• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 03:29

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Некоректни членове

Започната от NO CARRIER, 07.05.2009 21:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

77

Цитат на: skDn - 23.03.2011 21:34
здравейте
искам да се оплача от 4oko166 . Човека е пуснал тема, че продава анциструси албиноси за град Добрич и района - http://aquariumbg.com/forum/predlagam/prodavam-malki-ancitrusi!!!  След като видях обявата му пратих съобщение да питам за цената.Човека си отговори.После на другия ден пратих съобщение колко бройки има - не получих отговор , след 1-2 дни пратих дали продава още - отново без отговор , след днен отново му пратих да ми каже дали продава или не да не го безпокоя повече - отново без отговор. Иначе човека почти всеки ден си влиза във форума. Явно е несериозен . Какъв е смисъла да пускаш обява и да не отговаряш на запитванията.Да прати 1 съобщение - не продавам повече - и това е .Много мразя такива несериозни хора. Ако някой друг си е взел анциструси от него да сподели как е минала комуникацията.
поздрави  *DRINK*
хайде да не прекаляваме...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

vasilko

23.03.2011 23:15 #151 Last Edit: 24.03.2011 23:30 by vasilko
Здравейте колеги! Чаках да видя що за растения ви е продал marius-a, дори някого питах и на ЛС, за да се уверя, че са точно моите. Та да споделя, че аз всеки месец подарявам по една 10 литрова туба пълна с въпросните ( като тези изгнилите от снимката на колегата, но в свежо състояние). И нещеш ли, предпоследния път когато бях напълнил тубата, той ми пише пръв: "колега, бла  бла, моля те, подари ми ги, точно такива ми трябват", казах му ако дойде да ги вземе са негови. Отговори: "Моля те, пази ми ги! Ще дойда в събота." Знаех, че е в раздела "Некоректни" но му казах ОК, само за да видя какво ще се случи и ей на, 5-та страница за него си пишем. Така де, съботата не дойде, но се обади, да съм ги пазел до другата. И другата не дойде. Обадих му се че растенията си отиват и по-добре да ги дам на някое дете, но не, много спешно му трябвали. И другата събота не дойде. И на третата неделя ми звъни: "Брат, моля те, не можах отново, колата, шофьора... ще направиш ли нещо голямо за мен? Отиди утре ( понеделник ) и ми ги пусни по куриер! Моля те! Ще се отблагодаря, аз съм сериозен човек...." шибана сълзлива работа... но в крайна сметка му казах... добре... за хобито нали, пък и да видя колко е сериозен ( обеща ми валиснерия  :-D ). И хора, понеделника се започна, по 3 обаждания, по 2 смс-са: "прати ли ги, прати ли ги, прати ли ги, кога ще ги пратиш", а той явно вече е бил обещал на някого от колегите да прати от въпросните растения. Срядата ( близо месец по късно откакто започна да идва да си ги взима ) ми се роди дъщеря и не ми беше до ходене по куриери. Обясних му. Смс-сите и обажданията продължиха. Четвъртата събота от сагата, растенията са в тубата вече от 30 дни, чакам да изпишат жена ми пред болницата и пича звъниииииии - 4 пъти подред. Малко се афектирах вече и не му вдигнах. В понеделник сутринта му се обадих и му казах, че най-вероятно за нищо не стават. Отговора беше: "Нищо, моля те, само ми ги прати!".... ден 34-ти: Пратих му ги. А той взел, че ги продал :) Та си мисля.... какво изобщо да му давате да се обяснява, това може само по един начин да се обясни, впрочем с тази дума започва темата за некоректните: Дребен ТЪРГАШ... просто трябва на време да го усетим когато влезе под друго име. Ако ви е интересно, мога и ЛС-тата да копирам, почти всичките ги пазя. Поздрави от мен!

