• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 00:44

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Филтър Брита

Започната от abaro, 05.06.2005 21:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

abaro

Вижте какво прочетох днес http://aquaforum.kiev.ua/forum/showpost.php?p=40122&postcount=24.
Някакви мнения и коментари?
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Живко

много добър мой познат,професионален акварист,сподели с мен,че се е опитвал да ползва вода от кана БРИТА,но рибките са умирали.
личен опит нямам.
оценявам инфото от моя познат като 80% надежно. :D
Никой не се е родил научен.

abaro

И аз си спомних че беше споменавана Бритата, та затова пуснах линка. Те украинците не че като цяло са много в час, като чета какви въпроси задават някои, ама имат спецове които явно са в час. Аз защото имам gH14 и КН7 а пък съм си наумил да въдя рамирезите :oops: , та се чидя как да омекотя малко водата. Витоша ми идва малко далече. :D
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

AQUASAUR

abaro, може да направим някакъв бартер... :D
Аз ти пращам по автобуса(да речем) бидони "Витошка превъзходна"... :P
Ти какво предлагаш... :idea:  :lol:

BLKnight

"Бритата" не е ли с йонообменна смола!? Ако само заменя калциевите и магнезиевите йони с натриеви... да цитирам чичко ни Ратай: "Едностранното обременяване на организма с натриеви йони за кратко време действа изключително токсично"
Май пробване му е майката...

miTko

То кофти и за хората  тогава,  тоя натрий....
Разни мои АКВАРИУМИ 

BLKnight

Бе той човека за риби говори... но принципно да - язваджии, високи диоптри кат мен, след инфаркти и т.н сол не ядат...

miTko

Аха, то всичко е реклама... Като гледам колко препарати  и устройства за отслабване се предлагат...ако вършеха работа, хората на Запад да са тънки като вейки. Но явно има хляб в тази работа...
Пък ние - аквариуми... :wink: Наливаме пари в тях и после ги източваме с маркуч  в канала. :blush
Разни мои АКВАРИУМИ 

FLEXX

Цитат на: "miTko"Аха, то всичко е реклама... Като гледам колко препарати  и устройства за отслабване се предлагат...ако вършеха работа, хората на Запад да са тънки като вейки. Но явно има хляб в тази работа...
Пък ние - аквариуми... :wink: Наливаме пари в тях и после ги източваме с маркуч  в канала. :blush

И това е една истина... просто не се бях замислял...

Raven

аз имам един лош опит с тая Брита.
имам каната от много отдавна - когато излязоха и веднага си я купих,и когато ми свърши първия филтър със целия си акъл вместо да го изхвърля го слжих при аквариума с неоните и други харациди уж да омекотя водата.
на другия ден почнаха да ми умират малки палмери и серпи а някои криптокорини после хвърлиха листа- явно във филтъра са се абсорбирали разни отрови и тои е почнал да ги отдава.
след това аквариума ми се разбъзика нещо и трябваше да минат 1-2 месеца за да се стабилизира.рибите нещо боледуваха и се държаха странно и криптокорините спряха растежа  за един месец,изобщо не беше дообър опит.
иначе съм отварял такива филтри- съдържат зърна йонообменен вофатит и активен въглен мешано - нищо повече.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Bube

Използвай я, ако искаш да си убиеш рибите /имам опит/!

Bube

Същата фирма, която предлага тази кана, има модулни филтри и омекотител за тях, който върши чудесна работа. Ползвам го от половин година и нямам проблеми.

Georgi Kirov

Здравейте,аз случайно работя в Брита.Изпадате в заблуждение,Брита не насища водата с натрий а с водород.Това я отличава от всички останали познати омекотители.Водата получена от нея е с отнета твърдост,метали и хлор.Активния въглен е посребрен за да не се развиват микро организми в него,но среброто не се отдава във водата.Тази вода е полезна за пиене от всички хора от бебета до възрастни.А особено е полезна за болните от бъбреци,сърце,високо кръвно,диабет и др. които не трябва да употребяват натрий.Лошото в България е това че все още са разрешени да се използват омекотители които се регенерират с натриевхлорид във хранителната промишленост.И например ако си поръчате без кофеиново кафе то със сигурност ще го пиете с порция натрий защото са малко заведенията които използват Брита омекотители.Така е и с пилерата които копувате от Големите нагазини.Само Била имат филтри на фурните.
Ако сте имали проблеми с рибките когато сте използвали вода Брита може би трябва да се търсят в насищането на водата с кислород.Не съм специалист по аквариуми но ако имате конкретни въпроси ще се постарая да ви отговоря.
Аз във двора си имам малко езеро с кои.Проблем  ми създават водораслите.Копувам от магазините химия и решавам проблема но тя се продава в малки опаковки.Намира ли се химия против водорасли в голяма опаковка,езерото е 4м3.

_777_

За малко да закъснееш с отговора! :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Boqnov90

Здравейте знам че темата е стара, но смятам да си взема подобна кана на Аквафор. Доколкото разбрах от по горния пост не е вредна водата от каната. Смятам да я смесвам 30 на 70 с престояла чешмянка при смяна за да не стане някоя беля. Някой дали е процедирал по този начин и ще се радвам да обмени опит.

Similar topics (3)

55130

Публикации: 2
Прегледи: 3579

14092

Публикации: 13
Прегледи: 7799