• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 22:02

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Участник №17 - Raven : Холандски аквариум- Aquascaping

Започната от Igi, 28.05.2005 23:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

niky

ЦитатА този път май някой е позакъсал с "калкулацията"...
и бърза да навакса с "резачката"... :twisted:
Надявам се Niki да даде накрая неговото "виждане" по въпроса...:!:  :?:  :idea:

Какво виждане очакваш от мен по въпроса ?
И по кой въпрос? upset

Longanlon

Критика, която 'някой да се осмели да направи'(?!?)

И както я отправи тая критика, какво може да му се случи, че не ми е много ясно? Да му направя черна магия за помътняване на водата?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

AQUASAUR

Цитат на: "Niky"

Какво виждане очакваш от мен по въпроса ?
И по кой въпрос? upset

Предполагах че поне ти виждаш кой как гласува...,
дали един и същи "хакер" се ебава с Всички...
и изобщо какво мислиш по въпроса... :?:

miTko

Гледам и аз съм се сдобил с трета, значи купона тече! :D
Както се казва в един виц за роми - не е честно бате, ти с нож, аз пеша!  :lol:
Разни мои АКВАРИУМИ 

Raven

Цитат на: "miTko"Гледам и аз съм се сдобил с трета, значи купона тече! :D
Както се казва в един виц за роми - не е честно бате, ти с нож, аз пеша!  :lol:
явно финала на конкурса ще е тъй динамичен както и началото,а аз даже се бях замислил че две седмици са много за гласуване понеже последните дни почти нямаше движение по анкетите.

а вица е готин :D
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

pazzo

Аз съм един начинаещ акварист  и може би не трябва да се меся но...
От всичко което чета по въпроса за конкурса и от всичките ми контакти с "модератори","специалисти", "стари акваристи" и прочие разбирачи ми станаха ясни няколко неща:
1.   Ако не се бях захванал с това хоби вече да съм си купил мотор.
2.   Ако в България има 50 човека да разбират от акваристика и ги попитате за останалите 49 отговора ще е един и същ- "неграмотници". Искам да попитам тези хора, а и вас членовете на този форум с какво смятате че помагате за развитието на акваристиката с това си мнение. Преди да си направя аквариума ми отне около 2 месеца да намеря хора, които разбират и които да ме съветват и да могат да ми предложат това което искам (все пак успях да намеря).
3.   Всички фактори, показващи че акваристиката в България е един умрял бизнес, са налице. Производителите мразят вносителите и обратно (подбивали си взаимно цените), да и на мен не ми е приятно да купувам гръцки тухли, но какво да правя като са по-качествени и по-евтини от нашите. Защо не се разберете какво да се направи за хората, които искат да имат аквариум  и не искат да стават свидетели на всичките ви разпри. Защо не се замислите, че за повечето от нас това е хоби и колкото по-добре се справяте заедно, толкова повече хора ще запалите с това хоби и толкова повече ще ви върви бизнеса.
4.   Не искам да обидя никой, но за съжаление качествен аквариум по мойте наблюдения не може да се направи за 50 лв. Качествени, големи и стойностни аквариуми се правят с доста пари. Ако хората решили да ги дадат прочетат изписаното по темата "конкурс" ще решат че са луди. Бизнес с акваристика и развитието на акваристиката може да стане само с пари. Намерете начин да ги вземете от хората които искат да ви ги дадат- продавайте им, внасяйте им, произвеждайте им, съветвайте ги, поддържайте им аквариумите, това не е моя бизнес така че не мога да ви давам съвети- за мен е просто хоби. Само се надявам след една-две години да има поне 3-4 магазина, където човек може да види и да купи всичко, което хареса.
5.   Поведението на хора, за които, както и на мен акваристиката е просто хоби не мога да разбера. Завистта не е направила никой по-красив. Ако някой знае хоби, за което не са необходими никакви средства нека го сподели. Като дете съм имал 15 литрово аквариумче с десетина гупи и си мисля че съм ги обичал повече от сегашните ми риби. Мислех че този сайт е за хора като мен и за това децата с 15 литровите аквариумчета да си мечтаят да имат по-големи аквариуми, да знаят как да ги направят и какво им е необходимо. С какво ги стимулирате да го направят?