Иван Валентинов

Сега чета в другия форум писла че всички растения и риби е продал така че скоро очаквайте нови опарени от него,трябва явно и там да се предупредят модераторите и някой членове който не са чели тук написаните оплаквания за да се спре всичко това >:o

NO CARRIER

Да, след горното, просто всякакви коментари са излишни. Съжалявам.  *dontknow*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Асен Евгениев

Аз затова давам и получавам подаръци само очи в очи с колегите, без куриери. :-)
Никой не е продавал подаръците ми. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

abaro

Извинявайте "ужилените", но как е възможно да купувате, и то на магазински цени, растения от човек който не познавате. Честно казано не ми го побира ума. Хайде ако ви завлече с едни пари за 5 китки как да е, ами ако ви вкара някакво заболяване и докато се усетите ви измрат риби за 50-100 и нагоре лева?
Аз точно поради тази причина не раздавам китки, въпреки че често изхвърлям по половин кило и половината е използваемо. И въпреки че изключително рядко нещо при мен боледува, знам че из аквариумите си живеят разни патогени, които като попаднат в подходящи условия могат да предизвикат проблеми.
А за наглостта на обсъжданите търгаши - просто нямам думи.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

колешански

Ами как, "наивни" сме :-[.Аз поне мисля че всички са коректни като мен ,и след като сме тук и се опитваме да сме нещо като общност трябва да си помагаме и да сме коректни един към друг.Член съм на още един голям форум може би и най големия в България,но такова нещо не ми се е случвало.Не знам може и да бъркам някаде, за което моля да ме извините.

vasilko

akapulko, би било хубаво да разменяме без куриери ( и рентабилно ), но това означава, всеки който не е от София, Варна, Бургас или Пловдив, да може да се сдобива само с гупи за 2 лева от пазара, райграс и валиснерия. Да не говорим, че във форума има много деца и хора, които не могат да си позволят да пазаруват каквото им се иска от магазините ( надявам се да не последва коментар от типа: "акваристиката е скъпо хоби, да не са започвали"). Пък и това е идеята на раздела ТЪРСЯ/ПРОДАВАМ - "Боклука за едни е съкровище за други". Относно купуването от магазин, никога не бих го предпочел пред купуването или разменянето с член от форума ( лично мнение). Първо, в 90 % от случаите, тук е изгодно и за двете страни и второ ( с което искам да акцентирам върху поста на abaro ), в 1/3 от магазините е пълно с мъртви риби, аквариуми под карантина, скапани растения и некомпетентни и лъжливи търговци, за които също има богата на информация тема. И трето - запознах се с доста стойностни хора, готови да помогнат не само със съвети, а с всичко което им е по възможностите. Та идеята ми е, да не се упрекват тези, които са се минали да купят от някой мухльо, защото най-вероятно са го направили не от глупост, а за да помогнат. Затова, предлагам да се придържаме към темата и да споделяме кофти опит. Поздрави!

77

Цитат на: колешански - 24.03.2011 20:32
Член съм на още един голям форум може би и най големия в България
бг мама ли? ;-) няма такъв форум...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

abaro

#Vasilko
Ти всъщност не ми опонираш с твоя пост, а подкрепяш това което съм писал. Сам казваш че от места в които имаш някакви съмнения не искаш да купуваш. А какво остава за някой напълно непознат.
Мисълта ми беше че когато се купува, това също е някаква отговорност. Първо щото така се дава храна И на разни безскрупулни мошеници и второ щото така се разпространяват безконтролно патогени.
Иначе и на мен ми се иска да сме задружна и отговорна група от хора с обща страст, ама годините са показали че предпазливостта е по-добрия съветник от емоцията.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

vasilko

Така е Abaro, не съм искал да опонирам.

