми е около 6-7куб.м.Благодаря за пожеланията.Успех с твоето езерце,получава се много добре :-)

Nikiengi

Страхотно езерце, колега!  *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*

izida

А какво е фолиото. Нещо ми зеленее. Да не би да е найлон за парници?

PAVLITO

Да найлон е, два слоя.Но не ме притеснява,тъй като е покрит изцяло с камъни.Досега нямам проблеми.Бях си поръчал мембрана EPDM(за моето езерце цената е около 900лв),но след това ми се обадиха от магазина и казаха,че трябвало да си платя транспортните разходи от Испания(150евро).Аз се ядосах,споменах им майките и се отказах от мембраната.Затова съм с найлон :-)

izida

Много добре си направил. Ама и наглост. Пък и парниковия му дават 3 години на слънце  ;-) пък к`во говорим като е плънто закрит.

PAVLITO

Мисля,че поне десетина години ще изкара :-) .А после ,я камилата ,я камиларя.

PAVLITO

Здравейте,поставих 20ватова УВ лампа.Резултатът е кристално чиста вода. *YAHOO*Освен алгите убива и микроби и бактерии.Малка инвестиция с голям ефект.Дано да ви е полезна информацията. :-)

lsimeonov

Колега дай някоя актуална снимка, ако имам време и аз ще кача някоя. Благодаря за инфото за рибите, благодарение на него и аз се сдобих с няколко. Лампата наистина е много важен атрибут, моята е 9Вт и пак водата е много бистра. А мислил ли си по въпроса да поставиш аератор, помпичка за въздух, аз доста се колебая, но май ще взема една.

PAVLITO

Здравей,имам ли време ще кача снимки.Подравления за сътвореното от теб,страхотно е станало.За аератор не съм мислел,защото смятам,че водопадчето насища водата с достатъчно кислород.Рибките се чустват добре ,хранят се и играят :-).

vasilii

здр.колега искам да попитам тези камъни където са на дъното и си  ги зидал няма ли вероятност да се скъса найлона.

PAVLITO

Няма проблем,зидай смело.Първо направи дъното като слагаш цимент и под камъните(моите са плочи) ,след като изсъхне редиш стените. Трета година не губи вода.
: 10.05.2012г 23:11ч
И да се похваля рибките ми хвърлиха хайвер.Но докато прочета в нета кво се прави го излапаха повечето.В момента има излюпени дребни  но ако не се крият между камъните и тях ще излапат.Оставих ги на естествен подбор.Скоро ще кача снимки:)

vasilii

И аз мисля така да го правя но се опасявах да не има проблем след време смисъл от доло да не започнат да избиват някви корени и да накъсат найлона,ти каква подложка си използвал.

Slaff

Момчета искам да Ви питам нещичко......
Спирате ли ги тези УВ-та от време на време???

PAVLITO

УВ-то при мен работи само през деня,около 10-12часа.

Similar topics (5)

12237

Публикации: 0
Прегледи: 4774

54770

Публикации: 6
Прегледи: 3215

50965

Започната от vmax


Публикации: 199
Прегледи: 116954

46580

Започната от pigggi


Публикации: 8
Прегледи: 5026

39794

Започната от petjofi2


Публикации: 27
Прегледи: 24064