• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 17:08

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kdravia

Извинявайте,че се намесвам в разговора ви,но и аз съм забелязал същото поведение при мъжките.Тесе държат със женските като със друг мъжкар,особенно когато хвърлят хайвер и след това.Надявам се да съм бил полезен. :coffee:
Докато има шарани,ще има и рибари!

бетта

Моля за още съвети .  @}->--

бетта

Имам 52 л аквариум с 4 растения и речен грунд с помпа aqua el и такъв нагревател 50 w температурата е 26-27 . Рибите са : 3 женски бети , 2 малки трихогастера 5-6 см и 5 малки гупи (един приятел щеше да ги хвърли и аз ги взех. Трихогастрите и гупите са ми от вчера ядът особенно трихогастрите не се нападът . Не успях да ги пусна както подова в пликчето да доливам вода защото ги взех в една пластмасова кофичка пълна с вода от моя аквариум. Аквариума от който ги взех е със същата температура като моя .  Единия трихогастер има по-тъмно синьо петно при хрилете. Украска ли е или нещо му има ?


Съжелявам за качествоо на снимките просто ми се повреди фотоапарата и ги снимам с телефон .

миа

 На снимката не се вижда добре.Я сега идете до аквариума, лепнете се за стъклото (външното) и огледайте добре-петното подуто ли е, има ли израстъци по него, малки бели точици и т.н.Рибката храни ли се нормално, самоизолира ли се, поклаща ли необичайно тялото си...

бетта

Не е подуто,няма израстъци нито пък и бели точици . Рибката яде нормално и нормално си плува. Петното ми направи впечатление защото като включа лампата цветовете и на двата трихогастера а и на бетите изсветляват а това петъце си остажа по тъмно.
: 22.09.2009г 15:03ч
Миа моляте помогни това бой ли е ? Сега забелязах че се гонят телата си ги извиат като ( - скоба  и все едно се смучат .

Divane

за съжаление не мога да помогна с компетентен отговор.При моите не съм забелязала такова извиване *dontknow*

Balkandjiev

По принцип може да е шарка не се вижда направи по хубава снимка. Колкото до гоненето може да е любовна игра, но се съмнявам много са малки още. Моите също се гонят, но са два мъжкаря и според мен е нормално при положение, че само една женска има около тях.   

бетта

Както знаете вече имам 2 трихогастера в начлото им беше тъмно синя окраската на сизгасена лампа сега вече и на светната . На каво се дължи това ?
Единият трихогастер има тънки кафеви или тъмно сини линийки немога да определя цвета защото когато е в тъмно синя окраска трудно се забелязват.
Като изцапано от кал но много леко . Моля ви хелп . Дали е  опасно ??? *SORRY*

миа

 Сигурно такава им е окраската,няма страшно.

Хм,гоненето май е опит за чифтосване, виждала съм го при бети, те са лабиринтови, трихогастерите също.В случая с бетите женската е като мъртва (плува по гръб), а мъжкият се извива (което наистина може да се оприличи на скоба).Другият вариант е да имат тикове  :-D.

vladibest

Имам една мъжка колиза и три женски колизи но те са доста по малки от мъжкия .Забелязах че си прави гнездо и за да го улесня му сложих една сламка згъната на квадрат и на сутринта той я беше напълнил с водорасли и мехури стои си постояно под него и не пуска никой дори и женските.Странното е че женските са доста по малки от мъжкия и не личи да са подути или някви признаци да хвърлят хайвер Възможно ли е колизата да си прави гнездо без да се хвърля хайвер. *dontknow*



Minchevi_gm

Колко време след оплождане на хайвера мъжката може да оплоди друг хайве отново.

Живко

Женските колизи не се надуват като плондери. От тези снимки се вижда, че са достатъчно надути.
Щом мъжкият е подхванал играта ще стане работата.
Най-вероятно ще хвърли хайвер повече от една женска. Имал съм случаи, чифт колизи хвърлят в общият аквариум. Останалите женски само симулират, че ще хвърлят. Мъжкият естествено ги приема. Кой бяга от харемче :-) Обаче женските симуланти, чакат той да забели очите за секунда, две след симулираният акт и през това време ядат хайвера. Той се усеща и започва да гони лукавата ма...я, а през това време трета женска отива да папка хайвер.
Изобщо голям купон. Гледай да не го опуснеш ;-)
Никой не се е родил научен.

Живко

Не го насилвай. На две седмици е добре, макар да може и на една.
Никой не се е родил научен.

Minchevi_gm

А на женската колко време и трябва да хвърли хайвер отново.

ВЕТЕРАН

Цитат на: Minchevi_gm - 29.10.2009 16:32
А на женската колко време и трябва да хвърли хайвер отново.

При спокойствие и добра храна,15-тина дена.

Similar topics (5)

41986

Публикации: 32
Прегледи: 16607

31814

Започната от reaskol


Публикации: 70
Прегледи: 35872

25534

Публикации: 64
Прегледи: 30393

10698

Публикации: 4
Прегледи: 3519

54721

Публикации: 7
Прегледи: 3247