ico

Дойде време и аз да закича един хубав МИНУС на съфорумника MILKO74 заради несериозността му. Поиска човека от мен да му запазя риба, която продавам и щял да изпрати друг човек в близките дни, да я вземе от мен и да му я занесе. Уговорихме точно място, където да се засечем с човека му, когато знаят конкретна дата и час. Вчера около един следобед MILKO74 ми позвъни и поиска да занеса рибата на уговореното място в 14 часа. Съгласих се, гоних 15 минути риби из треволяка, опаковах и в два часа вече чаках според уговорката. Чаках си така двайсетина минути, ама никой не идва... Позвъних на номера от който ми се обади MILKO74. На обаждането отговори трети човек, или поне така се представи и почна да разправя, как техния човек вече чакал някъде, ама не знаели къде. Той имал номера ми и трябвало да ми се е обадил. Та третия човек каза, че щял да се обади на втория *CRAZY* . Усетих на къде върви работата, но почаках още 5 минути евентуално обаждане или пък закъснелия Пратеник, теглих една майна и се прибрах... От MILKO74 ни вопъл ни стон. Когато искаше рибата ми прати няколко съобщения за отрицателно време, а сега не отговаря, макар да се мярка по форума най-редовно.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Bobby_D

Дойде време и аз да запиша с един минус за: mb4life

Име:   mb4life
Публикации:   59 (0,551 на ден)
Позиция:   Член на форум Aquaria BG

Пол:    Мъж
Възраст:   20
Местонахождение:   Пловдив
Дата на регистрация:   28.01.2011г 02:02ч
Последно Активен:   Вчера в 22:30

Ето какъв е моя случай:   

Пратено до мен ЛС съобщение:

(Без заглавие)
« Sent to: Bobby_D -: 09.05.2011г 22:10ч »
Цитат  Отговор  Премахни 
да имаш глосостигма за продан ?

Последни публикаций на потребителя:


1     ОБЩИ ТЕМИ / Предлагам / Продавам Глосостигма    -: 15.02.2011г. в 16:02
продавам глосостигма  1 кошничка 5 лв за повече инфо на лс !!
Извести
2     ОБЩИ ТЕМИ / Търся / Re: Търся Глосостигма    -: 12.05.2011г 09:09ч
айде бе момци намерете растението давам добри пари !
Извести
3     ОБЩИ ТЕМИ / Търся / Търся Глосостигма    -: 08.05.2011г 21:09ч
Търся Глосостигма за цялата страна заплащането е добро !!!!

Вчера в 21:33 му звънях по телефона и ми каза,че като се прибере в тях имал да ме пита нещо и щял да ми пише по скайпа
Ето и разговора ни:

[12.5.2011 г. 20:12:10] Bobby  каза: Добра вечер, (wave)
[12.5.2011 г. 20:13:18] Bobby  каза: (Без заглавие)
« Sent to: Bobby_D -: 09.05.2011г 22:10ч »
Цитат  Отговор  Премахни 
да имаш глосостигма за продан ?
[13.5.2011 г. 02:41:54] MB 4 Life каза: dadadad
[13.5.2011 г. 02:42:00] MB 4 Life каза: brat
[13.5.2011 г. 02:42:05] MB 4 Life каза: pi6i mi za glostostigmata kupuvam vednaga
[13.5.2011 г. 02:42:58] Bobby  каза: в момента имам ядове с компа брато не ми е до глосостигми
[13.5.2011 г. 02:46:22] MB 4 Life каза: nali
[13.5.2011 г. 02:46:22] MB 4 Life каза: dobre
[13.5.2011 г. 02:46:24] MB 4 Life каза: ti mi pisa
[13.5.2011 г. 02:46:52] Bobby  каза: да
[13.5.2011 г. 02:47:04] MB 4 Life каза: em iam6 li glostositgma
[13.5.2011 г. 02:47:13] Bobby  каза: имам
[13.5.2011 г. 02:47:32] Bobby  каза: остави ме сега че нито съм лягал и тоя компютър само ядове с него
[13.5.2011 г. 10:30:36] MB 4 Life каза: :LX
[13.5.2011 г. 10:30:41] MB 4 Life каза: dobre p6ii kato si sa oprai6
[13.5.2011 г. 10:30:53] Bobby  каза: оправил съм го
[13.5.2011 г. 10:31:09] MB 4 Life каза: ti ot kade si
[13.5.2011 г. 10:31:31] Bobby  каза: от Враца
[13.5.2011 г. 10:32:47] Bobby  каза: ти от къде си
[13.5.2011 г. 10:33:11] MB 4 Life каза: plovdiv
[13.5.2011 г. 10:33:16] MB 4 Life каза:  moje li da mi prati6 q
[13.5.2011 г. 10:33:18] MB 4 Life каза: da ti vida akvariuma
[13.5.2011 г. 10:33:58] Bobby изпраща файла "IMG0291A.jpg" до участниците в чата.

