• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 07:54

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Размножаване на Коридораси

Започната от Живко, 28.04.2005 14:43

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

gipsa

Тоя хайвер пак плесеняса.  :duvar: Този път и аерация сложих точно под хайвера и отново плесеняса , май ще се откажа да развъждам тези коридораси  :-(

Desmoria

Еее недей така. Може би нещо със водата или температурата не е както трябва. Хубаво е и да пуснеш малко метиленово синьо за дезинфекция или трипафлавин. Има и разни други препарати на различни фирми. А балончетата на аераторното камъче не трябва да блъскат директно в хайвера. Също така имай в предвид, че след като сомчетата хвърлят хайвера, трябва да изчакаш известно време да се стегнат обвивките на яйцата и тогава да го изстъргваш.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

gipsa

Явно грешката ми е ,че сложих аерацията да удря с балончетата хайвера . Метиленово синьо ме е страх да слагам ,защото миналата седмица слагах , а нали било токсичко  :-). Хайвера не съм го местил , той си беше налепен по родилката и аз просто така я оставих , но когато загасих лампата рибите тръгнаха да ядат хайвера и аз увих родилката с една мрежичка ,заради която изгубих и 10 зърна от хайвера . :-(

peter85

Ами сложи малко метиленово синьо и опитай.Може точно това да е разковничето.Извади зърната в отделен съд с вода от общия аквариум и сложи малко от дезинфектанта.Дори и в буркан да ги сложиш не е проблем.Дори и да е на по-хладно не е проблем стига да не е под 20 градуса.С други чалъми може да се сдобиеш от някой спец по развъждането на коридораси.

odinra

Здравейте,
Първо извинявам се ако не е тук мястото за тази тема, и ако има вече такава тема и аз не съм я видял.
Значи
имах женска пълна с хаивер и вчера си намерих мъжки отделил съм ги в 15л аква с аереатор и гъбичка а водата е повината от голямата аква а другата полвина от престояла. в началото мъжкия я гони известно време но тази вечер ми изглеждат безралични една към друга. евентуално колко дена да ги оставя в родилния аквариум и ако не става нищо да ги пусна ли в общия

Лора

С един мъжки е малко вероятно да стане. Трябва да са група, ако не се лъжа на една женска се слагат 3-4 мъжкаря. Но успех все пак, може пък да стане.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

niky

Цитат на: Лора - 09.06.2010 22:36
С един мъжки е малко вероятно да стане. Трябва да са група, ако не се лъжа на една женска се слагат 3-4 мъжкаря. Но успех все пак, може пък да стане.

*spam Добре че и при хората не е така  :-D

suntsu69

Какви са коридорасите? С палеатус ще стане, сменяй всеки ден 1/2 от водата със 5 градуса по-студена и храни обилно с тубифекс или комарена ларва или хирономус. До седмица трябва да стане...

odinra

aeneus (златист) са.
имам и един мъжки албинос дали ще има ефект ако пусна и него

odinra

здравейте отнво искам да ви питам каде греша
значи  отделил съм мъйки и йенски коридорас в 15л аквариум имам грунд има аереатор с гъба сменям веднъж дневно полвината вода с малко по студена температура седи постоянна 24 градуса.
вече 6-ти ден няма резултат рибите се гонят търкат си перките но нищо
ако някой има съвет моля да ми каже
коридорасите са аенеус (златисти)

santah


odinra

лошото е че незнам как да потдържам 18-22 градуса в тази жега

MeTogu

Моите коридораси хвърлят и при 28 градуса.Важна е храната и ежедневната смяна на вода от поне 20%.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

odinra

с какво ми препоръчвате да ги храня и по колко пъти на ден. сега им дажам луспи на сера и по малко тубифекс но от второто не ми се намира много :(. храня ги 2 пъти на ден

MeTogu

Пусни им едно топче колкото орех в аквариума и няма нужда да ги храниш поне 3-4 дена.Като същевременно сменяш вада поне по 20 % с студена направо от чешмата всеки ден.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Similar topics (5)

12438

Публикации: 8
Прегледи: 13779

27008

Публикации: 16
Прегледи: 8052

1472

Публикации: 853
Прегледи: 345708

6143

Публикации: 78
Прегледи: 45186

12633

Публикации: 34
Прегледи: 29663