Живко

Цитат на: "pazzo"Аз съм един начинаещ акварист  и може би не трябва да се меся но...

ето в това изречение е разковничето.
дали казано от начинаещ,дали от "специалист",дали от модератор.
всеки гледа да помогне,да даде правилния съвет.накрая обаче от мравката става слон,а резултата е негативен.
и аз също така пиша когато трябва и когато не трябва. :oops:
може би е крайно време всички да помислят,кое трябва да се обсъжда тук и кое по телефона или в лични съобщения.  :wink:
Никой не се е родил научен.

Longanlon

аз пък си мисля Пацо, че прекалено много се зачиташ в разправиите около конкурса и по-малко в останалите теми и раздели. тука некои хора могат да се джафкат за да им става интересно, обаче ти гарантирам, че никой никого не мрази и всеки е готов да помогне със съвет на тези, които имат нужда от него.

отношенията на търговците и вносителите много слабо ме интересуват -нормално е когато става дума за пари да съществува конкуренция. аз за това съм любител и като имам нещо излишно не го продавам, а го подарявам на които му трябва.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Raven

и аз се надявам да  не се приемат прекалено лично от никои проплакванията ми,това че приемам   сериозно нещата и повдигам разни въпроси и спорове не означава че имам негативно лично отношение към които и да е ,наи малко пък към някои от участниците.
просто аз съм свикнал да гледм на някои неща по сериозно и въпреки че не изкарвам пари от акваристика за мен това е повече от хоби.

ако не гледах сериозно на този конкурс нямяше да се занимавам изобщо да правя и поддържам аквариум 6 месеца ,а щях да набоцкам растенията няколко дни преди снимките и готово,но след като от нова година насам подържам и оформям аквариума си - надявам се да ме разбирате защо се паля толкова много понякога.хубав аквариум става за 6-8 месеца,пресните си личът и нямат такъв вид,не случаино по международните конкурси задължително се указва възраста на композицията.
също по никакъв начин не искам да се замесвам в спора търговци-клиенти,доста добре знам какво е положението със вноса и търговията особено пък в такъв труден и стеснен сегмент като акваристиката.

със Ицо /Аквазавър/ спорът ми е принципен а не личен,когато си говорим  "на живо" се разбираме по добре.
:lol:

освен това не мисля че такива въпроси и спорове трябва да се дискутиратсамо на ЛС,нали за това сме форум - да си ги казваме тези неща.това е смисълът на самото понятие "форум"
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

spaisman

Цитат на: "raven"

със Ицо /Аквазавър/ спорът ми е принципен а не личен,когато си говорим  "на живо" се разбираме по добре.
:lol:

освен това не мисля че такива въпроси и спорове трябва да се дискутиратсамо на ЛС,нали за това сме форум - да си ги казваме тези неща.това е смисълът на самото понятие "форум"
ще ми позволиш да не се съглася все пак подобни спорове са безмислени и натоварват четящия ги освен това мисля че подобни безпочвени критики като тази на Ицо /Аквазавър/ дразнят това е моето мнение де :wink:

miTko

Вижте сега, има едно правило, няма значение в коя област - почнат  ли  да те плюят анонимно, значи си направил нещо стойностно! :wink:  :wink:  :wink:
Разни мои АКВАРИУМИ 

Георги


AQUASAUR

Гошко, не разбирам за какво точно ме съжаляваш... :roll:  :?:

Наистина е безсмислено да натоварваме аудиторията повече с нашите спорове...
още повече, че от "мухата" май стана "слон"...
и ненужно пренасочване от "принципни" въпроси към "личностни"...
Съжалявам и се извинявам,че всичките ми писания до тук са били възприети по този негативен начин...:oops:
Нямам нищо лично против никого  :!:
И както призовах останалите участници в спора - нека го доизясним "на живо" при удобен случай...
И независимо от развоя му... не мисля че има нещо което да бъде "спънка" в обединяването на всички интереси свързани с това прекрасно хоби - Акваристиката    :!:

tishovsx

Само да допълня ; на бира и яко мезе....е там ще се решат всички спорове  :wink:
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Живко

ами хайде тогава да решим въпроса със срещата,че организатора чака.
Никой не се е родил научен.