[13.5.2011 г. 10:34:54] MB 4 Life каза: ekstra
[13.5.2011 г. 10:34:59] MB 4 Life каза: kolko glosostigam ste mi trq da si napra polqnka
[13.5.2011 г. 10:35:15] Bobby  каза: ториш ли с нещо
[13.5.2011 г. 10:35:22] MB 4 Life каза: co2
[13.5.2011 г. 10:35:22] MB 4 Life каза: da
[13.5.2011 г. 10:35:23] MB 4 Life каза: i
[13.5.2011 г. 10:35:26] MB 4 Life каза: sas torove
[13.5.2011 г. 10:35:29] MB 4 Life каза: na
[13.5.2011 г. 10:35:30] MB 4 Life каза: vodna osnova
[13.5.2011 г. 10:35:33] MB 4 Life каза: te4ni
[13.5.2011 г. 10:35:42] Bobby  каза: аха
[13.5.2011 г. 10:36:02] Bobby  каза: зависи колко бързо искаш да ти стане полянка щом ториш
[13.5.2011 г. 10:36:09] MB 4 Life каза: em
[13.5.2011 г. 10:36:11] MB 4 Life каза: iskam barzo :D
[13.5.2011 г. 10:36:32] Bobby  каза: тая моята полянка е на близо 2 месеца
[13.5.2011 г. 10:36:39] MB 4 Life каза: ti tori6li
[13.5.2011 г. 10:36:45] Bobby  каза: но моята CO2 е от мая и захар
[13.5.2011 г. 10:37:05] Bobby  каза: торим с тензо и други течни
[13.5.2011 г. 10:37:24] MB 4 Life каза: brat
[13.5.2011 г. 10:37:26] MB 4 Life каза: az tora s nai dobroto
[13.5.2011 г. 10:37:27] MB 4 Life каза: anubiasa
[13.5.2011 г. 10:37:29] MB 4 Life каза: seki sedmica
[13.5.2011 г. 10:37:33] MB 4 Life каза: kak e
[13.5.2011 г. 10:37:33] MB 4 Life каза: mi pusna novo listo:D
[13.5.2011 г. 10:37:42] Bobby  каза: екстра е
[13.5.2011 г. 10:37:47] MB 4 Life каза: deto anubiasa
[13.5.2011 г. 10:37:49] MB 4 Life каза: raste po bavno
[13.5.2011 г. 10:37:51] MB 4 Life каза: ot
[13.5.2011 г. 10:37:58] MB 4 Life каза: narodna pesen det sa vika :D
[13.5.2011 г. 10:38:53] Bobby  каза: за колко пари искаш глосостигма
[13.5.2011 г. 10:41:46] MB 4 Life каза: za 10 lv
[13.5.2011 г. 10:41:49] MB 4 Life каза: kolko ste mi sloi6 :D
[13.5.2011 г. 10:41:58] MB 4 Life каза: brat ne 4e mi sa svidat parite
[13.5.2011 г. 10:41:59] MB 4 Life каза: ama
[13.5.2011 г. 10:42:06] MB 4 Life каза: poo toq akvariuma farlix
[13.5.2011 г. 10:42:08] MB 4 Life каза: masa pari
[13.5.2011 г. 10:50:41] Bobby  каза: за 10 лв. треа да ти дам цялата дето имам
[13.5.2011 г. 10:50:48] MB 4 Life каза: e da be
[13.5.2011 г. 10:50:58] MB 4 Life каза: kolkoto moje6 dai
[13.5.2011 г. 10:57:01] Bobby  каза: за тези пари дето искаш глосо трябва да ти дам всичката си
[13.5.2011 г. 10:57:09] Bobby  каза: ако искаш изчакай седмица
[13.5.2011 г. 10:57:10] MB 4 Life каза: dobre de
[13.5.2011 г. 10:57:13] MB 4 Life каза: dai za 5 lv
[13.5.2011 г. 10:57:14] MB 4 Life каза: aide
[13.5.2011 г. 10:57:17] MB 4 Life каза: polovinata ok ?\
[13.5.2011 г. 10:57:38] Bobby  каза: ако искаш изчакай седмица тука един градски има може той да ти прати
[13.5.2011 г. 10:57:45] MB 4 Life каза: bace
[13.5.2011 г. 10:57:48] MB 4 Life каза: izprti mi ti neam vreme
[13.5.2011 г. 10:57:51] MB 4 Life каза: iskam si napra akvariuma i si pusna
[13.5.2011 г. 10:57:53] MB 4 Life каза: torovete
[13.5.2011 г. 10:57:54] MB 4 Life каза: 4e
[13.5.2011 г. 10:57:58] MB 4 Life каза: ei taka
[13.5.2011 г. 10:57:58] MB 4 Life каза: sq sam go ostail
[13.5.2011 г. 10:58:00] MB 4 Life каза:  samo na lampi
[13.5.2011 г. 10:58:03] MB 4 Life каза: kolkoto rateniqta da ne umrat
[13.5.2011 г. 10:58:09] MB 4 Life каза: 7 vida rasteniq imam vatre
[13.5.2011 г. 10:58:14] MB 4 Life каза: nov akvariuma si pravix
[13.5.2011 г. 10:59:08] Bobby  каза: днес няма да мога,че си отивам на село по работа
[13.5.2011 г. 10:59:14] Bobby  каза: евентуално в понеделник
[13.5.2011 г. 10:59:34] Bobby  каза: само ми кажи с какъв куриер да ти я пратя
[13.5.2011 г. 11:01:02] MB 4 Life каза: ekont
[13.5.2011 г. 11:01:23] Bobby  каза: добре
[13.5.2011 г. 11:01:36] Bobby  каза: дай някакъв адрес
[13.5.2011 г. 11:01:56] Bobby  каза: че излизам
[13.5.2011 г. 11:02:31] MB 4 Life каза: ofisa na ekont na kuklensko 6ose
[13.5.2011 г. 11:02:34] MB 4 Life каза: dimitar grozdev
[13.5.2011 г. 11:02:36] MB 4 Life каза: 0898 42 63 25
[13.5.2011 г. 11:11:02] Bobby  каза: ок
[13.5.2011 г. 11:11:10] Bobby  каза: половината ще ти отбера в понеделник
[13.5.2011 г. 11:15:32] MB 4 Life каза: :*
[13.5.2011 г. 11:15:32] MB 4 Life каза: meden si
[13.5.2011 г. 11:16:09] Bobby  каза: транспорта е за твоя сметка
[13.5.2011 г. 11:16:14] MB 4 Life каза: oky
[13.5.2011 г. 11:16:15] MB 4 Life каза: bnp
[13.5.2011 г. 11:16:17] MB 4 Life каза: np
[18:55:54] Bobby  каза: Здравей, (wave)
[18:56:04] Bobby  каза: Отделил съм ти най-добрата
[19:57:20] Bobby  каза: Мите тук ли си
[23:21:10] Bobby  каза: Прибра ли се ?
[23:21:18] MB 4 Life каза: da
[23:21:22] MB 4 Life каза: nedei da pra6ta6 nqma da sam v plovdiv
[23:21:24] MB 4 Life каза: 4ovek
[23:21:25] MB 4 Life каза: ama
[23:21:26] MB 4 Life каза: sory 4e taka stana
[23:21:27] MB 4 Life каза: sti kaja kat sa varna
[23:23:09] Bobby  каза: тя до тогава ще е загинала
[23:23:30] Bobby  каза: орязах си глосото за да го изхвърля в кофата ли?
[23:24:41] MB 4 Life каза: zasardi gi pak
[23:25:13] Bobby  каза: и после мислиш,че ще ги вадя от аквата ли
[23:25:49] MB 4 Life каза: pi4 za 5 lv
[23:25:51] MB 4 Life каза: li sa qdosva6 sq :D
[23:26:03] MB 4 Life каза: ili 10
[23:26:04] MB 4 Life каза: li tama
[23:26:05] MB 4 Life каза: kolkoto e
[23:26:13] MB 4 Life каза: sti prata pari kat ti e takaf problema prosto nqma
[23:26:17] MB 4 Life каза: koi da mi gi zeme ne6tata nqma sam v grada
[23:26:20] MB 4 Life каза: smetka ima6 li iban
[23:26:21] MB 4 Life каза: ?
[23:27:01] Bobby  каза: ти знаеш ли какво ми писа
[23:27:05] Bobby  каза: че е за теб
[23:28:01] MB 4 Life каза: am
[23:28:01] MB 4 Life каза: to e za men
[23:28:03] MB 4 Life каза: ne za nqkoi drug
[23:28:05] MB 4 Life каза: ama
[23:28:06] MB 4 Life каза:  kat ne sam v grada kak da q zema
[23:28:08] MB 4 Life каза: e
[23:28:13] MB 4 Life каза: tq 6a obvqxne
[23:28:21] Bobby  каза: sti prata pari kat ti e takaf problema prosto nqma
[23:26:17] MB 4 Life каза: koi da mi gi zeme ne6tata nqma sam v grada
[23:29:05] MB 4 Life каза: nqmam priqtel koito da ide da gi zeme
[23:29:10] Bobby  каза: [23:26:17] MB 4 Life каза: koi da mi gi zeme ne6tata nqma sam v grada
[23:29:17] MB 4 Life каза: em da
[23:29:19] MB 4 Life каза: nqma 4ovek deto da gi zeme
[23:29:21] MB 4 Life каза: i az nqma da sam tuka
[23:29:25] MB 4 Life каза: kakvo ne razbira6
[23:29:45] Bobby  каза: а това какво е:
http://aquariumbg.cybcom.net/forum/index.php?topic=32820.0
??????????????
[23:30:05] Bobby   каза: доматите с колците не ги ям
[23:30:38] MB 4 Life каза: xaxa
[23:30:44] MB 4 Life каза: ti ako misli6 4eo t teb sam tragnal da pra pari
[23:30:45] MB 4 Life каза: xaxa
[23:37:41] Bobby  каза: намери си някой друг,който да баламосваш
[23:37:48] MB 4 Life каза: oky
[23:37:48] MB 4 Life каза: 4ao
[23:37:49] MB 4 Life каза: :)

На такива не БАН,а разстрел трябва.Ще има наглостта да създава тема,че продава глосостигма: http://aquariumbg.cybcom.net/forum/index.php?topic=32820.msg319736#msg319736 *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* ]:->
Аз поне минах тънко,само си орязах глосостигмата.Дано да няма някой друг опарил се от този потребител.

MeTogu

Ужас.Трагична история.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Bobby_D

Нали нямаше да те има в града mb4life ?

Публикации:   59 (0,536 на ден)
Позиция:   Член на форум Aquaria BG

Пол:    Мъж
Възраст:   20
Местонахождение:   Пловдив
Дата на регистрация:   28.01.2011г 02:02ч
Последно Активен:   16.05.2011г 23:11ч

Яви се да видим дали ще можеш да се защитиш.Много обичам *урвите,но много им мразя номерата!!!